Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Samtlige kursdeler består av en teoretisk og

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Samtlige kursdeler består av en teoretisk og"— Utskrift av presentasjonen:

1 Samtlige kursdeler består av en teoretisk og
en praktisk del. Du bør derfor være klar over at det kreves evne og/eller motivasjon for å kunne tilegne seg teoretiske kunnskaper. Du må ikke ha høydeskrekk og være i bra fysisk form. Dette er et kurs som krever høyt fokus på HMS. Du må tåle arbeid i høyden og kunne ”beholde roen i kritiske situasjoner”. Du vil måtte planlegge og løse oppgaver i team. Siden du vil ha ansvar både for egen og andres sikkerhet, må du ikke ha noen helsemessige begrensninger. Kurs i Stillas og rigging med OLF sikkerhetskurs NAV Kristiansand Kurssted: StS Fagstillas i Arendal Kursperiode: – Kurskode: a Gjennomførte og beståtte kurs danner grunnlag for jobb samtidig som det åpner for fagbrev og annen utdanning.

2 Stillas, rigging og sikkerhetskurs
Kort beskrivelse av de ulike kurselementer: Riggerkurs: uker Modul 1: Stroppekurs timer Modul 2: Fallsikring timer Modul 3: Rigging timer Utvidet fallsikring (redning) 2-3 dager Sikker bruk av løfteutstyr som benyttes ved horisontal eller vertikal forflytning av last Gjennomføres i hht Arb.tilsynets best.nr 555 Stillaskurs ”§46c”: uker Teoretisk og praktisk opplæring for personell som skal montere/demontere stillas høyere enn 5 m Hengende stillas uker Dette er en påbygning til grunnleggende stillaskurs. Hovedinnhold er: - HMS - Beregninger - Montere frittstående og hengende stillaser for industri og offshore - Ulike typer oppheng - Tegningsforståelse og arbeidsbeskrivelser - Sikker jobbanalyse (SJA) OLF Sikkerhetskurs Offshore uke

3 Stillas, hengende stillas og sikkerhetskurs
Om søke- og inntaksprosessen. Hvis du er interessert i denne type kurs, skal du henvende deg til NAV. Samtlige innsøkte vil bli kontaktet og invitert til et informasjonsmøte som finner sted 7. februar. Informasjonsmøtet skal bidra til at søkere får et best mulig grunnlag for å vurdere om dette passer for vedkommende. Etter en felles informasjonsøkt vil det bli en kort samtale mellom den enkelte søker og NAV/kursleverandør. Deretter vil NAV prioritere og gi tilbud til 12 søkere. En stillasarbeider jobber for det meste utendørs og i ”all slags vær”. Dette betyr jo at du må trives med å være ute. Generelt sett krever stillasarbeid god helse og høyt fokus på HMS. Dette blir ikke mindre viktig i dette kurset som har en spesialiserende del innenfor ”hengende stillas”. Det blir stilt krav til bl.a. ryddighet, pålitelighet, flytende norsk og forståelse for viktigheten av å overholde sikkerhetsregler.


Laste ned ppt "Samtlige kursdeler består av en teoretisk og"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google