Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Cake Q3 Storulykke 1.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Cake Q3 Storulykke 1."— Utskrift av presentasjonen:

1 Cake Q3 Storulykke 1

2 Hva er en storulykke? Det finnes flere definisjoner på storulykke. Vi har valgt de to vanligste. Den første beskriver omfang, den andre beskriver årsak. En ulykke (en akutt hendelse som innebærer tap) der minst fem personer kan eksponeres En ulykke forårsaket av feil på en eller flere av systemets innbygde sikkerhets- og beredskapsbarrierer.

3 Tilbakemelding fra Q2 viser at til tross for at vi har høyt HMS fokus og god statistikk, så er det fremdeles stille avvik og situasjoner der man ikke sier stopp. Årsaken ser ut til å være at en ser de umiddelbare konsekvensene, ikke langt frem i tid og kjedereaksjoner. De fleste stille avvik skjer innenfor: barrierer/rød sone jobb i høyden PPE når en bruker kjemikalier AT (feil bruk, fravær av AT, ikke sjekke området før jobb startes) løft De fleste årsaker til at det ikke sies stopp: unngå konflikt frykt for konsekvens (ledelse, team, karriere) tidspress (bl.a selvpålagt) kultur (alltid gjort det sånn, går bra, går raskere, aksept for snarvei etc) erfaringsbasert (den som gjør jobben kan/vet bedre)

4 For at Stop work direktivet skal fungere i praksis ble følgende suksess faktorer nevnt:
Fra ledelsens side: regelmessig informere og oppmuntre til bruk av direktivet akseptere og anerkjenne når det sies stopp Fra crewets side: ikke godta stille avvik bakke opp den som sier stopp engasjement i TBT være åpne for og respektere nye/andre meninger Fra den enkeltes side: tenk selv tør si fra bruk VO som støttespiller aksepter at noen sier stopp Constant care!

5 For å øke personlig risiko og konsekvensforståelse vil det i siste halvdel av kvartalet bli en praktisk oppgave til hver avdeling. I denne oppgaven vil en se på et ”worst case scenario” i den enkelte avdeling, og hvordan ulike stille avvik og at ingen sier stopp virker inn på hendelsesforløpet frem mot en storulykke. Dette for å synliggjøre hvor mitt ansvar ligger i kjedereaksjonen f.eks når jeg er med på en mangelfull TBT eller ikke sier stopp.

6 Enten du er hjemme eller på jobb – ha filmen i bakhodet.
Har du sett noe som burde vært fikset – ikke utsett det! Føler du tidspress – ta to, og snakk med leder/kollega ! 6


Laste ned ppt "Cake Q3 Storulykke 1."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google