Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor er det viktig med naturmangfold?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor er det viktig med naturmangfold?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor er det viktig med naturmangfold?
Det er ikke viktig. Jeg skulle ønske det bare fantes hester og katter. Ikke mygg i hvert fall! Fordi alt henger sammen med alt og alle arter er avhengige av hverandre Fordi alle arter har like stor rett til å leve Fordi vi bruker ulike arter til ulike ting: mat, medisin, materialer Hva mener du?

2 Hvordan tror du den ser ut?
Kongekrabbe Hvordan tror du den ser ut?

3

4

5 Kongekrabben blir kjempestor, omkring 5 kg tung og 50 cm i diameter – noen ganger over en meter mellom ytterst på bena.

6

7

8

9

10

11

12 Planter og dyr og området de lever i, kaller vi et økosystem.
Nøkkelsetningsark Planter og dyr og området de lever i, kaller vi et økosystem.

13 tang → kongekrabbe → menneske

14 Begrep Forklaring arter
Begrepsark Begrep Forklaring arter ulike typer planter og dyr, for eksempel ulv, rev, løvetann og blæretang naturmangfold variasjon av liv økosystem alle artene og miljøet i et område

15 kråkebolle haneskjell børstemark slangestjerne fiskeegg tang

16 torsk sel lodde sild flyndre steinbit

17

18 Nøkkelsetningsark Planter og dyr og området de lever i, kaller vi et økosystem. Artene i et økosystem påvirker hverandre.

19

20

21

22 Begrep Forklaring arter
Begrepsark Begrep Forklaring arter ulike typer planter og dyr, for eksempel ulv, rev, løvetann og blæretang naturmangfold variasjon av liv økosystem alle artene og miljøet i et område fremmede art art som er spredt ved hjelp av menneskelig aktivitet til områder der de ikke hører naturlig hjemme

23 Nøkkelsetningsark I dag forandrer vi naturen mye raskere enn vi noen gang har gjort. Vi sprer for eksempel stadig flere planter og dyr til nye områder. Disse kaller vi fremmede arter, og noen av dem kan være et problem for planter og dyr som finnes der fra før.


Laste ned ppt "Hvorfor er det viktig med naturmangfold?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google