Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prosjekt:Elektronikkbransjen – Julegaver 2013 Prosjektleder: Morten Island Rapport av markedsundersøkelse.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prosjekt:Elektronikkbransjen – Julegaver 2013 Prosjektleder: Morten Island Rapport av markedsundersøkelse."— Utskrift av presentasjonen:

1 Prosjekt:Elektronikkbransjen – Julegaver 2013 Prosjektleder: Morten Island Rapport av markedsundersøkelse

2 Kort om undersøkelsen Bakgrunn • Hensikten med undersøkelsen er å avdekke hva det norske folk ønsker seg i julegave. Hvor mange som ønsker seg forbrukerelektronikk, hvilke produktgrupper de helst ønsker samt hvor mye de skal bruke på julegaver i år. I tillegg avdekker undersøkelsen hvem man kjøper dyrest julegave til samt hva som kjennetegner en god julegave Datainnsamling • CAWI • OB uke 43 2013 (Samme uke som i 2012) Utvalg • Undersøkelsens univers er Norges befolkning, 16 år og eldre. • Utvalget er tilfeldig trukket fra Responspanelet, etter kriterier som kjønn, alder og bosted. Datagrunnlaget er vektet etter tilsvarende struktur. • Datagrunnlaget består av 1001 respondenter.

3 Analysebeskrivelse For alle kategoriske spørsmål i undersøkelsen blir resultatene presentert som andeler, oppgitt i prosent. • For spørsmål hvor det benyttes mulighet for å avgi flere svar per spørsmål (flersvar), vil summen av andelene overstige 100%. Alle svar vises grafisk for totalutvalget for 2012 og 2013. Spørsmålene er brutt ned på kjønn når signifikante (relevante) funn er avdekket i analysene. – Når en bakgrunnsvariabel ikke er funnet relevant for presentasjonen er det hovedtallet som beskriver aktuelle forhold best. Signifikante forskjeller mellom 2012 og 2013 vises med grønne (positiv endring ) og røde (negativ endring ) piler. Forskjeller mellom menn og kvinner vises med grønne piler. Alle signifikante funn er basert på en rigid statistisk test, hvor feilmarginen er på 5%. Dette er bransjestandard.

4 Demografi (vektet)

5 Oppsummering Totalt ønsker 24% seg forbrukerelektronikk i julegave i år mot 27% i 2012. Nedgangen på 3%-poeng er ikke signifikant. Blant de som ønsker seg julegaver i år svarer 30%, mot 33% i 2012, at de ønsker seg forbrukerelektronikk. Menn ønsker seg forbrukerelektronikk i større grad enn kvinner. 22% av de som ønsker seg forbrukerelektronikk i julegave ønsker seg nettbrett mot 23% i 2012. Flere ønsker seg TV og spillkonsoll i år mens færre oppgir at de ønsker seg mobiltelefon og foto- /videokamera. I snitt sier hver nordmann at de vil bruke ca. 5.100 kr,- på julegaver i år. Sammenlignet med 2012 er dette en signifikant oppgang på ca. 400 kroner Kvinner (5.400 kr,-) oppgir at de vil bruke mer enn menn (4.800 kr,-) men dette kan forklares med at kvinner i snitt kjøper 13 julegaver mens menn i snitt kjøper 8 julegaver. Barna får de dyreste gavene også i 2013. De som ikke har barn kjøper dyrest gave til ektefelle/samboer/kjæreste/partner. Gitt med omtanke og personlig preg er de viktigste kjennetegnene på en god julegave i år som i fjor.

6 24% ønsker seg forbrukerelektronikk i julegave i 2013 Også i år ønsker flest seg reise/opplevelser med penger/gavekort på andre plass og forbrukerelektronikk på tredje plass.

7 Blant de som ønsker seg gaver til jul ønsker 30% seg forbrukerelektronikk i julegave i 2013 (Uten ‘Ikke noe spesielt/har ingen julegaveønsker’)

8 Store forskjeller mellom kvinner og menn sine julegaveønsker også i år

9 22% av de som ønsker seg forbrukerelektronikk i julegave ønsker seg nettbrett Det er i år signifikant færre som ønsker seg mobiltelefon og foto-/videokamera mens signifikant flere ønsker seg TV og spillkonsoll i julegave.

10 Større forskjeller mellom menn og kvinners ønsker innen forbrukerelektronikk i år enn i fjor

11 I snitt sier hver nordmann at de vil bruke 5.100 kr,- på julegaver i år Kvinner (5.400 kr,-) oppgir at de vil bruke mer enn menn (4.800 kr,-) men dette kan forklares med at kvinner i snitt kjøper 13 julegaver mens menn i snitt kjøper 8 julegaver* (*Kilde: Nordic Research Alliance – Juleundersøkelse 2011)

12 Barna får de dyreste gavene også i 2013 Blant de som har barn oppgir 68% at barna får de dyreste gavene. Blant de som ikke har barn oppgir 40% at de gir den dyreste gaven til ektefelle/samboer/kjæreste/partner.

13 Gitt med omtanke og personlig preg er de viktigste kjennetegnene på en god julegave

14 Kvinner og menn legger litt forskjellig vekt på kjennetegn ved en god julegave

15 Elektronikkbransjen Julegaver 2013 Morten island Prosjektleder Mobil: +47 410 40 145 E-post: morten.island@responsanalyse.no


Laste ned ppt "Prosjekt:Elektronikkbransjen – Julegaver 2013 Prosjektleder: Morten Island Rapport av markedsundersøkelse."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google