Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

AFRIKA.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "AFRIKA."— Utskrift av presentasjonen:

1 AFRIKA

2 DYRENE

3 SLANGE

4 KOBRA

5 KOBRA Kobraen er i familie med giftsnoker. De lever i Afrika og Asia.
Det finnes rundt 20 ulike kobraer. Den vanligste er Indisk kobra, også kalt brilleslange. Den har en liten ekstra tann i munnen som giften kommer ut av og den biter hvis den føler seg truet.

6 ANAKONDA

7 ANAKONDA Anakonda er verdens største slange.
Anakonda er en kvelerslange og hører til Boerslangefamilien. Den blir 6-7 meter lang og kan veie kg. Den lever for det meste i vann og graver seg ned i grøfter i tørketiden Nå kommer mange av dere til a kveppe

8 PATTEDYR

9 ELEFANT

10 ELEFANT Elefant er den største fanten vi vet om.
Den kan veie to tonn og bli rundt 4 meter høy. Elefanter har en snabel som de dusjer ungen sin med vann, drikker og spiser og puster med.

11 DIK-DIK

12 DIK-DIK Dik-dik er verdens minste antilope.
Den er som oftest flokkdyr hvis ikke moren har forlatt den, hvis ikke de var på vandring mitt i en fødsel. Den har små horn som den bruker til å slåss om hunnene eller forsvare ungen.

13 LØVE

14 LØVE Løven er det nest største kattedyret og spiser antiloper og dik-dik og mye mer men spiser sjeldent mennesker fordi de vet at vi lett kan drepe de med et gevær skudd eller to. Hannløven er størst og har en stor man. Den later seg ofte i den varme ffritiden

15 STAMMENE

16 STAMMENE Stammene bor rundt omkring i Afrika og er ofte på vandring.
De lager ting av dyr tre og bæsj. De jakter ofte på antiloper, men mest kyr. En av stammene heter Masajastammen.

17 MASAJA Masajastammen er en stamme i Afrika.
De går på ikke på skole sånn som oss. De går på jaktskole. Mange av Masajastammene er fattige og syke og det går ofte utover barna. De er tynne og høye og raske. Det er ikke så mange som vet om Masajastammene så derfor er det nesten ingen som vet at noen Masajaer er mye raskere enn… Usain Bolt.


Laste ned ppt "AFRIKA."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google