Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kursperiode: 28.02.11 – 13.05.11 Kurskode: a Kurs i Stillas, hengende stillas og rigging NAV Aust-Agder Samtlige kursdeler består av en teoretisk og en.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kursperiode: 28.02.11 – 13.05.11 Kurskode: a Kurs i Stillas, hengende stillas og rigging NAV Aust-Agder Samtlige kursdeler består av en teoretisk og en."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kursperiode: 28.02.11 – 13.05.11 Kurskode: a Kurs i Stillas, hengende stillas og rigging NAV Aust-Agder Samtlige kursdeler består av en teoretisk og en praktisk del. Du bør derfor være klar over at det kreves evne og/eller motivasjon for å kunne tilegne seg teoretiske kunnskaper. Du må ikke ha høydeskrekk og være i bra fysisk form. Dette er et kurs som krever høyt fokus på HMS. Du må tåle arbeid i høyden og kunne ”beholde roen i kritiske situasjoner”. Du vil måtte planlegge og løse oppgaver i team. Du vil ha ansvar både for egen og andres sikkerhet. Dette betyr at all form for rus er bannlyst. Gjennomførte og beståtte kurs danner grunnlag for jobb samtidig som det åpner for fagbrev og annen utdanning.

2 Om søke- og inntaksprosessen. Hvis du er interessert i denne type kurs, skal du henvende deg til NAV for å bli søkt inn på kurset. Samtlige innsøkte vil bli kontaktet og invitert til et informasjonsmøte som høyst sannsynlig finner sted mandag 21. februar 2011 på NAV sine kontorer i Arendal. Informasjonsmøtet skal bidra til at søkere får et best mulig grunnlag for å vurdere om dette passer for vedkommende. Etter en felles informasjonsøkt vil det bli en kort samtale mellom den enkelte søker og NAV/kursleverandør. Deretter vil NAV prioritere og gi tilbud til 15 søkere. En stillasarbeider jobber for det meste utendørs og i ”all slags vær”. Dette betyr jo at du må trives med å være ute. Generelt sett krever stillasarbeid god helse og høyt fokus på HMS. Dette blir ikke mindre viktig i dette kurset som har en spesialiserende del innenfor ”hengende stillas”. Det blir stilt krav til bl.a. ryddighet, pålitelighet, flytende norsk og forståelse for viktigheten av å overholde sikkerhetsregler. Stillas, hengende stillas og rigging

3 Kort beskrivelse av de ulike kurselementer: Riggerkurs:2-3 uker Modul 1: Stroppekurs 24 timer Modul 2: Fallsikring 16 timer Modul 3: Rigging 32 timer Utvidet fallsikring (redning)2-3 dager Sikker bruk av løfteutstyr som benyttes ved horisontal eller vertikal forflytning av last Gjennomføres i hht Arb.tilsynets best.nr 555 Stillas, hengende stillas og rigging Hengende stillas4 uker Dette er en påbygning til grunnleggende stillaskurs. Hovedinnhold er: - HMS - Beregninger - Montere frittstående og hengende stillaser for industri og offshore - Ulike typer oppheng - Tegningsforståelse og arbeidsbeskrivelser - Sikker jobbanalyse (SJA) Stillaskurs ”§46c”:3 uker Teoretisk og praktisk opplæring for personell som skal montere/demontere stillas høyere enn 5 m


Laste ned ppt "Kursperiode: 28.02.11 – 13.05.11 Kurskode: a Kurs i Stillas, hengende stillas og rigging NAV Aust-Agder Samtlige kursdeler består av en teoretisk og en."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google