Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra 5000 – 8000 , hvordan møte utfordringen i kommune - Norge

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra 5000 – 8000 , hvordan møte utfordringen i kommune - Norge"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fra 5000 – 8000 , hvordan møte utfordringen i kommune - Norge
Halvdan Skard, KS

2 ASYLMOTTAK KS og AID samarbeider nå for en avtale om etablering av asylmottak. KS er opptatt av kommunenes rolle og rammebetingelser. Kommunal innflytelse KS arbeider for større medbestemmelse for kommuner mht etablering av asylmottak KS vil bidra til at kommuner som ønsker det skal bli i stand til å drive asylmottakene selv. Rammebetingelser Stor økning i kompensasjonen for vertskommuner fra Det som gjenstår er økt tilskudd til asylsøkerbarn i grunnskolen

3 BOSETTING Partene skal:
Avtale om bosetting mellom AID og KS fra 2004 Partene skal: arbeide for å etablere tilstrekkelig med plasser i kommunene for å dekke det årlige bosettingsbehovet. Målet er god og stabil bosetting. samarbeide for å videreutvikle en god bosettingsmodell basert på frivillighet og gode rammebetingelser for kommunene. Ny avtale undertegnet i 2007.

4 fra 300 000 til 551 000 pr person (barn 531 000)
Frivillighet: - kommunene kan selv avgjøre bosetting og evt antall. - Det utøves allikevel et visst ”press” for at kommuner som har godt grunnlag for bosetting skal påta seg oppgaven. Rammebetingelser - Integreringstilskuddet har økt betydelig siden 2001 fra til pr person (barn ) - Bedre tilskuddsordninger til funksjonshemmede og personer med atferdsproblemer Gode refusjoner for enslige mindreårige KS ønsker forbedringer innen tilskuddet til voksenopp- læring og boligtilskuddet.

5 UTFORDRINGENE I 2009 800 enslige mindreårige skal bosettes i 09. De fleste er ungdom år. 65 kommuner ble spurt om 550 plasser resultat hittil: 284 plasser i 31 kommuner Mangler: -500 plasser Skaffe plasser til 8000 i kommunene Skaffe tilveie boliger for det store antallet enslige som skal bosettes.

6 - se på gode modeller fra andre kommuner
LØSNINGER Åpne for å bosette den store gruppen ungdom mellom som har kommet senere tid. - se på gode modeller fra andre kommuner Tenke bosetting som en permanent oppgave, og lage flerårig plan for bosetting og boligløsninger Legge opp en strategi for et bestemt antall boliger til enslige. KS vil fortsatt arbeide for en økning av Husbankens ramme for boligtilskuddet. Kommunene har klart større utfordringer tidligere. Oppfordrer kommunene til å ta et ekstra løft inneværede år.


Laste ned ppt "Fra 5000 – 8000 , hvordan møte utfordringen i kommune - Norge"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google