Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Harald Munkvold høst 2006 Pilotprosjekt: ”Fysisk aktivitet som behandlingsmetode i ettervern og i poliklinisk behandling av personer med rusrelaterte.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Harald Munkvold høst 2006 Pilotprosjekt: ”Fysisk aktivitet som behandlingsmetode i ettervern og i poliklinisk behandling av personer med rusrelaterte."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Harald Munkvold høst 2006 Pilotprosjekt: ”Fysisk aktivitet som behandlingsmetode i ettervern og i poliklinisk behandling av personer med rusrelaterte problemer og psykiske lidelser”

3 Harald Munkvold høst 2006 Bakgrunn Manglende ettervern gir i mange tilfeller –tilbakefall til rus /psykiske lidelser etter institusjonsbehandling. –tilbake til rusmiljøet. –oppgitthet og resignasjon (ingenting nytter) I altfor mange tilfeller; –Dødsfall (både alkohol og narkotikarelatert Fysisk aktivitet som metode;

4 Harald Munkvold høst 2006

5 M å lene for prosjektet Bedre av livskvalitet. Herunder; Bedre psykisk helse Bedre fysisk helse Bedre sosial fungering uavhengig av hjelpeapparatet

6 Harald Munkvold høst 2006 Metodisk tiln æ rming (metode) Alminneliggj ø ring

7 Harald Munkvold høst 2006

8 Bruk av st ø ttekontakter (Treningskontakter) Bruke de allerede etablerte st ø ttekontaktordningene som disponeres av de lokale sosialkontor i henhold til lov om sosiale tjenester. Vi kaller det; treningskontakter.

9 Harald Munkvold høst 2006 Treningskontaktkurs ; 40 timer over to helger; Treningslære, (deler av tidl. Trener-A-kurs) treningsledelse,fysiologi, anatomi, Rusproblematikk, Psykiatri. TK2: (Oppfølgingskurs) Går over ei helg pr. halvår, Eksterne forelesere

10 Harald Munkvold høst 2006

11

12 – Jeg hadde ikke greid å komme meg ut av pro-blemene uten fysisk aktivitet sammen med trenings-kontakten min, sier Jarle Sammen med treningskontakten har de løpt fra Jarles rusmisbruk og psykiske problemer til et spennende og verdig liv. – Gjennom ham fikk jeg en å prate med som ikke var terapeut. Det at vi gjorde noe artig sammen, og kunne snakke om morsomme ting gjorde alt enklere, forklarer Jarle.

13 Harald Munkvold høst 2006 ”For Jarle er det viktigst at han har fått tilbake livet sitt. For et år siden sluttet han på medisiner. Han tok et år på folkehøyskole og fikk seg kjæreste, som han legger fremtidsplaner med. Samtidig har lysten på studier og jobb våknet. Fortsatt trener han fire ganger i uken – men nå på egen hånd.”

14 Harald Munkvold høst 2006 Treningskontakter; Antall pr. 1.2.2006; 450 Herav S & Fj.; 350 Alle kommuner i S & Fj. Gj. snitt; 37 år (ulikt aktivitetsnivå, men ALLE med fysisk aktivitet/friluftsliv som livsstil.) Om lag lik fordeling kvinner/menn.

15 Harald Munkvold høst 2006

16 Viktigheten av å ha en treningskontakt, n= 36 Svar i prosent

17 Harald Munkvold høst 2006 Forbedring i livskvalitet, n=37 Svar i prosent

18 Harald Munkvold høst 2006 Forbedring i psykisk helse n=37 Svar i prosent

19 Harald Munkvold høst 2006 Forbedring i sosiale relasjoner;venner,familie n=37 Svar i prosent

20 Harald Munkvold høst 2006 konklusjon


Laste ned ppt "Harald Munkvold høst 2006 Pilotprosjekt: ”Fysisk aktivitet som behandlingsmetode i ettervern og i poliklinisk behandling av personer med rusrelaterte."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google