Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Korrupsjon og habilitet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Korrupsjon og habilitet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Korrupsjon og habilitet
Utdrag fra Innkjøpsforum Anne-Karin Andreassen

2 Korrupsjon i statstjenesten- ulike regelverk
Anskaffelsesregelverket Straffeloven Tjenestemannsloven

3 Nærmere om mottak av gaver o.l.
Kommunal- og moderniseringsdepartementet etablerte i 2014 en veileder om gaver i tjenesten i medhold av tjenestemannsloven § 20. Veilederen inneholder flere momenter til hjelp ved vurderingen av hva som er akseptabelt. Noen av disse er:

4 Mottak av gaver og fordeler forts.
Hvilken stilling har du i virksomheten? Hvem er giveren og hva er motivet? Invitasjonen til lunsj eller middag skal ha saklig og tydelig sammenheng med den ansattes arbeidsoppgaver. For reiser skal den statlige virksomheten selv dekke reise- og oppholdsutgifter. Unntak kan tenkes ved felles transport over korte avstander. Eks ved bedriftsbesøk.

5 Aktuelle problemstillinger for innkjøpere
En leverandør kontakter deg med ønske om å demonstrere et nytt produkt i sitt sortiment. Demonstrasjonen avholdes i deres lokaler og med lunsj for leverandørs regning. Hvordan ville du forholdt deg dersom: Du arbeidet med å forberede en konkurranse der produktet som skal demonstreres kan omfattes av konkurransen. Det er inngått rammeavtale med leverandøren på området for det nye produktet. Lunsj inngår ikke

6 Eksempler på etisk «trafikklys»
JA Må vurderes nøye Nei Arbeidslunsjer og middager Faglige konferanser, arrangementer hvor deltakerens arbeidsgiver dekker reise- og oppholdsutgifter Reklameeffekter av liten økonomisk verdi Faglige arrangementer der reise og opphold betales av andre enn egen virksomhet Dyre måltider Billetter til sports- og kulturarrangementer Kostbare reiser og arrangementer med lite faglig innhold hvor utgiftene dekkes av andre enn deltakerens egen virksomhet Bevertning eller arrangement som er egnet til å påvirke en tilbuds- eller forhandlingssituasjon Seksuelle tjenester

7 Avgjørelse av habilitetsspørsmål
Tjenestemannen skal selv avgjøre om denne er inhabil. Avgjørelse av nærmeste overordnede skal skje dersom en part krever det eller dersom tjenestemannen selv ønsker det, jfr. forvaltningsloven § 8, første ledd.


Laste ned ppt "Korrupsjon og habilitet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google