Matematikk Noen betraktninger omkring fysikk og naturvitenskap.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i julen for en liten julegløgg med.
Advertisements

För demokrati i Norrköping
Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Læringsstøttesenter - kurs
Nettvett.
Na 105 Naturfagdidaktikk Gerd Johansen,
“Think it over...” Klikk på musen og se sidene. I dag har vi høyere bygninger og bredere veier, men kortere lunte og skylapper.
Noen matematiske nøtter
Navn, Tittel, LEDELSE Workshop. Hva hvis ledelse ikke fantes? Må vi ledes? Hvorfor må vi ledes? Hva er forskjellen med og uten ledelse?
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
LederAkademiet bygger fremtidens bedrift. Hvordan vil fremtidens bedrift se ut ? Er det noen signaler i horisonten ?
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Ideutvikling - Problemdefinisjonen. Hva gjør de erfarne problemløserne? •Samler og analyserer informasjon og data •Snakker med mennesker som kjenner problemet.
Foreldrene betyr all verden! Mona Røsseland Ann-Christin Arnås
17 Legg forholdene til rette Leseforholdene påvirker lesingen 1.Det fysiske arbeidsmiljøet. 2.Andre fysiske forhold. 3.Mentale forhold. 4.Forhold.
Steinar Gjerde -lærer ved Fagskolen i Gjøvik
Oslo kommune Utdanningsetaten Hva er en god elev og en god lærer? Presentasjon av miniundersøkelsen på ungdomsskoler og videregående skoler Høsten 2009.
Sommerskole 2013 For elever som skal starte i 5. og 8. klasse
Om semesteroppgaven Krav til den avhengige variabelen
Elever som strever med skolearbeidet Elever som strever mer med skolearbeidet enn elever flest.
Har du en bok som passer til meg, eller
Læring og utvikling Hvordan ønsker Steindal skole å legge til rette for elevaktivitet i matematikkundervisningen?
Hvorfor matematikk?. Matematikk Nødvendig redskap Naturvitenskap Matematikk + Det er like nødvendig med matematikk for å beskrive / forstå naturen som.
Bokpresentasjon Oslo.
Min Hobby … … KLATRING!.
Ungdom i klubb ”neste generasjon”. Ungdom i klubbene  Vil vi ha ungdom i klubben vår?  Hvorfor er det så få ungdom i klubben?  Hvordan ser de unge.
Rett og galt Kapittel 8 – Horisonter 8.
Mange IT-prosjekter kunne med fordel vært drevet mer som en Lean Startup.
«Det er ikke bare Java-koden som skal i produksjon» André Heie Vik.
Skillet mellom utvikling og drift: IT Norges største problem!
Utdanning for informasjonssamfunnet – hvorfor digital kompetanse?
Kvalitet og brukermedvirkning
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Etikk og moral i lederskap
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
PBL - PROSJEKT.
ÅRETS TUR 2005 ….for menn som vil no` Årsmøte eller Legoland ?
Fronterinnleveringer på 1-7 og Hovedprinsipper Alle innleveringer 1. år skjer i innleveringsrommet – som følger kullet gjennom årene Hvorfor? For.
UTDANNING MODUL 2 A - Grunnskolen 1. – 10. klasse
Vurdering for læring.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
Reidar Kyllesdal Plugin for NDLA i it’s learning.
Skole. Hvorfor har vi så mye lekser?
ENDRINGER I NASJONALE PRØVER ― Ny skala og måling av utvikling over tid Per Kristian Larsen Vurdering 2.
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen.
Skole-/hjemsamarbeid - HiO Arild Storm 1 Skole-/hjemsamarbeid Høgskolen i Oslo Arild Storm.
Norsk Regnesentral Norwegian Computing Center Hvilke krav stilles til effektive læringsverktøy - Erfaringer med Agora Knut Holmqvist Norsk Regnesentral.
Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar Utdanningsforbundet: Digitale læremidler og læringssyn Behov for nasjonalt trykk og bevisste handlinger i barnehage og.
Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk Styrerens rolle i barnehagen (Hvis vi får tid). Hvorfor IKT i barnehagen Farene ved barn & nettbruk Nettvett.
Hva er egentlig læringsutbytte og hvorfor er det viktig?
Forslag til endring i forskrift :
Lindhøy Skole Tjøme Matematikk i L97 Matematikk Matematikk er vitenskap, kunst, håndverk, språk og verktøy Arbeidet med matematikk i grunnskolen skal.
Matematikk LUB Elise Klaveness
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 10.TRINN!. AGENDA:  Videregående skole (Se skolens hjemmeside, egen artikkel under 10.trinn)  Det viktige sisteåret.
Velkommen Foreldremøte 3. trinn Regning: Minner om viktigheten av automatisering. Vi har jobbet mye med dette på skolen, men ser likevel at.
Former – mer enn bare navn Todimensjonale former i barnehagen Line I. Rønning Føsker F2C 21.januar 2009.
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Rådgiversamling 16. september 2016
Historien om froskene... Livets leksjon nr 1
Velkommen til Foreldremøte 7. trinn
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
VELKOMMEN TIL BJØRNSLETTA SKOLE!
Sangtekstens innhold 5.-7.trinn
Å si fra 5.-7.trinn TYSDAG trinn «DÅRLEG GJORT»
Utskrift av presentasjonen:

Matematikk Noen betraktninger omkring fysikk og naturvitenskap.

Nei !!! Matematikk er et fantastisk verktøy !!! Matematikk - Hva er matematikk? - Hvorfor skal vi lære matematikk? - Hva kan vi bruke matematikk til? Kjedelig ? Vanskelig ? Ubrukelig ? Listefyll i timeplanen ? Kun for nerder ? Alltid fasitsvar ? Nei !!! Matematikk er et fantastisk verktøy !!! Naturvitenskap er det vanlig å dele inn i ulike blokker slik som fysikk, kjemi, ... selv om grensene mellom disse i mange tilfeller er uklare. På samme måten som skrutrekker, skiftenøkkel, ... er nødvendig for å kunne reparere en bilmotor, er matematikk et nødvendig verktøy innen de fleste greiner av naturvitenskapen.

Matematikk Se verden med ’nye øyne’ og ny innsikt Naturvitenskap er det vanlig å dele inn i ulike blokker slik som fysikk, kjemi, ... selv om grensene mellom disse i mange tilfeller er uklare. På samme måten som skrutrekker, skiftenøkkel, ... er nødvendig for å kunne reparere en bilmotor, er matematikk et nødvendig verktøy innen de fleste greiner av naturvitenskapen.

Matematikk Fjellklatring Matematikk-læring krever at vi klatrer seriøst, trinn for trinn. Hvis noen trinn er usikre, blir klatringen vanskelig. Å lære matematikk er som å drive fjellklatring: Klatreturen kan være strevsom, men du verden for en utsikt når vi kommer til toppen! Naturvitenskap er det vanlig å dele inn i ulike blokker slik som fysikk, kjemi, ... selv om grensene mellom disse i mange tilfeller er uklare. På samme måten som skrutrekker, skiftenøkkel, ... er nødvendig for å kunne reparere en bilmotor, er matematikk et nødvendig verktøy innen de fleste greiner av naturvitenskapen.

END