Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bukspyttkjertelen og binyremargens hormon. Binyremargen Organ Produserer adrenalin Begynner å svette, nervøs, skriker Adrenalinet slipper stoffer direkte.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bukspyttkjertelen og binyremargens hormon. Binyremargen Organ Produserer adrenalin Begynner å svette, nervøs, skriker Adrenalinet slipper stoffer direkte."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bukspyttkjertelen og binyremargens hormon

2 Binyremargen Organ Produserer adrenalin Begynner å svette, nervøs, skriker Adrenalinet slipper stoffer direkte inn i blodet Virker på mange hormoner og gjør at kroppen er klar for psykiske og fysiske utfordringer Slipper adrenalinet rett ut i blodet og skjerper oppmerksomheten Kommer av at blodet frakter oksygenet rundt i kroppen, til musklene og hjernen. Pupillene utvikler seg, hjernen fungerer bedre. Reaksjon på psykiske farer. Eks. du skal be med en jente på kino og du snakker fortere og svetter. Vil styre adrenalinet, men det går ikke. Derfor brukes løgndetektorer. Finnes de som liker følelsen av adrenalin. Skaffer det ved å hoppe i strikkhopp og fallskjerm osv.

3

4

5 Bukspyttkjertelen Har mange oppgaver Produserer bukspytt som skilles ut i tarmene og hjelper kroppen og bryte ned maten og ta opp næringsstoffene. Når sukkernivået i blodet blir høyt produserer hormonet insulin som hjelper druesukkeret til å komme seg ut av blodet og inn i cellene. Diabetes kommer av skadet bukspyttkjertel, slik at det ikke blir nok insulin og druesukkeret ikke kommer inn i cellene. To typer: Type 1 og type 2 Ved type 1 finnes det insulin, men celleåpningene slipper dem ikke inn. Type 2 er bukspyttkjertelen ikke produserer insulin og sukkeret kommer inn i cellene. Skaffes ved å ta insulinsprøyter. Insulin sprøytes inn 1 cm under huden, som regel i låret eller i magen.

6 Holder sukkerinnholdet i blodet på jevnt nivå, for å unngå sykdommer, som f. eks synsforstyrrelse og trange blodårer (blodpropp), som kommer av for lite druesukker. Diabetes er arvelig. 25% av diabetikerne har en diabetiker i slekten. Kan ikke velge om du får det, men kan spise riktig og være fysisk aktiv, så reduseres sjansen.

7 Insulinspøryte Skaffer som sagt blodet nok insulin og hjelper druesukkeret inn o cellene.


Laste ned ppt "Bukspyttkjertelen og binyremargens hormon. Binyremargen Organ Produserer adrenalin Begynner å svette, nervøs, skriker Adrenalinet slipper stoffer direkte."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google