Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"— Utskrift av presentasjonen:

1 VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Presenter deg selv, scenariet, og eventuelle gjenstander du vil bruke. FASTSETTE NORMER FOR SAMTALENE Gå gjennom “grunnreglene” for samtalen, som bør inkludere deltakerne må anerkjenne hverandres erfaringer, det som blir sagt skal forbli fortrolig, og alle bør delta aktivt i samtalene Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER INTRODUKSJON VIS DETTE LYSBILDET:

2 VIS DETTE LYSBILDET: EKSEMPEL
Dette lysbildet “forteller historien,” som du eller en frivillig ansatt bør lese høyt. VIKTIGE PUNKTER Som tilrettelegger bør du sørge for å gå gjennom detaljene i den ansattes situasjon og følgene av den før du går videre til neste lysbilde. Sørg for at eventuelle historier de ansatte ønsker å dele er relevante for scenariet du holder på å presentere. Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER EKSEMPEL VIS DETTE LYSBILDET:

3 VIS DETTE LYSBILDET: Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER DISKUSJON
SVAR PÅ SPØRSMÅL I denne situasjonen, hvilket ansvar har: Scott? Dersom han føler seg komfortabel med det, bør Scott ta opp dette potensielle problemet med avdelingssjefen. Han kan også varsle HR om situasjonen, slik at passende tiltak blir iverksatt. Sjefen for markeds- og kommunikasjonsavdelingen? Siden han er avdelingslederen til Karen, foreligger det åpenbart en interessekonflikt her. Han kan påvirke evalueringer av henne, lønnsforhandlinger og andre beslutninger som påvirker karrieren hennes. Nettopp på bakgrunn av disse årsakene skal han ikke ansette familiemedlemmer. De andre ansatte i markeds- og kommunikasjonsavdelingen? De har samme ansvar som Scott. De burde ta opp situasjonen med avdelingssjefen og HR. HR vil sørge for at passende tiltak blir iverksatt. Hvilke mulige problemstillinger og konsekvenser kan oppstå på grunn av Karens familieforbindelser? Dersom Karens nærmeste overordnede er hennes svigerfar, kan det påvirke hans objektivitet, og det vil i neste omgang være i konflikt med teamets og selskapets interesser. Dette kan skape et dårlig arbeidsmiljø, fordi de øvrige medlemmene i teamet fort kan stille spørsmålstegn ved Karens evner, og de kan bli bekymret for at hun har en urimelig fordel på avdelingen. Det kan få konsekvenser for prestasjonene og produktiviteten på hele avdelingen. Dersom sjefen ikke tilkjennegjorde forholdet, kunne det ført til sanksjoner, i ytterste fall avskjedigelse. Ville omstendighetene vært annerledes dersom: Karens svigerfar var leder for en annen avdeling? Ja. Selv om slektninger av og til arbeider i samme Tyco-bygning eller avdeling, bør de aldri ansette, lede, evaluere eller ha beslutningsmyndighet over lønnen deres. Karen var niese og ikke svigerdatter av sjefen? Nei. Er de i familie med hverandre, må det være åpenhet omkring det, og gjeldene policy skal følges. Kommunikasjonsteamet visste om familieforbindelsen før intervjuet? Ordentlig åpenhet er det beste middelet for å unngå å skape inntrykk av en interessekonflikt. Å informere teamet i forkant av intervjuet er imidlertid ikke tilstrekkelig. Forhåndsgodkjenning fra ledelsen og HR er påkrevd. Karen ikke fungerte godt nok i jobben sin? Ikke nødvendigvis. Selv om det kunne styrket spekulasjonene omkring interessekonflikten. Åpenhet er viktigst. Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER DISKUSJON VIS DETTE LYSBILDET:

4 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER
Vis til Tycos policy om interessekonflikter, gaver og representasjon. Minn de ansatte på at de fleste interessekonflikter kan unngås eller løses enkelt hvis all informasjon blir gjort tilgjengelig for Tyco. Om du noensinne er i tvil om noe kan forårsake en interessekonflikt, vær så snill: Si Ifra og be om veiledning fra enten din nærmeste leder eller HR (Human Resources). Selskapet vil samarbeide med deg for å finne ut hvordan man best kan håndtere situasjonen. Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER RETNINGSLINJER VIS DETTE LYSBILDET:

5 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Avslutt slik du føler er mest hensiktsmessig, avhengig av ditt publikum, og hvordan de har reagert på og snakket om temaet og eksempelet. Oppsummer diskusjonene du har hørt. Benytt også anledningen til å understreke poengene fra tidligere om at ansatte skal opptre i tråd med Tycos verdier og etikk. Gjenta Tycos policy om interessekonflikter, gaver og representasjon, der denne relaterer til problemstillingene og konsekvensene som ble drøftet i eksempelet. Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER OPPSUMMERING VIS DETTE LYSBILDET:

6 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER
Minn de ansatte på at de ikke er alene når de tar beslutninger, og når de har spørsmål, er det viktig at de tar dem opp med andre. Understrek ressursene som er tilgjengelige for alle ansatte, dersom de skulle få behov for å ta en sak opp på et høyere nivå. Å ANSETTE FAMILIEMEDLEMMER HVORDAN TA OPP EN SAK VIS DETTE LYSBILDET:


Laste ned ppt "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google