Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets."— Utskrift av presentasjonen:

1 TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS

2 Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets

3 Fysisk aktivitet og demens- hva vet vi? Personer med etablert demens har samme behov for fysisk aktivitet som friske personer, men klarer ofte ikke å gjennomføre aktiviteten på egenhånd. kilde» Aktivitetshåndboken»

4 Den fysiske aktiviteten må tilpasses hver enkelt person og personens mentale og fysiske status Hovedmål Forebygge svikt av funksjoner og bidra til å opprettholde funksjon i dagliglivets aktiviteter.

5 Hvorfor kan fysisk aktivitet ved hjelp av en «treningsvenn» være positivt for personer med demens? Å oppleve felleskap og samvær med andre Opplevelse av økt livskvalitet og velvære Opplevelse av Mestring Å hindre negative konsekvenser av inaktivitet Å forebygge fall og fallskader Opplevelse av Glede Å opprettholde god helse Å opprettholde funksjoner i dagliglivet

6 Ta utgangspunkt i det personen med demens har vært vant til å gjøre og har likt å gjøre før vedkommende ble syk.

7 Idrettens treningskontaktkurs Tjenestetilbudet Treningskontakt, ble til gjennom et samarbeid mellom Helse Førde og kommuner i Sogn og Fjordane. Treningskontakt er en ny måte å organisere tjenestetilbudet støttekontakt på, når fysisk aktivitet er ønskelig. En kan også være en frivillig treningskontakt i idretten. Første kurs i 2002, 40 timers kurs. Nå - Lokale kurs over hele landet, med varierende timeantall.

8 Gjennomføringen av pilotprosjektet Tilpasse en ny MODUL om demens i idrettens allerede eksisterende treningskontaktording. I første fase avgrenses pilotprosjektet til Molde for å skaffe erfaring og bygge opp kompetanse I etterkant av prosjektet er målet å spre prosjektmodellen i eget fylke, gjennom egne organisasjoner og til andre fylker slik at treningsvenn for personer med demens blir tilgjengelig over hele landet.

9 Takk for oppmerksomheten «Kursen er staket ut og veien blir til mens vi går» Takk for oppmerksomheten


Laste ned ppt "TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google