Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Erfaringer som Skyggesensur ved ISP

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Erfaringer som Skyggesensur ved ISP"— Utskrift av presentasjonen:

1 Erfaringer som Skyggesensur ved ISP
Jorun Buli-Holmberg Institutt for Spesialpedagogikk 26 oktober 2016

2 Overordnet mål for kvalitetssikring av sensur og framgangsmåter ved ISP
Instituttet arbeider kontinuerlig for å sikre en god kvalitet på sensurarbeidet. En viktig faktor i kvalitetssikring av eksamenssensur er å sikre at alle sensorer på et emne har en felles forståelse av emneplan eksamensoppgave sensorveiledning vurderingskriterier Dette gjøres på flere ulike måter: Sensormøter Sensorkurs Overlappende sensur Skyggesensur

3 Sensormøter Sensormøter arrangeres for de emnene som ikke har overlappende sensur. Sensormøtedeltakerne er alle sensorer i emnet og møtene ledes av emneansvarlig. Målet med møtene er å diskutere og bli enige om forståelsen av emneplan, eksamensoppgave, sensorveiledning og vurderingskriterier. De enkelte sensorene har ansvar for å sette karakter. Hensikten med sensormøtene er å harmonisere vurderingsarbeidet på den enkelte eksamen og på denne måten kvalitetssikre sensurarbeidet.

4 Sensorkurs Sensorkurs holdes normalt en gang i året.
På sensorkurs møtes erfarne og mindre erfarne sensorer Her drøftes karakteren på ulike eksamensbesvarelser som alle har lest på forhånd (men som ingen kjenner karakteren på).

5 Overlappende sensur Praktiseres på emnene i masterprogrammet.
Det innebærer at to sensorer sensurerer XX % av oppgavene. Målet med dette er å sørge for at alle sensorene går ut i fra en felles forståelse av emneplan, eksamensoppgave, sensorveiledning og vurderingskriterier.

6 Skyggesensur Skyggesensur tilbys alle nye sensorer ved ISP.
En sensor defineres som ny når det er første eller andre gang vedkommende gjennomfører sensur. Ordningen med skyggesensur innebærer at en erfaren «skyggesensor» leser 10 % av oppgavene. Diskuterer disse oppgavene med sensor. Skyggesensor har en rådgivende funksjon og bestemmer ikke karakteren. Hensikten med ordningen er opplæring og støtte i sensureringsarbeidet.

7 Erfaringer med Skyggesensur
Gir muligheter til å vurdere besvarelsen med bakgrunn i flere ulike synsvinkler Kan sikre at besvarelsen belyses med bakgrunn i sammenheng mellom emneplan, litteratur, forelesninger, eksamenstekst og sensorveiledning Får muligheter til å drøfte forventningene til prestasjonsnivå for bachelornivå Kan drøfte hvordan karakterskalaene kan brukes ulike Kan føre til justering av karakter med utgangspunkt i ulike tolkinger av karakterskalaen Fordelaktig at besvarelsene som skyggesensurene representerer karakterskalaen fra A til F eller sterke og svake besvarelser Synligjør behov for støtte i vurderingsprosessen og karaktersetting Kan tyde på at dette gir en trygghet for nye sensurer til å vurdere kvalitet og sette karakterer på oppgavebesvarelsen


Laste ned ppt "Erfaringer som Skyggesensur ved ISP"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google