Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06."— Utskrift av presentasjonen:

1 Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06

2 Forbruker (konsument)
Er de som kjøper noe – en vare eller en tjeneste Varen eller tjenesten vi kjøper lages av en produsent Kjenner du igjen begrepene produsent og forbruker fra naturfag? Vi er alle forbrukere og til sammen har vi veldig mye makt. Vi kaller det for forbrukermakt. På hvilken måte tror du forbrukere har makt?

3 Kjøpt er kjøpt? De som kjøper en vare har rettigheter etter forbrukerkjøpsloven, men også andre lover Hva er en lov? Har du hørt om denne loven? Hvem lager lover? Lover som gir rettigheter til forbrukere, er ofte omfattende og ikke alltid like lette å forstå. Vi skal likevel se på en del av disse lovene.

4 Bytterett (angrerettloven)
Man har ikke rett til å bytte en vare kjøpt over disk i en butikk. Mange butikker gir likevel frivillig en slik rett til å bytte. Har du opplevd å bytte en vare du har kjøpt? Varer kjøpt på postordre, messer eller på nett har man rett til å bytte inntil et bestemt antall dager. Kan du finne et eksempel på hvor mange dager bytterett det er i en nettbutikk du velger?

5 Reklamasjon Forbrukerkjøpsloven gir oss rett til å reklamere på varer som har feil eller mangler. Reklamasjonsretten er satt til 2 år, men kan være lengre for varer ment å vare mer enn 2 år Det kan ikke reklameres på varen når feilen skyldes feil bruk eller unormal slitasje I hvilke andre sammenhenger brukes ordet reklamere?

6 Lover som gir rettigheter til forbrukere
Forbrukerkjøpsloven Håndverktjenesteloven Angrerettloven Kredittkjøpsloven Markedsføringslov

7 Oppgave Velg en av lovene over. Se om du kan finne en rettighet du som forbruker har gjennom denne loven. Skriv ned det du finner Legg frem for de andre elevene den rettigheten du har funnet frem til Lekse til neste gang (mandag)


Laste ned ppt "Forbruk Kompetansemålet er å kunne si noe om forbruksmønsteret i Norge og redegjøre for de rettighetene en forbruker har K-06."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google