Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Våre 4 bruksområder for bokstavene: Identiteter: To algebraiske uttrykk kan være like; dvs at de får samme verdi hvis vi setter inn en verdi for bokstavene.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Våre 4 bruksområder for bokstavene: Identiteter: To algebraiske uttrykk kan være like; dvs at de får samme verdi hvis vi setter inn en verdi for bokstavene."— Utskrift av presentasjonen:

1 Våre 4 bruksområder for bokstavene: Identiteter: To algebraiske uttrykk kan være like; dvs at de får samme verdi hvis vi setter inn en verdi for bokstavene. (omgjøringer av uttrykk) Eks. kvadratsetningene Likninger og ulikheter: Bokstaver brukes som symbol for ukjente størrelser. Formler: Bokstaver brukes som symbol for variable størrelser. Formlene beskriver lovmessighet og struktur i naturen. Funksjonsuttrykk: Bokstaver brukes i regneuttrykk som viser funksjonssammenhenger (for eksempel at y er funksjon av x)

2 Vi skal i dag se nærmere på likninger. Likningene utpeker seg ved at de har ukjente, de har et likhetstegn og vi må gjøre en jobb for å løse dem.

3 Vi skal i dag se nærmere på likninger. Likningene utpeker seg ved at de har ukjente, de har et likhetstegn og vi må gjøre en jobb for å løse dem. Lines butikktur; Vi tenker i likninger i hverdagen ?

4 Vi skal i dag se nærmere på likninger. Likningene utpeker seg ved at de har ukjente, de har et likhetstegn og vi må gjøre en jobb for å løse dem. Lines butikktur; Vi tenker i likninger i hverdagen ? Likninger er et veldig kjekt verktøy for problemløsning!

5 Vi skal i dag se nærmere på likninger. Likningene utpeker seg ved at de har ukjente, de har et likhetstegn og vi må gjøre en jobb for å løse dem. Lines butikktur; Vi tenker i likninger i hverdagen ? Likninger er et veldig kjekt verktøy for problemløsning! Men det forutsetter at vi klarer å a) strukturere problemet vi står ovenfor, og så b) uttrykke det som en likning!

6  Formler som vi kjenner kan vi gjøre om til likninger og finne ut noe vi trenger å vite. Eksempel: Du er på bilferie i Europa og en dag har du kjørt 80 km/t i 1 t og 40 min. Hvor langt kjørte du på den tiden?

7 S = v*t = 80 km/t * 1,67 t = 133,6 km

8 OPPGAVE: Vi klipper opp en likning og setter sammen naboens!

9 Viktige momenter når vi jobber med likninger: likhetstegnet; et ekvivalenstegn. Å løse en likning: Hva skjer egentlig når vi flytter over og skifter fortegn???? prioriteringsregler for regneartene; Vi kan bruke alle de fire regneartene på likninger; addere, subtraher, multiplisere, og dividere (unntatt med null) på begge sidene. Å sette prøve

10 Tankekors for oss som lærere: Elevene bør ikke tvinges til å løse et problem ved hjelp av likning hvis de selv foretrekker andre metoder. For tidlig innlæring av regler kan føre til at de foretar mekaniske omforminger uten at de skjønner hvorfor de gjør ting. Vi kan komme til å pådytte elevene en formell fremgangsmåte som ikke passer til deres egen måte å tenke på.

11 Alternative løsningsmetoder: Prøve og feile eller tenke logisk: 5 – (6/(3x-1) = 2 Hoderegning? tegne og fortelle eks. fuglene på tråden (mappeoppgave i fjor)


Laste ned ppt "Våre 4 bruksområder for bokstavene: Identiteter: To algebraiske uttrykk kan være like; dvs at de får samme verdi hvis vi setter inn en verdi for bokstavene."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google