Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fortellinger fra India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fortellinger fra India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fortellinger fra India

2 Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India.

3 Babyshow

4 Undervisning om nødvendigheten av vaksiner, hygiene, prevensjon osv.Undervisning om nødvendigheten av vaksiner, hygiene, prevensjon osv. Alle barna får en helsesjekkAlle barna får en helsesjekk

5 Det blir sjekket at barnet er rent, har fått vaksinene, og veier nok i forhold til alder.Det blir sjekket at barnet er rent, har fått vaksinene, og veier nok i forhold til alder. Barna som har alt dette får en liten premie.Barna som har alt dette får en liten premie. Bare noen få scorer fullt hus, men barnet på bildet er ett av dem.Bare noen få scorer fullt hus, men barnet på bildet er ett av dem. Ved neste babyshow er tilstanden mye bedre...Ved neste babyshow er tilstanden mye bedre...

6 poliovaksine.poliovaksine.

7 Babyshowene er populære, og dermed får man gitt undervisning til mange på en gang.Babyshowene er populære, og dermed får man gitt undervisning til mange på en gang.

8 Klinikkens barnehage

9 Denne vogna henter 15-20 barn på en gang og frakter dem til barnehagen…Denne vogna henter 15-20 barn på en gang og frakter dem til barnehagen…

10 Hjelp til handikappede Staben har oppsporet handikappede rundt omkring i landsbyene og invitert dem til møte.Staben har oppsporet handikappede rundt omkring i landsbyene og invitert dem til møte. Der får alle en undersøkelse.Der får alle en undersøkelse. Noen får hjelpemidler som krykker, sykler osv.Noen får hjelpemidler som krykker, sykler osv. De som er syke får en verdig behandling mange av dem aldri før har fått.De som er syke får en verdig behandling mange av dem aldri før har fått. For mange betyr dette en hjelp til å klare seg selv.For mange betyr dette en hjelp til å klare seg selv.

11 Undersøkelse

12 Disse to fikk sykkel de kan styre med hendene, dermed kan de få seg en utdannelse, og har en helt ny fremtid!

13 Jordmødre får opplæring

14 Når kurset er ferdig får deltakerne et diplom og en veske med utstyr.Når kurset er ferdig får deltakerne et diplom og en veske med utstyr. Mange har diplomet hengende hjemme på veggen.Mange har diplomet hengende hjemme på veggen. Dette forteller dem og omgivelsene at de har en utdannelse.Dette forteller dem og omgivelsene at de har en utdannelse.

15 Disse kvinnene takket gang på gang for diplomet og vesken. De danset en takkedans for oss!Disse kvinnene takket gang på gang for diplomet og vesken. De danset en takkedans for oss!

16 Kvinnegrupper FellesskapFellesskap Styrket selvfølelseStyrket selvfølelse UndervisningUndervisning MedbestemmelseMedbestemmelse Ansvar for omgivelseneAnsvar for omgivelsene

17 Ungdomsgrupper For unge gutterFor unge gutter Cricket og annen moroCricket og annen moro Samtidig lærer de å ta ansvar for landsbyen sin, og hva de kan få til selv.Samtidig lærer de å ta ansvar for landsbyen sin, og hva de kan få til selv. Mange landsbyer er blitt kraftig forbedret både ved praktisk handling og ved press på landsbylederne ved disse gruppene.Mange landsbyer er blitt kraftig forbedret både ved praktisk handling og ved press på landsbylederne ved disse gruppene.

18 Klinikken på Mursan Basen for virksomhetenBasen for virksomheten Fødeklinikk, vaksinasjoner, HIV/Aids- behandling.Fødeklinikk, vaksinasjoner, HIV/Aids- behandling. Jordmoropplæring, handikapsamlinger, babyshow, kvinnegrupper, ungdomsgrupper og annet arbeid i et stort område rundt.Jordmoropplæring, handikapsamlinger, babyshow, kvinnegrupper, ungdomsgrupper og annet arbeid i et stort område rundt. Dette når til sammen et utrolig høyt antall mennesker.Dette når til sammen et utrolig høyt antall mennesker.

19 En del av staben på senteret i MursanEn del av staben på senteret i Mursan

20 Fra et av pasientrommene på klinikkenFra et av pasientrommene på klinikken

21 En fire timer gammel baby som ble født på klinikkenEn fire timer gammel baby som ble født på klinikken

22 Kirken på Mursan Metodistkirkens Ungdomsforbund i Norge bidro til at menigheten på Mursan fikk en kirke.Metodistkirkens Ungdomsforbund i Norge bidro til at menigheten på Mursan fikk en kirke.

23 Innvies og tas i bruk i slutten av mars.Innvies og tas i bruk i slutten av mars. Igjen har barn og ungdom i Norge vært med å samle inn midler til kirke i IndiaIgjen har barn og ungdom i Norge vært med å samle inn midler til kirke i India Den nye kirken i Beswan

24 Det er musikk i kirkene i India, akkurat som hos oss, bare litt annerledes.Det er musikk i kirkene i India, akkurat som hos oss, bare litt annerledes.

25 Menneskene der er ikke så helt ulike oss, de bare lever sine liv på en annen måte og med andre betingelser.Menneskene der er ikke så helt ulike oss, de bare lever sine liv på en annen måte og med andre betingelser. Disse to er faktisk nesten like gamle…Disse to er faktisk nesten like gamle…

26 Barn over hele kloden blir født og vokser opp. De skal lære å ta vare på seg selv, sine omgivelser og den verden vi alle bor i.Barn over hele kloden blir født og vokser opp. De skal lære å ta vare på seg selv, sine omgivelser og den verden vi alle bor i. Barn trenger en god start i livet, uansett om de bor i Norge eller India.Barn trenger en god start i livet, uansett om de bor i Norge eller India.

27 La oss gi dem det!


Laste ned ppt "Fortellinger fra India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India. Mursan i Uttar Pradesh, Nord- India."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google