Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

EUROPEISKMOBILITETSUKE

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "EUROPEISKMOBILITETSUKE"— Utskrift av presentasjonen:

1 EUROPEISKMOBILITETSUKE
16-22 SEPTEMBER ARBEIDSMØTE 3. MAI 10: : VELKOMMEN/ Fysiske løsninger og kampanjer 10: : VITA VELO- OPPLEVELSER PÅ SYKKEL - Magnus Greni Pilotprosjekt for sykkelturistveg i småbyer, tettsteder, spredtsteder og bygder. Prosjektet handler om vegvesenets rolle i utviklingen av opplevelsesrike og trygge sykkelturer. Farsund, Grimstad og Rjukan (Region sør) er pilotsteder. 11: : LUNSJ 11: : EN BY FOR GÅING- Helge Hillnhütter Hvordan påvirker omgivelsene gåing, hvilke effekter har det, og hvor viktige er disse effektene for bruken av kollektivtransport? Hillnhütter har utviklet nye metoder slik at man kan kvantifisere forskjellige effekter som de urbane omgivelsene har på de som går til fots. Resultatene viser hvordan omgivelsene påvirker gåing, og hvilke spesifikke fysiske elementer i den bygde byen som utgjør en forskjell. Undersøkelsene viser også hvor viktig gåing er for kollektivtransporten. : REIS SMART. DET LØNNER SEG. Europeisk mobilitetsuke 2016. Årets tema Veileder, Tematiske retningslinjer. : BENSTREKK : HVORDAN KOMMUNISERER VI ÅRETS TEMA? Veileder, Kommunikasjonsplan Materiell fra Statens vegvesen Idéer til nasjonal markering : MOBILITETSUKA I GJØVIK- Morten Strøyer Andersen : Med prosjektene «Opplevelser på sykkel» og «En by for gåing» som bakteppe, hvilke omgivelser er viktige for at flere velger miljøvennlig transport, og hvordan kan vi bruke Mobilitetsuka for å vise fordelene ved å «reise smart»?

2 EUROPEISKMOBILITETSUKE
16-22 SEPTEMBER Nullvekstmålet i NTP Mål: «Veksten i persontransport i storbyene skal tas av kollektivtransport, gåing og sykling». Reis smart. Det lønner seg.

3 EUROPEISKMOBILITETSUKE
16-22 SEPTEMBER 625 permanente tiltak Reis smart. Det lønner seg.

4 EUROPEISKMOBILITETSUKE
16-22 SEPTEMBER Flere mennesker, flere eldre og mest vekst i byene! ……men det må være attraktivt med miljøvennlig transport, også utenfor byene Reis smart. Det lønner seg.

5 ÅRETS TEMA: «REIS SMART. DET LØNNER SEG».
EUROPEISKMOBILITETSUKE 16-22 SEPTEMBER ÅRETS TEMA: «REIS SMART. DET LØNNER SEG». Økonomiske fordeler ved miljøvennlig transport, både for deg selv og for samfunnet Argumenter for deg: Godt for lommeboken din Godt for luften du puster inn Ofte reiser du både billigere og raskere på sykkelen eller med toget. Hvor mye kan du for eksempel spare på å sykle til jobb noen dager i uka fremfor å kjøre? Hvis du reiser bruker aktiv transport, som gåing og sykling, er du mer produktiv på jobb, du får færre sykedager og bruker mindre tid på legekontoret. Barn som går eller sykler gjør det bedre på skolen. Argumenter for samfunnet: Bra for ditt nærmiljø, og det du sparer, kan bli brukt til å skape positiv vekst i lokalsamfunnet. Der det er attraktivt å sykle og gå, øker handelen i lokale butikker. I gatene i København handler syklister for mer enn bilene, og til sammen kjøper reisende med miljøvennlig transport varer for dobbelt så mye. I tillegg er eiendomsverdiene i byer med gode sykkelfasiliteter og effektiv offentlig transport ofte høyere.

6 EUROPEISKMOBILITETSUKE
16-22 SEPTEMBER Bil Sykkel Beina Reis smart. Det lønner seg.

7 EUROPEISKMOBILITETSUKE
16-22 SEPTEMBER Mer om årets tema… Reis smart. Det lønner seg.

8 EUROPEISKMOBILITETSUKE
16-22 SEPTEMBER Reis smart. Det lønner seg.

9 ÅRETS TEMA: «REIS SMART. DET LØNNER SEG».
EUROPEISKMOBILITETSUKE 16-22 SEPTEMBER ÅRETS TEMA: «REIS SMART. DET LØNNER SEG». Hva fenger deg: Hva er vi opptatt av, og hvordan kan vi nå den enkelte med budskapet vi ønsker? Årets tema: Hva vil det si å reise smart? Hvordan kan vi vise fordelene ved å «reise smart»? Hvordan kan arrangementene være positive for din kommune? Arrangementer som fenger «alle»: Med hvilke arrangementer når vi flest publikum – hva vil media snakke om?


Laste ned ppt "EUROPEISKMOBILITETSUKE"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google