Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Barna våre- det beste vi har i livet!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Barna våre- det beste vi har i livet!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Barna våre- det beste vi har i livet!

2 Gode råd om barn og spill
Sett deg inn i spillet sammen med barnet. Sett grenser. Hvor lenge skal barnet spille? Når skal barnet ha lov til å spille? Overhold aldersgrensen på spillet. Unngå å bruke ordet ”avhengighet” i samtale med barnet. Engasjer deg i barnets liv, skap alternativer til spill. Bidra til å gi barnet ditt et godt selvbilde og en positiv livsstil.

3 Blinkende varsellamper
De slutter med andre aktiviteter. De kutter ut venner og sosialt liv og forsvinner inn i spillet/nettet. De slutter å trene. De skulker skolen, dropper lekser og mister eksamen. De dukker ikke opp til måltider. De spiller/er på nett om natten og sover om dagen. De prøver å slutte/trappe ned, men får det ikke til. Foreldrene får søvnproblemer fordi de er urolige over spillingen/nettbruken. Familien begynner å streve på grunn av spillingen.

4 Hvordan er vårt nye barnesyn?
Curlingforeldre Servicebarn tempobarn Forhandlerbarn Hvor kommer ”masunger” fra?

5 Kommunikasjon B V V V V

6 Hvilken foreldrestil har du?
Autoritær foreldrestil Myndig foreldrestil Ettergivende foreldrestil Inkonsekvent foreldrestil Hotell i særklasse, foreldrestil med omfattende tilrettelegging (Curling)

7 Hvordan er voksne voksne?
Hvordan løser vi konflikter? Hvordan setter vi grenser? Planlegger vi det? Samsnakker vi om det? Hvordan gir vi ros? Oppmuntrer vi det som er positivt? Har vi styrke til å stå i motvind? Har vi noen å stå sammen med? Hva sier statistikken om hvordan vi lever?

8 Fire grunnleggende spørsmål:
1. Hvem er barnet/ungdommen din sammen med? 2. Hvor er barnet? 3. Hva gjør barnet? 4. Når kommer han/hun hjem? Har du svaret, har du oversikt!

9 Bestemors lov: - Ta barnet/ungdommen din på fersken i ”å gjøre noe bra”!


Laste ned ppt "Barna våre- det beste vi har i livet!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google