Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Samfunnsfag, kap.2 Hugsar du?.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Samfunnsfag, kap.2 Hugsar du?."— Utskrift av presentasjonen:

1 Samfunnsfag, kap.2 Hugsar du?

2 Andre har forventningar til deg
Krysspress: Ein samfunnsvitskapleg forklaring på den sosiale situasjonen som oppstår når ein person skal ta ei beslutning i ein sak, men er prega av motstridande motiv og ynskjer. Andre har forventningar til deg Haldning: Ein veljar kan for eksempel vere einig med eitt parti i kulturpolitikk og eit anna i økonomisk politikk. Tilhøyrsle: Private vener som høyrer til eit parti, medan arbeidskollegaene eit anna.

3 «Skomakar bli ved din lest»
Den rolla ein hadde i samfunnet skulle ein fortsette å ha. Kunne også følgje generasjonar. Ikkje prøv på ting du ikkje kan.

4 «Å vere sin eigen lykkesmed»
Alt kjem an på deg sjølv. Vil ein lukkast må ein gjere noko for det sjølv.

5 «Troll, ver deg sjølv nok»
Kjem av stykket i Peer Gynt Trolla tok berre omsyn til seg sjølv, og var berre opptekne av sine eigne behov Er det riktig å ikkje bry seg om andre? Må ein ikkje bry seg om seg sjølv først ein bryr seg om andre?

6 Identitet: Namn, personnummer, alder, sivil status, familie, bustad.
Sjølvbilete: Summen av alle inntrykk og tankane du har om deg sjølv og korleis du trur at andre oppfattar deg. Både sjøltilliten din (kva du trur du kan få til) og sjølrespekten din (kor tilfreds du er med deg sjøl som person) er ein del av sjølbiletet ditt. Sjølbiletet er relativt stabilt over tid og i ulike situasjonar, men det er mykje som kan påverke utviklinga av det. Identitet: Namn, personnummer, alder, sivil status, familie, bustad. Men brukast ofte om ein annan.


Laste ned ppt "Samfunnsfag, kap.2 Hugsar du?."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google