Møte i innkjøpsgruppa for e-bøker 29.10.2014. -Markedsføring e-bøker -Hvilken innkjøpsordning har bibliotekene valgt for 2015 -Innkjøp høst 2014 -Sette.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Biblioteksjef Forsand kommune
Advertisements

Fellessøk i Trøndelag Fylkesbibliotekene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag finansierer og etablerer klient for fellessøk i Konkurransegrunnlag og.
Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
NLB Studielitteratur 16. oktober Lik tilgang for alle! Tilbudet fra NLB Hva kjennetegner et godt samarbeid mellom student, lærested og NLB Fremtidens.
Kvalitetssikring av h.app.tilpasn.
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Bildetolking for døve/døvblitte i arbeid. 2 Bildetolking BAKGRUNN:  Et ønske om å utnytte eksisterende tolkeressurser bedre.  En stor del av tolkenes.
Andel av befolkningen som leser bøker. 1 90% % 2014 **Q1** Utvalg: 100 % Leseundersøkelsen Gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Forleggerforeningen.
Distribusjon og digitalt innhold NLB fremtidige distribusjonsmodell.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Innkjøpsseksjonen Innkjøpssystemet - historikk •Forprosjekt 1999 •Konkurranse 2000 •Pilotprosjekt •Implementering på alle skolene
Utfordringer for bibliotekene i det 21.århundre – presentasjon av BS Weblån Lillestrøm 19. november 2008.
En aksjon i regi av NLB. Leseglede er en unik opplevelse som alle bør kunne ta del i.
Ørjan Persen Bergen Offentlige Bibliotek E-bøker og formidling på nett - erfaringer fra Bergen Off. Bibliotek.
Hva er en iPad? Ideen som bygde 700 milliarder på 10 år.
Frode B. Nilsen Drifts- og utviklingssjef, BankID Norge
Kristen Nygaards hus Status og planer. Hva skal gjøres •Ombygging. Enkelte områder. –Styres av TA sentralt –Den jobben som nå starter •Vedlikehold. Ganske.
Auditiv skanning bok Kommunikasjonsbok som støtte for å uttrykke seg
Flipped Classroom – Omvendt klasserom
RYFYLKEBIBLIOTEKET • Samarbeid organisert i Ryfylke IKS • Felles tekniske løsninger • Samarbeid om arrangement • MM3 + BS Weblån • E-bøker fra desember.
Installation Implemantation Design Av: Anders Hvaal Larsen - Geir-Kristian Dahlberg - Renate Woldseth.
PLO-meldinger v1.6 Planer fra RHF SamUT
E-bøker i norske bibliotek BS Weblån Trine O. Schøning Salgs- og markedsdirektør Biblioteksentralen AL.
Ebøker på biblioteket om prosjektet og erfaringer så langt.
Velkommen til klasse- foreldrene
Telenor Mobil Audio Sampler Hovedprosjekt nr 60 våren Applikasjon for miksing av wav- filer til bruk på mobilsvar og MMS (Multimedia Message Service)
Gruppe 32E presenterer. Windows 2003 Server Novell Netware 6.5.
Utlån av digitale media BS Weblån
Trond Sommer1 Offentlige anskaffelser Glåmdalsregionen.
Erfaringer og Videreføringer.
Fylkesbibliotekets kvarter Bibliotekdagene 6.-7.mars, 2013.
Videregående opplæring i Hedmark – status og utfordringer Ved fylkesråd Aasa Gjestvang.
Innkjøpsordningene og e-bøker Bibliotekmøte i Stavanger,
Det flerspråklige bibliotek Bibliotekmøtet 2014 Clarion Hotell Ernst Kristiansand 11 mars 2014 Nisrin Maktabi Barkouki 1.
HVITVEIS.
Pilotprosjekt læreplan kjemiprosess i den videregående skolen (VGS)
Målsetninger for Rotaryåret Gjenopprette medlemsantallet på 2007 nivå Kvinner i alle klubber Etablering av minst en ROTARACT klubb Alle klubber skal ha.
Prosjektet er støttet av:. Hovedmål ”Det sømløse bibliotek – region Oppland” innebærer at innbyggerne i Oppland skal oppleve et helhetlig bibliotektilbud.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
smarttelefon, nettbrett og PC
Kommunestruktur… generalistkommuner Norske kommuner ansvar for langt flere oppgaver enn mellom- og søreuropeiske kommuner 2.
Serving you better ! Copyright © 2002 Trustix AS Visualisering av nettverkstrafikk Hovedprosjekt ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Avdeling for informatikk.
Wieland GroupBuilding Installationgesis gesisPLAN EFA Elektro as Dine utfordringer er vårt ansvar Grunnkurs gesisPLAN - Del 2 09:00 Presentasjon av gesisPLAN.
Utvikling av et web-basert bestillingssystem for bøker og en tilhørende database for uthenting av statistikk. I tillegg et nytt CSS-basert design for bibliotekets.
UiO Programkiosk: Ny portal og tilgang fra Mac og Linux
Ordførermøte i november.. God prosess Lokalt lederskap har ansvar for å få til en god debatt. Det handler om å bygge framtida Fakta kunnskap Få fram dagens.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 1. TRINN.. Samarbeid med foreldre: Konferanser-ferdig for i høst. Neste runde er i januar/februar. Ukeplanen er viktig i den.
Mobilapper. Nett bank apper Reise og navigasjon.
Tilrettelegging for studenter som har vansker med å lese trykt tekst Øyvind Engh, direktør i NLB.
Anbefalinger.deichman.no Marie Johansen, Deichmanske bibliotek
Nøkkel til Norge – biblioteket som integreringsarena Spesialgruppen for flerkulturelle bibliotektjenester (FlerKult)
Registrering i Digipost steg for steg. Kort om Digipost  Digipost ble lansert i2011  Digipost er utviklet av Posten Norge som et sikkert digitalt alternativ.
Det flerspråklige bibliotek Siri Tidemann-Andersen
-Ein tydeleg medspelar Fronter APP Erfaringer fra Atlanten videregående skole.
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Lånesamarbeid = ressursdeling Nina Karlstrøm Seniorrådgiver ABM-utvikling Bodø.
Statsbudsjettet 2010 Hedmark.
Multiplikasjon – Om flipped classroom-opplegget – Kompetansemål og læringsmål Denne PowerPointen vil gi deg en oversikt over dette flipped classroom- opplegget.
IoT i smarthus: Paradigmeskifte i 2017
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Digikort Gyldendal Akademisk
Ketil Melhus Datatjenesten AS
Kommunikasjon Gode samtaler. Kommunikasjon Gode samtaler.
Regionene i Innlandet.
Regionene i Innlandet.
Biblioteksjefmøtet, Tromsø, mandag 16. april 2018
Periodeplan for desember 2018
Prosjekt Digisos Hvordan få flere til å søke digitalt? L
Aktivitetsappen Utvidelser :45 1.
Utskrift av presentasjonen:

Møte i innkjøpsgruppa for e-bøker

-Markedsføring e-bøker -Hvilken innkjøpsordning har bibliotekene valgt for Innkjøp høst Sette opp møter i 2015 Møtepunkter

Markedsføringskampanje

5 % PÅ MEDIEPAKKE (alt. A): Trysil videregående skole. Stor-Elvdal bibliotek Alvdal bibliotek Elverum bibliotek Nord-Odal bibliotek Sør-Odal bibliotek Ringsaker bibliotek Eidskog folkebibliotek 3 % PÅ MEDIEPAKKE, KJØPE INN FOR 2 % SELV (alt. B): Stange bibliotek Hamar bibliotek Hamar Katedralskole OVERSIKT OVER INNKJØPSORDNING E- BØKER 2015

Vi har nå fått noen lydbøker til test fra Biblioteksentralen. Lydbøkene varierer ganske mye i størrelse. En utfordring med lydbøker er nettopp størrelsen på filene. Der e-bøkene består av små filer, som laster raskt over nettet og tar liten plass på mobiltelefonen eller nettbrettet, er situasjonen litt mer komplisert med lydbøker, som kan bli ganske store. I videreutviklingen av eBokBib tar vi nå noen grep for at nedlasting av lydbøker skal gå raskt, slik at lånerne kan begynne å høre på lydbøkene så tidlig som mulig. Samtidig ser vi på alternativer for at lydbøkene ikke skal fylle opp nettenhetene til lånerne. I dette arbeidet ser vi også at vi kan bli nødt til å kreve relativt nye versjoner av operativsystemene for å støtte håndteringen av lydbøker. Det skjer en kontinuerlig utvikling av operativsystemene, og nye og mer effektive funksjoner gjøres tilgjengelig for app-utvikling. I arbeidet med å lage et robust og framtidsrettet eBokBib som håndterer lydbøker, hører det hjemme en vurdering av hvilke versjoner av operativsystemene vi må kreve er installert. Vi antar at Biblioteksentralen vil starte salg av lydbøker om ikke lenge. Før vi har fått på plass håndteringen av disse i eBokBib, vil ikke lydbøker dere kjøper inn, kunne lånes ut via eBokBib. Vi arbeider imidlertid med dette for fullt nå, så når dette er ferdig utviklet og testet grundig, vil eBokBib komme med en ny versjon, en oppdatering hvor lydbøker håndteres. Vi vil varsle dere om dette før denne versjonen foreligger, slik at dere er godt forberedt. (Bibliotek-systemer) Lydbøker