Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Lovforslag i Finland.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Lovforslag i Finland."— Utskrift av presentasjonen:

1 Lovforslag i Finland

2 Lovforslag i finland Detaljhandelen gis ved bevilling rett til å selge alkoholholdig drikk opp til 5,5 % alkohol (tidligere 4,7 % for gjæret alkoholholdig drikk) Forslaget innebærer at detaljhandelen også kan selge alkoholholdig drikk tilsatt sprit opp til 5,5 %, dvs. øl, sider, vin og ferdigblandede long-drink. Alkoholgrensen for det finske monopolet (Alko) økes dermed fra 4,7 % (som i Norge) til 5,5 % alkohol Restauranter gis rett til å søke om salgsbevilling for alkoholholdig drikk. Salget vil i så fall skje på vanlige detaljhandelsprinsipper, som f.eks. grense for alkoholinnhold og salgstider Selvstendige og små bryggerier (opptil liter) gis rett til å selge eget håndtverksøl direkte fra tilvirkningsstedet tilsvarende dagens ordning for salg av gårdsvin og sahti.

3 Lovforslag i finland Frist for høringsuttalelse er 16. januar 2017
Proposisjonen ferdigstilles deretter, og forelegges Rådet for vurdering av lovarbeidet Regjeringens forslag til ny lov legges frem for Riksdagen, forventet ila vårsesjonen. Ikrafttredelse av loven fastsettes i Riksdagens behandling Parallelt innledes notifikasjonsprosess til EU, der Kommisjonen og de andre EU-landene ser på om den foreslåtte alkoholloven er forenlig med EU-retten Dette kan ta høyst 6 måneder, og loven kan ikke tre i kraft i Finland, før den tid.

4 Lovforslag i Finland Lovforslaget vil, om det blir vedtatt, få store konsekvenser for det finske alkoholmonopolet (Alko). Den svenske helseministeren har engasjert seg i saken og har kontaktet den finske helseministeren.


Laste ned ppt "Lovforslag i Finland."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google