Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Fana IL Fotball Holdnings kampanje 2013.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Fana IL Fotball Holdnings kampanje 2013."— Utskrift av presentasjonen:

1 Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Fana IL Fotball Holdnings kampanje 2013

2 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i 90 år Fair Play handler om respekt og toleranse for hverandre eller rett å slett folkeskikk.

3 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i 90 år

4  Fana IL Fotball er ikke godkjent FairPlay klubb!  Fana Il Fotball har ikke Kampverter på hjemme kampene!  Fana Il Fotball har ikke innført holdningskontrakter blant spillere!  Fana Il Fotball har ikke utad, klare holdninger vedr mobbing og alkohol!  Fana Il Fotball er en trygg klubb for barn, men hvordan vises dette utad? Status pr 29 november 2012!

5 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i 90 år  Målsetting for holdningskampanjen  Styrking av produktet Fana IL Fotball Utvikle en sunn klubb kultur Bli en godkjent FairPlay klubb Bli en Se & Bli Sett Klubb Være en inkluderende klubb, Fotball for alle  Hva skal på plass?  Holdningskontrakter for barn, ungdom og senior  Kampverter i barne/ungdoms fotballen på alle hjemme kamper  FairPlay klubb kontakt, og FairPlay Utvalg  Veiledninger for kampverter og kampgjennomføring (FairPlay hilsen og HandShake for Peace)

6 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i 90 år  Fått på plass FairPlay kontakt i klubben…  Opprettet FairPlay utvalg, som også vil være disiplinær utvalg  Vi har blitt en Se & Bli sett klubb.  Laget retningslinjer for holdnings kontrakter for lagretningslinjer  Laget Holdnings Kontrakter for lag (ikke for enkelt spillere) som også inkluderer Se & Bli sett holdninger, (Idrett og alkohol) Samt utvidet foreldrevett reglene inkl i kontrakt for barn 6-12år  Laget veiledninger for kampverter, samt veiledning for gjennomføring av FairPlay hilsen på hjemme kamper på NIPkampverter, FairPlay hilsen

7 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i 90 år Vi har nå blitt en Se & bli sett-klubb. Det betyr at våre ledere og trenere opptrer etter Se & bli sett-prinsippet:  De skal se nøye etter om våre utøvere trives.  Våre ledere og trenere skal også være oppmerksomme på at de selv blir sett, fordi de er rollemodeller.  Derfor skal de være klare på at idrett og alkohol ikke hører sammen.  Som Se & bli sett-klubb har vi forpliktet oss til å innføre retningslinjer som tydelig sier at hos oss er det ikke lov å drikke alkohol i forbindelse med klubbaktiviteter.  I dette så ligger det at alle som representerer Fana IL Fotball, det være seg på cup, kamper, og reiser hvor lag deltar, ikke skal nyte alkohol i en slik forbindelse. Dette gjelder for alle ledere/trenere og andre som har en ansvars oppgave for klubben. I tillegg så skal ikke foreldre på arrangement som spillere er deltakere på nyte alkohol i nærheten av spillere. Alkohol | Fotball

8 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i 90 år

9

10  Alle lag i barnefotballen som spiller hjemme kamper på NIP, skal ha kampvert på sine kamper. I Ungdomsfotballen skal 13 og 14 års lag ha kampverter på sine hjemme kamper.  Lagleder har ansvaret for å rullere på Kampvert ansvaret blant foreldrene.  Kampvert skal få informasjon fra lagleder om hvilke oppgaver denne har i sin rolle som kampvert.(kampvert instruksen)kampvert instruksen  Etter gjennomførte hjemmekamper, skal kampvert gå inn via hjemmesiden under FairPlay, og sende enkel kamprapport.kamprapport  Ved enten positive eller negative hendelser, skal disse også meldes inn fra samme side. Er det alvorlige hendelser, ringer man til FairPlay kontakten i klubben.  Kampvert må også huske FairPlay hilsen før og etter kamp, samt HandShake for Peace etter kamp, se egen veiledingegen veileding

11 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i 90 år  Lagledere sørger for at lagskontrakter blir signert innen sesong start. Et godt tips er å legge ved kopi av lagkontrakt, veiledning kampvert og veiledning for FairPlay hilsen (Ligger på hjemmesiden) i innkallelse til foreldremøte.  Det er foreldre som skal signere på barnas vegne…  Signerte kontrakter leveres til administrasjonen, og her blir da kampvertvest og foreldrevett regler delt ut.

12 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i 90 år  Følge opp i praksis, egen retningslinjer  Støtte, hjelpe, og gjennomføre i praksis arbeidet, sammen med trenere/lagledere, spillere og foreldre  Ha FairPlay fast på dagsorden på årsmøter, trener møter, møter i BU osv.  Ha faste møter i Fair Play utvalget.  Lage til FairPlay priser internt i klubben Da er det bare å ønske alle lykke med


Laste ned ppt "Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Fana IL Fotball Holdnings kampanje 2013."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google