Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

DIN VEG Ingen har varda den vegen du skal gå ut i det ukjende ut i det blå Dette er din veg berre du skal gå den og det er uråd å snu og ikkje vardar.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "DIN VEG Ingen har varda den vegen du skal gå ut i det ukjende ut i det blå Dette er din veg berre du skal gå den og det er uråd å snu og ikkje vardar."— Utskrift av presentasjonen:

1 DIN VEG Ingen har varda den vegen du skal gå ut i det ukjende ut i det blå Dette er din veg berre du skal gå den og det er uråd å snu og ikkje vardar du vegen du hell og vinden stryk ut ditt far i aude fjell (Olav H Hauge)

2 Foreldre er VIP

3 Forstå ditt ungdomsskolebarn, eller om å være storbarnsforeldre
Pubertet, utakt, hvem er jeg?, følelser,, hormoner

4

5 Forberedelse til voksenliv
Større selvstendighet, mer ansvar, mer frihet, identitet.

6

7 Søvn

8 Livet

9 Foreldretips -Hold kommunikasjonslinjene åpne. -Vis interesse. -Lytt. -Gi gode forklaringer. -Stimuler selvstendighet. -Vær et godt eksempel.

10 "Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre uden at han holder noget af dets liv i sin hånd” Løgstrup

11 To tankesett(Carol Dweck)
Låst tankesett Tror at det er talent som er mest avgjørende for å lære Drives av et ønske om å stadig få bekreftet sitt talent for seg selv og for andre Når man ikke opplever mestring, blir man motløs og mister motivasjonen til å lære Å gjøre feil oppleves som bekreftelse på egen mislykkethet Lærende tankesett Tror det er først og fremst hardt arbeid som er avgjørende for å lære Drives av et ønske om å få mer kunnskap og kompetanse Opplever motgang som en mulighet til å lære og bli bedre Man er ikke redd for å gjøre feil, fordi feil gjør det mulig å lære

12

13

14 Fem om dagen Suksessverdier 1. Åpenhet for egne evner og muligheter.
2. Utholdenhet vil gi deg flere muligheter. Aldri gi opp. 3. Optimisme skaper muligheter og klargjøring. 4. Fleksibilitet gjør at en kan tilpasse seg og få flere muligheter. 5.Vilje og mot, en må våge å ta sjanser. (Krumholz)

15 «Catch them beeing good»
Annerkjennelse: «Catch them beeing good» «Alle mennesker er mer enn de karakterene de får.»

16 «Skap gode selvbilder!»
Grenser og omsorg


Laste ned ppt "DIN VEG Ingen har varda den vegen du skal gå ut i det ukjende ut i det blå Dette er din veg berre du skal gå den og det er uråd å snu og ikkje vardar."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google