Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)"— Utskrift av presentasjonen:

1 ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)

2 Nå var det på tide med litt informasjon om hva vi driver med på Elefantklubben Det har tatt tid å finne ut hva som var riktig måte å lære på for den gruppa vi har i år, og nå tror vi at vi har fått det til. De trenger mye bevegelse, og korte perioder med stillhet. Begge de voksne som har ansvaret for elefantgruppa har aldri vert borti dette før, og det har vært en utfordring å få til, men nå går det som smurt! Vi starter timen med å lese en ”mattebok”. Det er en serie på 15 bøker, hvor hver bok handler om tall og begrep innenfor matte. Vi sitter sammen i ring og leser disse bøkene, mens barna hjelper til å finne for eksempel ting det er tre av, former eller tall på hver side. Det er veldig lærerike bøker, og barna koser seg med dem. Vi har gjort en avtale, at hver gang vi voksne leser skal alle være stille, men så fort vi er ferdig men en side, kan de få hoppe inn med spørsmål og kommentarer om det vi har lest, og om hva som er på siden. Dermed holder de konsentrasjonen lenger.

3 Etter boka tar vi ofte fram en kjempe terning med prikker på, og en med kroppsdeler på. Disse slår vi for å se hvor mange ganger vi for eksempel hopper eller rister på hodet. Da får de masse bevegelse, og får tømt seg litt for rastløshet før vi fortsetter med neste aktivitet. Ved neste aktivitet bruker vi små gule og røde brikker. De kan brukes til mye; Telling, pluss, minus, lage former, og lage bokstaver i navnet sitt! De sitter ofte over tiden med disse brikkene, og lager forskjellige figurer. Med disse får de brukt tellekunnskapene sine mye, og utforsket kreativiteten sin!

4 Når det kommer til norsken og bokstaver, har vi bestemt oss for å fokusere på navnene til de som er i elefantklubben. Noen er veldig flinke til å skrive navnet sitt, mens noen trenger litt mer øvelse. Hvis de blir kjempe flinke til sitt eget navn, får de prøve seg på noen andre sitt navn. Dermed får de prøvd seg på andre bokstaver og bokstavsammensetninger uten at det blir for mye. Å holde orden på. Sist skrev vi navnene til alle sammen på en tavle. Så fikk de telle hvor mange av bokstaven L eller bokstaven M det var osv. Dette synes de er veldig gøy, og de fokuserer veldig på de bokstavene de har i sitt eget navn. Ikke overraskende

5 Vi har sett mye utvikling hos
alle barna. Om det så er det å sitte rolig, eller å kunne skrive sitt eget navn. Vi har forstått at det trenger ikke være avansert læring, men så mye lek som mulig, med læring lurt inn Det viktigste er at barna får en positiv erfaring i forhold til det å lære, så de ikke blir skremt av tanken på skole.


Laste ned ppt "ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google