Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !"— Utskrift av presentasjonen:

1 DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !

2 Mål: Å bygge en kristen skole som gir ALLE en mulighet! Minoritsgrupper og ”unprivileged” er prioritert

3 Det er ”admision” hver vår i mai og juni. Alle som har bestått SSC eksamen (10årig grunnskole) kan søke

4 EN VIDEREGÅENDE SKOLE MED PLASS TIL 700 UNGDOMMER – KLASSE 11 OG 12 LINJER FOR HUMANITÆRE OG ØKONOMI FAG – MED NATURVITENSKAP FRA 2013 UTVEKSLING MED KG (KRISTELIG GYMNASIUM, OSLO) FOR LÆRERE OG ELEVER! BYGGE FRAMTIDENS LEDERE I BANGLADESH! Hva drømmer vi om?

5 Internat og stipend til fattige kristne studenter som del av skolen Internater for gutter og jenter med plass til 20 gutter og 20 jenter.

6 Hvorfor et ”KG” i Bangladesh? Utdanning er nøkkel til utvikling. I Bangladesh kan bare 47,5% lese (nr 164 av 177 land) (iflg FN 2007/08) – Norge: 99% Bangladesh har ca 155 millioner innbyggere (Norge 5 mill) 1,6 millioner begynner i 1.klasse (nesten alle) 50 % er med går så langt som til 6. klasse Kun 10% går videregående (10 %) 1% kan ha håp om plass på et offentlige universitet (alle tall i flg Statistical Pocket book, Bangladesh 2007) ET SKRIKENDE BEHOV FOR SKOLEPLASSER ETTER GRUNNSKOLEN

7 Vi vil prioritere JENTER!!

8 BANGLADESH SLITER MED HØY KORRUPSJON PÅ ALLE NIVÅRER. LANDET TRENGER VERDIBASERT UTDANNING BEHOV FOR LEDERE MED INTEGRITET OG SOM KAN STÅ FOR DET SOM ER RETT UANSETT DE KRISTNE KIRKENE HAR BEHOV FOR DEDIKERTE LEDERE MED SOLID UTDANNING VI ØNSKER Å SE LEDERE VOKSE FRAM I ALLE YRKER SOM HAR MED SEG EN SOLID VERDI FORANKRING Hvorfor en skole med et kristent verdisyn?

9 VI ØNSKER Å FORME ENKELTMENNESKER

10 Alternativet til utdanning? Stor arbeidsledighet gjør at mange må overleve som dagarbeidere på landsbygda (tjener 15 kr pr dag) Mange trekker inn til tekstil industri i storbyene – (tjener 200-300 kr i mnd – nok til seg selv, men ikke stifte familie på) Prostitusjon for jenter – trafficking er et økende problem (jenter selges til sexindustri i India bl.a.) Mange velger å dra til araberstatene og jobbe der og sende penger hjem

11 Felles løft av KG,Oslo og Normisjon KG (Kristelig Gymnasium) vil fortsette med innsamlinger til Martin Luther College. KG ønsker å bidra pedagogisk gjennom elev- og lærer utvekslinger. Normisjon tar ansvar for internatdrift for elever utenfra Dhaka og stipend for fattige elever. Normisjon ønsker at en misjonær er knyttet til Martin Luther College.

12 Vi kan gjøre mange ungdommers drøm til virkelig! 4000 kroner sikrer subisidert skoleplass for en student i et helt år! – 350 kr pr mnd! - 4800 kroner sikrer internatplass for en student i et helt år! – 400 kr pr mnd! For 750 kr pr mnd i 2 år kan DU hjelpe en ungdom et stykke på vei slik at hun kan nå sin drøm! Vårt mål er internatplass til 40 og skolestipend til 100. Vi er i gang og vi klare dette!

13 Rut drømmer om å gå videre ! Jenta på forrige side heter Rut Besra, er santal og bor utenfor byen Dinajur. Hun er akkurat ferdig med første skoleår ved MLC (våren -12). Hennes far er uten jobb og mor er dagarbeider, vasker og koker for andre. Uten hjelp vil ikke Rut kunne gå på Martin Luther College.

14 KLASSE 11 OG 12 FRAM TIL 2014 SCIENCE – NATURFAGLINJE FRA 2013 BYGGE VÅR EGEN SKOLE – SÅ VI KAN SPARE DYR HUSLEIE OG KAN BLI HERRE I EGET HUS. MYNDIGHETENE PLANLEGGER EN REFORM SOM GJØR AT ÅRSTRINNENE 9 OG 10 BLIR INKLUDERT I VÅRT SKOLESLAG RUNDT 2014 SEINERE ØNSKER VI OGSÅ Å UTVIDE OPPOVER TIL KL 13 OG 14 EN DAG DRØMMER VI OM ET KRISTENT UNIVERSITET! Videre planer for Martin Luther College (MLC):


Laste ned ppt "DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google