Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

INKLUDERINGSMIDLER ved UMB Lene Elizabeth Hodge 09.03.2012 Et bindeledd mellom norske og internasjonale studenter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "INKLUDERINGSMIDLER ved UMB Lene Elizabeth Hodge 09.03.2012 Et bindeledd mellom norske og internasjonale studenter."— Utskrift av presentasjonen:

1 INKLUDERINGSMIDLER ved UMB Lene Elizabeth Hodge 09.03.2012 Et bindeledd mellom norske og internasjonale studenter

2 UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP www.umb.no HVA ER DET?  En ordning som Universitetet for miljø- og biovitenskap har hatt lenge  Bevilges penger fra universitetets budsjett, og er øremerket sosiale og kulturelle aktiviteter og/eller tiltak som inkluderer både norske og internasjonale studenter.  I 2011 ble det bevilget 200 000 NOK og i 2012 vil det bevilges 230 000 NOK.

3 UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP www.umb.no HVILKE RESULTATER GIR DET?  En liten gruppe studenter, en enkelt student, et studentlag eller studentorganisasjon kan søke til en aktivitet eller initiativ som vil inkludere norske og internasjonale studenter.  Styrken: demokratisk og lettfattelig søknadsprosess, som belønner positive og kreative forslag.  Setter meg i kontakt med studenter som ønsker å ta et initiativ  Gir et godt samarbeid med ISU  Tømmes potten hvert år, sendes det et signal: inkludering gjennom øremerket bevilgning som oppfordrer til eget initiativ er viktig!

4 UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP www.umb.no HVA GÅR PENGENE TIL? Tur til Henie Onstad Kunstsenter International Food Festival Farewell Dinner Party Foto-tur til Oslo Gratis medlemskap ved Studentsamfunnet i Ås

5 UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP www.umb.no HVORFOR SKAL MAN HA DET? Trivelsundersøkelsen ved UMB viste at 30 % av de internasjonale studentene opplevde ensomhet i hverdagen. § 4-3. Læringsmiljø Styret har det overordnede ansvar for studentenes læringsmiljø. Styret skal, i samarbeid med studentsamskipnadene, legge forholdene til rette for et godt studiemiljø og arbeide for å bedre studentvelferden på lærestedet. I en mer internasjonalisert sektor omfatter dette også inkluderingen av studenter i det sosiale og kulturelle i tillegg til forelesningene, da alt henger sammen i studentenes hverdag. Hvorfor ikke tilrettelegge for selvorganisering?


Laste ned ppt "INKLUDERINGSMIDLER ved UMB Lene Elizabeth Hodge 09.03.2012 Et bindeledd mellom norske og internasjonale studenter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google