Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca 20 000 påmeldte i Norge.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca 20 000 påmeldte i Norge."— Utskrift av presentasjonen:

1 UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca påmeldte i Norge. Kanskje dere var blant dem? Det var et godt år og hele kroner ble samlet inn! Pengene går til barnehage og skole for barn i Rwanda. Her ser du bilde fra UNICEF-runden på Korsgård skole i Askim.

2 AFRIKA Rwanda Rwanda er et bittelite land i Afrika. (Det er farget rødt på bildet.) Norge er ca fjorten ganger så stort som Rwanda, likevel bor det omtrent dobbelt så mange mennesker i Rwanda som i Norge. Rwanda ligger i det området vi kaller Afrika sør for Sahara. (fargelagt på bildet.) I Afrika sør for Sahara går bare hvert tredje barn på skolen. Alle som er med på UNICEF-runden i 2017, fortsetter å hjelpe UNICEF med å gi flere barn i Rwanda en god og barnevennlig barnehage og skole. Skolene har blitt mye bedre i Rwanda de siste årene, og nå begynner nesten alle barn på skolen. Men fremdeles er det mange som slutter for tidlig. To av ti barn (20%) slutter før de er ferdige med barneskolen. UNICEF har en avtale med myndighetene i Rwanda om at de skal samarbeide om å gi alle barn mulighet til å gå ni år på skolen. De ønsker også å gi alle barn tilbud om barnehage. Barnehagen kan gjøre det lettere for barna å begynne på skolen og kanskje føre til at ikke så mange slutter før de er ferdige.

3 BARNEVENNLIGE SKOLER OG BARNEHAGER
Dette er en barnevennlig skole i Sierra Leone. Det er viktig at barnehagene og skolene er barnevennlige så barna og ungdommene har det bra og lærer noe. (Spør barna/elevene:) Hva synes dere er viktig for at en skole/barnehage skal være barnevennlig? Nå skal dere få se noen flere bilder fra skoler og barnehager i Rwanda, slik at dere kan se hva UNICEF mener må til for å gjøre dem barnevennlige!

4 TRYGGE OG SIKRE BYGNINGER OG ROM
Mange klasserom i Rwanda er for trange og for mørke. Dette er et av de gamle klasserommene på Nyamiyaga skole….

5 Nyamyiaga har fått penger fra UNICEF til å bygge nye klasserom med vinduer og bedre plass. Da blir det lettere å lære noe. Her ser du en av de nye bygningene.

6 RIKTIGE LEKER OG UTSTYR
For mange barn blir det lettere å begynne på skolen når de har gått i barnehage først. UNICEF samarbeider med regjeringen i Rwanda om å bygge gode barnehager som har riktige leker og utstyr. Ofte er barnehagen, barneskolen og ungdomsskolen på samme sted. Dette bildet er fra barnehagen på Kanyinya.

7 Når barn har det gøy på skolen og i barnehagen lærer de mer
Når barn har det gøy på skolen og i barnehagen lærer de mer. UNICEF sørger for at lærerne får kurs så de blir enda bedre til å undervise.

8 TRYGGE OMGIVELSER Trygge omgivelser er viktig for at barn skal få mest ut av skolen. Lærerne skal være omsorgsfulle og inkludere alle barn. Dette bildet er fra en av de barnevennlige skolene i Rwanda som har fått hjelp fra UNICEF.

9 For å lære seg å lese og skrive må alle barn ha tilgang på skrivesaker.
Elevene i Rwanda følger ivrig med. De vet at det de lærer på skolen gir dem mulighet til en bedre fremtid.

10 VANNFORSYNING OG DOER FOR JENTER OG GUTTER
Barnevennlige skoler må ha egne doer for jenter og gutter som kan låses. Mange jenter slutter på skolen når de kommer i puberteten og får mensen hvis skolen ikke har ordentlige doer hvor de får stelt seg.

11 UNICEF jobber for at alle skoler skal ha tilgang på drikkevann
UNICEF jobber for at alle skoler skal ha tilgang på drikkevann. Dette gjør det lettere for barn å gå på skolen. På de barnevennlige skolene lærer barna om viktigheten av hygiene (vaske hendene) og sykdommer. I tillegg kan barna ta med vann hjem til familien når skolen er ferdig.

12 FRIMINUTT OG LEK Alle barn har rett til lek og fritid.

13 LIKE MULIGHETER FOR JENTER OG GUTTER
På en barnevennlig skole og barnehage har gutter og jenter de samme mulighetene. Lærerne har lært hvordan de skal gjøre undervisningen barnevennlig og mer interessant for elevene.

14 UNICEF-RUNDEN GIR FLERE BARNEVENNLIGE SKOLER
OG BARNEHAGER I RWANDA Jo flere runder dere klarer, desto flere barn får gå i barnevennlige barnehager og skoler. Disse guttene fra Kylstad skole har gitt alt og er godt fornøyd med innsatsen sin!

15 325 100 stk 340000 1852  Her er noen eksempler på hva pengene dere samler inn kan brukes til:     24 kr:  100 blyanter          32,5 kr: 10 skrivebøker         185 kr:  Undervisningsmateriell til en elev (alt av materiell)         366 kr:  Kurs for en lærer i barnevennlig undervisning          660 kr:  2 års skolegang for et barn 1734 kr:  Undervisningsmateriell til 40 elever (School in a Box)       1852 kr:  Undervisningsmateriell og lekeutstyr til 50 elever (Lek- og lær- kasse) 3439 kr: Vannpumpe som kan forsyne en hel landsby eller flyktningleir med rent vann kr: Telt som kan brukes som skole i en nødsituasjon     13 056 241 1000 stk 3439

16 LYKKE TIL! Lykke til med UNICEF-runden og tusen takk for innsatsen!


Laste ned ppt "UNICEF-RUNDEN UNICEF-runden er en kjempedugnad som skoleelever over hele Norge og mange andre land er med på. I 2016 var det ca 20 000 påmeldte i Norge."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google