Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Stjernekart Hvordan bane en erkjennelsesvei og bygge bro inn i samfunnet Et utiklingsprosjekt støttet av Norplus (2016-2019)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Stjernekart Hvordan bane en erkjennelsesvei og bygge bro inn i samfunnet Et utiklingsprosjekt støttet av Norplus (2016-2019)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Stjernekart Hvordan bane en erkjennelsesvei og bygge bro inn i samfunnet Et utiklingsprosjekt støttet av Norplus ( )

2 Bakgrunnen for prosjektet
4 partnere Unge med psykiske og sosiale utfordringer Svært ulike kontekster. En pedagogikk som er relasjonsorientert. Hvordan bygger vi relasjoner i det daglige arbeidet? Hvordan kan andre lære av våre erfaringer?

3 Empatisk støttende praksis Hva er det?
Hvordan ser det ut? – et observasjonsprosjekt. Hvorfor er det viktig? – et dokumentasjonsprosjekt. Hvordan kan man lære det bort? – et metode prosjekt.

4 Hvorfor er det viktig? Positive lærer og elevrelasjoner kan være beskyttende mot frafall. Positive lærer- elevrelasjoner kan være beskyttende mot depresjon. Positive lærer-elevrelasjoner er viktigere for å beskytte mot frafall enn positive elev-elevrelasjoner. Elever som har en dårlig relasjon til lærer i vgs. har ofte hatt det gjennom hele skoleløpet. De elevene som har en dårlig relasjon til læreren, er ofte dem som hadde hatt størst behov for en god. SMÅ TING HAR STOR BETYDNING Tilpasning Smil og ansiktsuttrykk avvisning Krane (2017) Lærer-elev-relasjoner, elevers psykiske helse og frafall i videregående skole – en eksplorerende studie om samarbeid og den store betydningen av de små ting. Bergen

5 Hva er så empatisk støttende praksis?
Presenterer partnerne Ida Graff – erfaringer som elev Empatisk støttende praksis – foreløpige funn Observasjon Planarbeid Kommunikasjon Oppsummering og evaluering

6 Erfaringer som elev i Osloskolen

7 PAUSE 15 minutter

8 Hva er empatisk støttende praksis – foreløpige slutninger

9 Empatisk støttende praksis er:
« et målrettet arbeid der læreren eller veilederen arbeider for å skape en gjennomgående mestringserfaring for den unge. Han eller hun får dermed et utviklingsløp som er individualisert. Den unge erfarer at deres behov respekteres og dermed skapes broer mellom samfunn og mennesker»

10 Empatisk støttende praksis består av:
KOMMUNIKASJON Et mot og en vilje til å styre kommunikasjonen slik at den blir god STRUKTUR Strukturverktøy som eies av den unge selv Logg IUP FORLØBSPLAN LÆRERSAMARBEID Et planlagt arbeid med å utvikle felles språk, metode og struktur Observasjon Felles analyse Evaluering

11 PRAKTISK OBSERVASJON Linda Kobberstad (AOF Østfold)

12 Hvordan observerer dere i deres praksis
Hvordan observerer dere i deres praksis? HVordan kan dere observere i dere praksis?

13 ERFARINGER FRA STRUKTURARBEID Søren Olsen (AFUK) Svein Gurvin (AOF Daghøyskolen)

14 SPØRSMÅL

15 KOMMUNIKASJON HVA SIER ELEVENE?

16 «Anerkjenn meg» «Oppmuntre meg» «Gi meg oppgaver jeg kan løse» «Ha struktur» «La meg vite hva jeg skal gjøre» «Vær snill og hyggelig» «Følg meg opp tett» «Forklar og gjenta» «Gi beksjed både skriftlig og muntlig» «Del opp oppgaven»

17 Noen påminnelser om god kommunikasjon

18 SPØRSMÅL

19 Takk for alle innspill – tar dem med videre

20 SMÅ TING HAR STOR BETYDNING - velkommen til lunsj


Laste ned ppt "Stjernekart Hvordan bane en erkjennelsesvei og bygge bro inn i samfunnet Et utiklingsprosjekt støttet av Norplus (2016-2019)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google