Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den Europeiske språkdagen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den Europeiske språkdagen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Den Europeiske språkdagen

2 Språk åpner dører NHO kartlegger hvert år kompetansebehovet blant medlemsbedriftene. Over halvparten av medlemsbedriftene sier at de vil vektlegge kompetanse i fremmedspråk ved nyansettelser. Årsaken er at fremmedspråk blir stadig viktigere i det globaliserte næringslivet.

3 Andelen bedrifter som oppgir at de har et konkret behov for følgende fremmedspråk:

4 Fra NHO’s kompetansebarometer:
- I fiskerinæringen er spansk og portugisisk viktig - I service- og byggenæringen trengs polsk for å kommunisere med polskspråklige medarbeidere - Fransk - er det primært luftfart, sjøfart og reiselivsnæringen, som trenger. Tyskland er Norges største handelspartner og stadig flere bedrifter trenger flere ansatte som snakker tysk og kjenner til kulturen.

5 TIDLIG START Elever som starter tidlig å lære et fremmedspråk i tillegg til engelsk, viser positive resultater. Dette kommer fram i en evaluering av skoler som har undervist elever helt ned på 2. trinn i tysk, fransk og spansk. Flere lærere som har deltatt i forsøket mener at såkalt faglig svake elever henger godt med på andre fremmedspråk, og mange lærere har endret syn på hvilke elever som kan lykkes med språkfag.

6 KILDER content/uploads/2013/11/Kompetansebarometer-2014-NIFU- arbeidsnotat pdf NHO: utdanning/tysk-fransk-spansk-kinesisk/ Fremmedspråksenteret: fremmedsprak/id491728/ sprakglede


Laste ned ppt "Den Europeiske språkdagen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google