Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mange bekker små… Mål: 1.Lære om elvefiske, se på ulike fiskeredskaper 2.Lære om smådyr i bekken og i elva.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mange bekker små… Mål: 1.Lære om elvefiske, se på ulike fiskeredskaper 2.Lære om smådyr i bekken og i elva."— Utskrift av presentasjonen:

1 Mange bekker små… Mål: 1.Lære om elvefiske, se på ulike fiskeredskaper 2.Lære om smådyr i bekken og i elva.

2 Skitt fiske! Kast på tvers av strømmen! Begynn å sveive inn straks kroken treffer vannet. Ikke vær så rask at fisken ikke når å bite på. Spytt på kroken! Si et fiskevers!

3 Hva skal vi feste i snøret?

4

5

6 Analyse av redskapen Meitemark + Fisken biter lett -”Grisete” for fisefine fiskere. - Fluefiskere ser ned på de som bruker mark. Sluk + Lett å bruke og oppbevare. -Lett å sette fast i bunnen. -Kan være vanskelig å få fisk hvis du ikke kjenner elva godt. Spinnere + Holder seg høyt i vannet slik at den ikke setter seg fast. + Skaper vibrasjoner slik at fisken lett kan finne kroken. -Kan gi dårlig fangst. Fluer + Fluefiske har stor status i miljøet. + Artig å binde fluer selv. -Tar mye tid å lage fluer. -Krever mye kunnskap om hva fisken foretrekker.

7 Smådyr i bekken og i elva Kryper langs og rundt steinene på bunnen for å unngå strømmen. Har spesialredskaper. Sugeskåler/sugeføtter Klør/kroker Spinner sikkerhetsnett Stein som ballast Strømlinjeformet og flattrykt kropp.

8 Vårfluer Vandrende pinne på bunnen = vårfluelarve. Bygger hus Visne blader, pinner, sand. Spinner fangstnett i inngangen. Larven sitter innerst og tar i mot maten.

9 Døgnfluer Lever veldig kort tid. Hannen rekker så vidt å pare seg før han dør. Lever som nymfer i 1 til 3 år nede i vannet. Kjennetegn: Tre haletråder bak, lange følehorn og gjeller.

10 Steinfluer og knottlarver Steinfluenymfe Flate, langstrakte kropper. Lange følehorn Kraftige bein To haletråder. To par synlige anlegg til vinger.

11 Huske s. 39 Å bruke meitemark på kroken er den sikreste måten å få fisk på. Sluken skal etterligne småfisk som svømmer i vannet. Spinnere sender ut vibrasjoner/trykkbølger som fisken merker. Ørretfluene skal etterlikne larver eller flygende insekter som lever i vann. For å vite hva ørreten foretrekker å spise, er det lurt å undersøke mageinnholdet. Mange smådyr som lever i rennende vann, har hjelpemidler til å holde seg fast med. Det kan være klør, kroker, sikkerhetsnett, sugeskåler/sugeføtter eller småstein som ballast. Laksefluene er gjerne store og fargerike. Grunnen er at laksen ikke spiser mens den er oppe i elva. Noen mener at laksen bare biter på de kunstige fluene fordi den er nysgjerrig eller irritert/sint.

12 Hvem er jeg? Vårflue Steinflue Døgnflue


Laste ned ppt "Mange bekker små… Mål: 1.Lære om elvefiske, se på ulike fiskeredskaper 2.Lære om smådyr i bekken og i elva."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google