Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vurdering for læring i Fysikk 1

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vurdering for læring i Fysikk 1"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vurdering for læring i Fysikk 1
Lektorene Øyvind og Inger-Lise

2 Rammefaktorer En fagdag i Fysikk 1 26 elever, 2 lærere
Tema: Termofysikk og faseoverganger Elevforsøk om faseoverganger

3 Gjennomføring av opplegget
Intro med læringsmål og forventinger til eleven Teorigjennomgang på tavle og med projektor Oppgaveregning fra boken Teorigjennomgang av forsøket – vise oppsett og klargjøre hensikten med forsøket. Gjennomføring av forsøk. Jobbe med lab-rapporten. Kahoot der læringsmålene testes. Oppsummering av dagen

4 Vi starter med å presentere dagens læringsmål for eleven slik at de forstår hva som er forventet av dem Etter timen i dag skal dere kunne gjengi termofysikkens første og andre lov, og drøfte disse kvalitativt. Dere skal også vite hva som skjer med energien i ulike faseoverganger. Dere skal kunne sette opp og gjennomføre et enkelt forsøk som handler om faseoverganger, samle på de viktigste dataene og skrive rapport på bakgrunn av dette. Dere skal kunne samarbeide på en god måte under forsøket, slik at alle bidrar og forstår hva som blir gjort.

5 Tilbakemelding på arbeidet
Under regneøkten går lærerne rundt og gir tilbakemeldinger på føring, regning og generell fysikk-kunnskap. Under forsøket går lærerne rundt og veileder. Lærerne stiller læringsfremmede spørsmål til hver enkelt elev/ gruppe.

6 Tilbakemelding på arbeidet
Elevene skal levere inn en lab-rapport innen neste fagdag. Denne vurderes av lærer med måloppnåelse og «framovermeldinger»: Ett konkret råd for å forbedre seg, og to ting som var positivt med denne rapporten. Med rapporten skal det også leveres et egenvurderingsskjema, der eleven må svare på hvilket nivå han/hun tror han/hun har nådd innen dette temaet, og hvor mye innsats eleven har lagt i arbeidet.

7 Egenvurdering Elevene «får lov» til å levere lab-rapporten en gang til. Her får de mulighet til å jobbe med vekstpunktet gitt etter første innlevering. Denne rapporten blir vurdert på nytt.

8 Refleksjon over egen læring underveis i fagdagen
Kahoot med spørsmål knyttet direkte til læringsmålene gir elevene indikasjon på om de har nådd målene eller ikke. De siste 15 minuttene skal elevene jobbe med å oppsummere stoffet: De skal jobbe 5 minutter alene med å lage en oppsummering av timen med utgangspunkt i læringsmålene. Dette skal de presentere for «naboen». Den som hører på skal ta med seg (minst) ett punkt fra presentasjonen som eleven selv ikke har tatt med. Læreren velger ut ett par elever som får presentere sin oppsummering i plenum. Lærer supplerer ved behov.

9 Avslutning Læreren forteller om hva som skal skje neste fagdag, og gir beskjed om hva som er forventet at elevene skal jobbe med fram til neste fagdag.


Laste ned ppt "Vurdering for læring i Fysikk 1"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google