Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

{. Framlappen i hypofysen er ein hormonkjertel. Han produserer hormon som verkar direkte på celler i kroppen, og hormon som verkar på andre hormonkjertlar.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "{. Framlappen i hypofysen er ein hormonkjertel. Han produserer hormon som verkar direkte på celler i kroppen, og hormon som verkar på andre hormonkjertlar."— Utskrift av presentasjonen:

1 {

2

3 Framlappen i hypofysen er ein hormonkjertel. Han produserer hormon som verkar direkte på celler i kroppen, og hormon som verkar på andre hormonkjertlar.

4

5

6 Alfaceller Registrerar lite glukose(druesukker) i blodet. Produserer hormonet glukagon når det er lite glukose i blodet. Glukagon får leverceller og muskelceller til å sende glukose til blodet Betaceller Når vi et karbohydrat, blir dei brotne ned til glukose i tynntarmen og transportert med blodet, då aukar glukosemengda i blodet. Det kroppen ikkje treng lagrar han i kroppen, mykje i levera, men ikkje alt. Hormonet insulin blir produsert i betacellene når det er mye sukker i blodet, og får feittcellene og skjelettmuskelcellene til å ta opp glukosen.

7 Hormona glukagon og insulin har motsette verknader: Glukagon  aukar glukosemengda i blodet Insulin  minkar glukosemengda i blodet

8

9 Diabetes mellitus - sukkersjuke Diabetes mellitus gir glukose i urinen, og er ein alvorleg sjukdom To ulike årsaker til diabetes:   Betacellene i bukspyttkjertelen slutter å verke (lage insulin)   Cellene i kroppen reagerer ikkje lenger slik dei skal på insulinet.


Laste ned ppt "{. Framlappen i hypofysen er ein hormonkjertel. Han produserer hormon som verkar direkte på celler i kroppen, og hormon som verkar på andre hormonkjertlar."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google