Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til foreldremøte 10. trinn

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til foreldremøte 10. trinn"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til foreldremøte 10. trinn

2 Skolens visjon: Læring uten grenser
Vi skal fremme trygghet, trivsel og læring gjennom motivasjon, tillit og elevaktivitet.

3 Skolens satsingsområder 2018-19: 1) Vurdering for læring
VFL - Vurdering for læring. Sammen med elevene skal vi i større grad bruke vurderingsarbeidet til å styrke læringen. Fortsette arbeidet med lesing og læringsstrategier. Tett samarbeid med Høgskolen i Lillehammer. Veiledning og nettbaserte studier for alle.

4 Skolens satsingsområder 2018-19: 2) Læring uten grenser
Vi vil unngå å kategorisere elever utfra enkelthendelser, testresultater eller «synsing». Elevene skal ikke hindres av statiske eller tillærte begrensninger. Vi skal hjelpe eleven å skape høye forventninger til seg selv og sine muligheter. Skolen skal også ha høye forventninger til den enkelte elev. Vi legger opp undervisningen rundt denne erkjennelsen og forventer at elevene selv ønsker å forstå og beherske verden rundt seg. Prinsippene vi ønsker å styrke er blant annet: samarbeid, at alle er deltakende og at vi gjensidig stoler på hverandre. Vi vil hverandre godt.

5 Skolens satsingsområder 2018-19: 3) Antimobbeprogrammet Olweus
Skolen ble i 2015 sertifisert som Olweusskole. Skolen arbeider kontinuerlig for å fremme trivsel og vennskap. Vi arbeide aktivt for å forebygge og stoppe mobbing. Samarbeid og veiledning fra UNI-helse og Bergen kompetanse- senter for Læringsmiljø (BKL).

6 Olweusprogrammet mot mobbing og antisosial atferd
Grunnleggende menneskelig rett å kjenne seg trygg på skolen Alle elever i grunnskolen og videregående skole har rett til et godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring, jfr.§ 9a i opplæringsloven

7 Chromebook og digital kompetanse
Gradvis innføring av Cromebook ved skolen. Tettere dekning av pc for elevene. Stadig mer bruk av delingsdokumenter og skylagringstjenester. Alt utstyr, kommunikasjon og lagring er betalingsløsninger, sikret og skjermet for reklame. Sikre digital kompetanse tilpasset dagens krav.

8 Åpen dag Skolen inviterer til Åpen dag 25. september, kl. 16.00-18.00.
Mange ulike arenaer der vi presenterer skolens hverdag, for eksempel: Friluftsliv, Film, musikk, matematikk, elevsamlinger og TL-aktiviteter. Det blir selvsagt også kafè og salg av eksotiske produkter laget av barn og ungdom fra Uganda. Alt overskudd går til hjelpearbeidet for barn og unge i Uganda/Kampale og stiftelsen BCFSN.

9 Bring Children From Streets Norway (BCFSN)
FAU og skolen har blitt enige om å fortsette samarbeidet med BCFSN som jobber med å hjelpe vanskeligstilte barn i Uganda. Driver barnehjem, skole og et dagsenter i slummen utenfor Kampala. Et nytt barnehjem er under bygging. Har bygget en yrkesskole med 400 elever og en jenteskole. Sandgotna, Vadmyra og Loddefjord skoler støtter det samme prosjektet.

10 Samarbeid skole-hjem FAU (Foreldrenes ArbeidsUtvalg) er foreldrenes talerør inn mot skolen. SU (Samarbeidsutvalget) er skolens høyeste, rådgivende organ og skal være retningsgivende for skolens drift. Skolen ønsker å mobilisere dere som foreldre i større grad. Vi ønsker et tettere samarbeid for å styrke elevenes læring og trivsel. Viktig at det i dag velges en representant og en vararepresentant til FAU (klassekontakter). Det vil bli satt opp utviklingssamtale med foresatte, elev og kontaktlærer i oktober.

11 Utdrag fra FAU: «Hver klasse skal velge en FAU-representant og en vara-representant. Begge representanter velges som hovedregel for 1 år. Det er ingen begrensning i antall gjenvalgsperioder. FAU-representanten er den formelle kontaktpersonen mellom skole og klassens foresatte, altså klassekontakten. Det må gjerne velges en arbeidsgruppe i tillegg som driver sosiale aktiviteter i klassene.»

12 Fraværsreglement-tilstedeværelse
Mål: Redusere omfanget av fravær og sikre likebehandling av søknader om permisjon. Skoleåret er 190 dager, eleven og foresatte har disponibelt 175 dager med fri til ferier og annet. Søknad om evt. permisjon skal skje elektronisk via skjema på kommunens web-sider. Gyldig fravær skal meldes skolen fra første dag.

13 Ortunposten Ortunposten er skolens uformelle informasjonsskriv.
Nytt nummer av Ortunposten blir sendt ut i september.

14 PÅMINNING Kjøring til skolen, - stopp ved rundkjøringen

15 Pia Simonsen Trivselsprogrammet Elevrådet Skolefrokost/Kantine
Skoleball

16 Lena Mandler Carlson Miljøterapeut Trivselsprogrammet Leksetid

17 Skolehelsetjenesten Skolelege – Helena Jørgensen er på Ortun skole annen hver onsdag (ulik uke) Helsesøster – Camilla Børslid - Tirsdag (lik uke) - Onsdag (ulik uke) - Torsdag (ulik uke) - Torsdag (lik uke) - Fredag

18 LEKSETIDEN Mandag, onsdag og torsdag, kl. 14-15
Elevene har tilgang til datamaskiner Elevene kan samarbeide om gruppeoppgaver

19 Fravær Alt fravær fra 8. 9. og 10. trinn blir ført på vitnemålet.
Fravær fra skolen skal meldes fra første dag (helst på mail til kontaktlærer). Det kan søkes om å få trukket fra inntil 10 dager for hvert skoleår.

20 Valgfag Fysisk aktivitet og helse Natur, miljø og friluft
Innsats for andre Forskning i praksis Elevene skal søke/velge valgfag denne uken. De elevene som skifter valgfag får standpunktkarakter og dermed klagerett. Informasjonsbrev kommer.

21 VIDEREGÅENDE OPPLÆRING
Utprøving på videregående skole 21.november Yrkeslabyrinten i uke 42, 17.oktober (Grieghallen) Januar: informasjonsmøte på Ortun skole Utdanningsvalg - 1 time i uken Veiledning hos avdelingsleder/rådgiver

22 NYTTIGE NETTSTEDER www.vilbli.no www.utdanning.no www.mittyrke.no

23 SØKNAD TIL VIDEREGÅENDE SKOLE
Søknadsfrist: 1.mars (for noen 1.februar) I januar får elevene tilsendt: søkerhåndbok pinkodebrev (MinID) brevene blir sendt til adressen som er registrert i folkeregisteret Elevene søker digitalt ( Skolen går igjennom søknadsprosedyre med elevene.

24 SØKNAD TIL VIDEREGÅENDE
Elevene får svar på søknad i juli. Viktig at de ikke takker nei – da takker de nei til skoleplass. Private skoler kan ha andre frister. Søknad sendes ofte direkte til skolen. OBS -karakterutskrift fra 1.termin skal legges ved.

25 SKRIFTLIG EKSAMEN 2019 14.mai: Elevene får vite eksamensfag
16.mai: Eksamen i matematikk 21.mai: Eksamen i norsk hovedmål 22.mai: Eksamen i norsk sidemål 24.mai: Eksamen i engelsk Forberedelsesdag dagen før eksamen.

26 MUNTLIG EKSAMEN 2019 Eksamensdag er ikke fastsatt ennå. Blir i juni.

27 Foreldremøter klassevis
10A 315 Halvor 10B 301 Hege V og Trine 10C 305 Trine og Eirik 10D 312 Hege Y og Tore 10E 313 Elise og Tore


Laste ned ppt "Velkommen til foreldremøte 10. trinn"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google