Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Halvårsrapport for kløverhumlene Her kommer et sammendrag av det som vi har gjort her på kløverhumlene fra august til desember.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Halvårsrapport for kløverhumlene Her kommer et sammendrag av det som vi har gjort her på kløverhumlene fra august til desember."— Utskrift av presentasjonen:

1 Halvårsrapport for kløverhumlene Her kommer et sammendrag av det som vi har gjort her på kløverhumlene fra august til desember

2 Temaer I august fikk vi møte Kadidia, Frida, Wilmer, Jon, Birk og Erik. Vi brukte denne måneden til å la de bli trygge på oss og resten av barnehagen September og oktober: Temaet vi hadde om var kroppen. Vi leste boken som heter Lars er Lars og øvde oss på hva de ulike delene av kroppen het November og desember: Vi startet med Skinnvotten som tema og lærte om dyrene i eventyret

3 Litteratur I august leste vi enkle bøker som vi hadde på avdelingen. Barna fikk veldge hvilke bøker de ville høre September og oktober:Vi har lest om Lars er Lars. Lars gjemmer seg under et teppe og kommer gradvis ut. Først ser vi føttene hans, så beina, hendene, armene osv. November og desember: Vi startet med eventyret om Skinnvotten. Dette er et ukrainsk folkeeventyr om en mann som mister votten sin ute i skogen. Etter hvert flytter det inn mange dyr i votten som barna lærer navene på.

4 Musikk I august har vi sunget kjente og kjære barnesanger ved hjelp av sangkort September og oktober: Vi har sunget sanger, rim og regler om kroppen og lekt «Hokkus og pokkus» med teppe. Barna syntes det var kjempegøy med teppet, og fikk aldri nok av dette November og desember: Jeg laget en samlingskommode som vi har med på samlingene. Oppi skuffene med farger på ligger de ulike dyrene. I den svarte skuffen ligger sangkortene, og vi har sanger til hvert av dyrene i fortellingen om skinnvotten. Barna åpner skuffene selv, tar ut dyrene og etterpå synger vi og øver på hvilen lyd dyret lager. Vi har også en skinnvott som vi putter alle dyrene inni når vi forteller eventyret.

5 Forming August var en tid for å bli kjent, vi brukte en del tid på å la barna bli kjent med maling. Både med og uten pensel September: I forbindelse med temaet vi har jobbet med, har både barn og voksne laget håndavtrykk. Det er en rar sanseopplevelse å kjenne den kalde malingen bli penslet på håndflaten! Noen ganger kiler det og barna klarer ikke la være å le. Andre ganger er det bare veldig ekkelt og ikke noe gøy i hele tatt. Det var en ny opplevelse for mange og trenger av og til litt tilvenning, men det gikk heldigvis fint for alle sammen til slutt Oktober: Fram mot FN-dagen laget barna kunst til dere foreldre som vi skulle selge til inntekt for «Dråpen i havet» Barna dyppet små og store klinkekuler i maling av ulik farge og trillet klinkekulene på et ark etterpå. Det ble jammen mange flotte kunstverk! Ekstra gøy når barna kan gjøre alt selv. Og vi fikk samlet inn masse penger til et godt formål! November: Pepperkakekalender hører til tradisjonens tro her hos oss. Alle barna har vært med på å lage hjerter som vi har hengt opp i vinduet. Kan tro det var vanskelig å pynte hjertene uten å spise opp alle de gode sjokoladene! Men noen smaksprøver under veis ble det selvfølgelig. Desember: I desember laget barna hemmelige julegaver til dere, hva de har laget kan dere finne utav på julaften! Barna gjorde alt selv og var med på å pakke inn julegavene

6 Turer I august gikk vi ikke på så mange turer i nærområdet, men brukte tiden til å bli kjent med uteområdet vårt først September: I september begynte vi å bevege oss mer utenfor barnehageområdet Barna på avdelingen vår er veldig flinke til å gå, men vi tok som oftest med oss vogner slik at de minste barna kunne få sitte i vognen den ene veien om de blei slitne. Oktober: På en av de kjekkeste turene denne måneden dro vi til «Stjernelekeplassen» som er oppe ved Nylund skole. Barn og voksne koste seg ute i deilig sol og med herlig lek selv om det var litt kaldt denne dagen. Etter vi hadde utforsket lekeplassen lenge spiste vi lunsj ute før vi dro tilbake til barnehagen. November: Vi går på turer til både fjernt og nært. Vi brukte både uteområdet til Hovedhuset og den flotte byen vår med Geoparken. Desember: I desember dro vi til byen for å se på de flotte pepperkakehusene og all de fine lysene og julepynten som er rundt om kring

7 Miljøfredag Hver fredag er det miljødag her hos oss i Emmaus barnehage og avdelingene gjør ulike ting i forhold til modningsnivået og hva barna mestrer. Her på Kløverhumlene er barna med på å sortere og kaste boss, sortere leker og lage god og næringsrik mat. Annen hver fredag lager vi et enkelt varmtmåltid eller baker. Noe av det vi har bakt/laget er rundstykker, foccattia, scones, eplemos, suppe og julebakst Hver fredag blir barna med for å kaste boss ute i bosskuret. Det er overraskende hvor spennedne en slik aktivitet er for de små hehe Vi tar også godt vare på miljøet rundt oss. En dag ble de største barna ble med Anine og Vilde ut for å koste blader fra veien ned til barnehagen. Og det var jammen mange lass! 6 lass med vått løv og barn oppi trillebåren ble reine treningsøkten for de voksne, men gøy var det også! Barna var superflinke og jobbet lenge med å rydde veien.

8


Laste ned ppt "Halvårsrapport for kløverhumlene Her kommer et sammendrag av det som vi har gjort her på kløverhumlene fra august til desember."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google