Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ny personvernlovgivning – etablering av personvernombud

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ny personvernlovgivning – etablering av personvernombud"— Utskrift av presentasjonen:

1 Ny personvernlovgivning – etablering av personvernombud
IKA Møre og Romsdal 16. juni 2017

2 Hva skjer? 25. mai 2018 – Forordningen trer i kraft
Norsk lovutkast på høring med frist 16. oktober 2017 Innebærer en skjerping av en del krav/rutiner kravene til informasjon til «registrerte» skjerpes. Både form og innhold. rettigheter til den registrerte skjerpes (retten til å bli glemt, dataportabilitet mm) Krav om utredning av personvernkonsekvens der behandlingen kan tenkes å utgjøre en høy personvernrisiko Krav til «innebygget personvern» Lovfesting av plikter for databehandlere (som i stor grad har vært ivaretatt gjennom databehandleravtalene i dag.

3 Krav om personvernombud
Alle offentlige virksomheter blir pålagt å ha personvernombud. Virksomheten har ansvar for at ombudet har tilstrekkelige ressurser og mulighet til å utføre sine oppgaver og opprettholde sin ekspertise. Ombudet skal involveres i alle saker som handler om behandling av personopplysninger i virksomheten. Ombudet skal være kontaktpunkt for de registrerte. Ombudet skal videre: informere og gi råd til virksomheten og de ansatte i saker som handler om personvern kontrollere etterlevelse av forordningen og virksomhetens personvernpolitikk gi råd om og delta i vurderinger av personvernkonsekvenser fungere som kontaktpunkt mellom Datatilsynet og virksomheten

4 personvernombud forts.
Ombudet skal være uavhengig. Kan ikke instrueres. Personvernombudet skal rapportere til virksomhetens øverste ledelse. Oppgavene kan løses av ansatte i organisasjonen eller eksterne (‘’on the basis of a service contract’’, jf. artikkel 37 nr. 6). Personvernombudet kan ha andre oppgaver i organisasjonen, men behandlingsansvarlig må sørge for at disse ikke kommer i konflikt med ombudsoppgavene (jf. artikkel 38 nr. 6).

5 Løsning Felles personvernombud for kommuner og fylkeskommunen
Interkommunalt Arkiv for Møre og Romsdal sikre uavhengighet kompetanse rekruttering Prosjektstilling(er) avhengig av antall deltakere. 4 år, med evaluering etter 2-3 år med tanke på å gjøre permanent.

6 Innspill fra Søre Sunnmøre samarbeidet (SS7)
Begge gruppene er klar på at IKA M&R bør jobbe med arkivfaglege spørsmål og oppgåver. De må fyrst forbetre og gi gode tenester knytt til dette før de tek på dykk fleire oppgåver Møre og Romsdal vil verte eit for stort område for personvernombod og vert for langt frå den daglege drifta i kommunane Med eit so stort område får personvernomboda lite kjennskap til kommunal forvaltning innan kommunane dei vert ansvarlege for IKA M&R må i tilfelle tilsette fleire personar som personvernombod. Slik vi ser det vil det verte ei dyrare ordning enn om vi har personvernombod lokalt eller felles i SS7


Laste ned ppt "Ny personvernlovgivning – etablering av personvernombud"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google