Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utfordringene innen migrasjonshelse

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utfordringene innen migrasjonshelse"— Utskrift av presentasjonen:

1 Utfordringene innen migrasjonshelse
I 2007 kom Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) ut med en rapport om somalisk og tamilsk ungdom i flyktningefamilier. Denne rapporten bekreftet at tamilsk ungdom i Norge er velfungerende, blant annet på skolen og at de holder seg unna kriminalitet. Men i denne undersøkelsen rapporterte de tamilske ungdommene mer psykiske problemer enn andre. Blant annet oppga 22 av 73 jenter at de hadde selvmordsforsøk bak seg.

2 Utfordringene innen migrasjonshelse

3 Utfordringene innen migrasjonshelse – Fler kulturell familierådgivning
Muligens er nøkkelordene kommunikasjon, respekt og tillit det som skal til for å gjøre ting enklere for begge parter. Dette er ikke nødvendigvis ukjent for hverken ungdommen eller foreldrene, men det er likevel ikke alltid like lett å huske. For å hjelpe til å gi alle en innsikt i denne problematikken var vi så heldige ved TRVS å få besøk av psykoterapeut og familie-counsellor og coach Xavier Francis fra Canada.

4 Utfordringene innen migrasjonshelse

5 UngKul – Ungdom, kultur og mestring

6 Undersøkelse fra Kontrollerende oppdragerstil oppleves forskjellig
Resultater fra tamilstudien i UngKul er publisert i arbeidsnotatet " Norsk og tamilsk. Livskvalitet og sosial integrasjon i flerkulturelle oppvekstmiljøer (2011)" . Resultatene viser at barn og unge som er norsk-tamilske, har annen innvandrerbakgrunn eller er etnisk norske, opplever foreldrene sine like varme og støttende, og like (lite) avvisende. Derimot oppleves foreldrenes kontrollerende oppdragerstil ulikt.

7 Utfordringene innen migrasjonshelse

8 Lever i frykt

9 Forskning.no Referanser: Guribye: “No God and no Norway”: collective resource loss among members of Tamil NGO's in Norway during and after the last phase of the civil war in Sri Lanka, Internationel Journal of Mental Health Systems 2011; 5: 18, Published online 2011 August 17. doi:  / Oppedal & Guribye: Norsk og tamilsk. Livskvalitet og sosial integrasjon i flerkulturelle oppvekstmiljøer (pdf), Folkehelseinstituttet, Arbeidsnotat Tamiler og mange andre grupper av flyktninger foretrekker å samarbeide seg i mellom for å forebygge og bearbeide psykososiale problemer fremfor å oppsøke det offentlige hjelpeapparatet.

10 Tamil prosjekt Tamilprosjektet - et støttetilbud til norsktamiler Med midler fra Helsedirektoratet. I samarbeid med Tamilsk ressurs-og veiledningssenter (TRVS) og Regionalt ressurssenter for vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS-øst), Folkehelseinstituttet og Bydel Stovner. Bjørg Hagevang er ansatt i 50% stilling til dette arbeidet. 2012

11 Utfordringene innen migrasjonshelse
Helsetjenestens organisering Personalets kompetanse Pasientenes kunnskap om tjenestene

12 Utfordringene innen migrasjonshelse
Nødvendig kompetanse Traumer og tilknytningsbrudd Arbeid med tolk Samarbeid med interesse organisasjoner Spesialiserte team for å samle tilstrekkelig erfaring


Laste ned ppt "Utfordringene innen migrasjonshelse"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google