Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kjenner du et barn med diabetes?. 2 Lavterskelkurs for personer som er i kontakt med barn med diabetes. Legges opp med enkelt språk slik at ”diabetesamatører”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kjenner du et barn med diabetes?. 2 Lavterskelkurs for personer som er i kontakt med barn med diabetes. Legges opp med enkelt språk slik at ”diabetesamatører”"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kjenner du et barn med diabetes?

2 2 Lavterskelkurs for personer som er i kontakt med barn med diabetes. Legges opp med enkelt språk slik at ”diabetesamatører” får forståelse av hva som er grunnleggende i diabetes behandling. Hva er: ”Kjenner du ett barn…” (Det er ikke en ny type kurs, men en idè om å lage en pakke)

3 Hvem er denne kvelden for? ALLE som kjenner et barn som har diabetes, naboen, tante, onkel, barnehagen, skolen, treneren, kor lederen, bestemor/far, venner til diabetesbarnet, foreldre til barnets venner. 3

4 Opplegget varer i ca. to timer, dette inkluderer kaffepause. 4 Hva er opplegget?

5 Kvelden: starter med å se JØRGEN-filmen. Den er det flere som har sett, men alle har godt av å se den igjen.

6 Hva er opplegget? Diabetes sykepleieren forteller om diabetes – enkelt. Spesielt høyt og lavt blodsukker. Hva bør du som kjenner diabetesbarnet gjøre når det har lavt blodsukker / føling. Eller høyt blodsukker. Ufarlig gjøre at det barnet du kjenner har fått diabetes. Forteller litt om symptomer.

7 Hva er opplegget? Industrien bør være med, slik at de som kommer denne kvelden kan få: Tatt på ett måleapparat Prøve å måle seg Ta på en penn/pumpe Bli mer trygge på bruken.

8 Hva er opplegget? Gjerne ha gruppearbeid der barnets symptomer, kjennetegn på høyt / lavt kan beskrives av det enkelte barns foreldre

9 Hvorfor et slikt tilbud? Bedre samarbeid med diabetesforbundet (barn – og familiekontakten) og sykehuset. Diabetessykepleierne når ut til flere til diabetesfamiliene – samtidig. Alle får lik info.

10 Lage ett pakketilbud Jørgen filmen, Mapper : innhold – vervebrosjyre, hva er type 1 diabetes, blanke ark til å notere. Faktaark. De får med seg filmen, bli bedre kjent med meg.

11 Mål Dette tilbudet skal være så enkelt å få til at ALLE barne- og familiekontaktene kan få dette til. Det skaper ett engasjement, de får ett eierforhold.


Laste ned ppt "Kjenner du et barn med diabetes?. 2 Lavterskelkurs for personer som er i kontakt med barn med diabetes. Legges opp med enkelt språk slik at ”diabetesamatører”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google