Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Biblioteksjefmøtet, Tromsø, mandag 16. april 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Biblioteksjefmøtet, Tromsø, mandag 16. april 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 Biblioteksjefmøtet, Tromsø, mandag 16. april 2018
BookBites Biblioteksjefmøtet, Tromsø, mandag 16. april 2018 Om BookBites: Funksjoner i BookBites: Meld deg på nyhetsbrev fra BookBites - sjekk spam! BookBites har også en dansk blogg. Vår utgave av BookBites er ikke innrettet mot skoler eller utdanning, slik den danske er. Det vil derfor stå mye informasjon på bloggen som ikke er relevant for oss. BookBites utvikles for norske skoler i løpet av 2018.

2 Fra elantroms kommer man nu til denne siden:
Vi har bedt om å få beholde den og få tilgang, slik at vi kan bruke den til informasjon til brukerne. Hvorfor BookBites: Funksjonalitet, både lesefunksjonalitet, brukervennlighet og integrasjon mot eksisterende systemer. Dette er best i BookBites. Service og support framstår som bedre for BookBites. BookBites er langt rimeligere enn eBokBib både i anskaffelse og drift. Versjoner: Fungerer for iOS. Android versjon 5 eller nyere og iOS versjon 9 eller nyere. Fordi appen er under utvikling, vil det komme stadig nye versjoner. Hyppige oppdateringer av appen er derfor påkrevd, med unntak for mindre endringer/rettelser. Lesebrett: De som har lesebrett med Google Play via Android 5.0: be de laste ned og teste det ut. For i teorien skal det fungere. Med det er ikke testet ut. Innkjøp: Fylkesbiblioteket betaler for e-bøker. Innkjøpet skjer sammen med Tromsø bibliotek og byarkiv. Kom med ønsker. E-bøkene er tenkt presentert i BS-katalogen som før. Innkjøp skjer i ‘BS Ebok’ - den nye butikken for e-bøker. Det er også mulig å kjøpe e-bøker til BookBites gjennom Bokbasen. Kostnad: 0,30 øre pr. innbygger fra og med Alle bibliotekene er med. Support: send problemmeldinger til t&t Websøk: Vi ønsker at e-bøkene skal integreres mot bibliotekenes websøk. Bestand og status vil ikke bli synlig. Informasjon til lånere: Vi måtte bytte system pga nytt utlånssystem. Ved problemer som meldes til support: oppgi hvilken type enhet (android eller ios), hvilken versjon og hvilken versjon av appen Alle bibliotek og alle lånere knyttet til bibliotek i Troms har tilgang til de samme e-bøkene (alle høster fra en og samme brønn) Velg det bibliotek som er ditt primærbibliotek. Dette pga utlånsstatistikken. Funksjon: 5 samtidige lån, 3 ukers lånetid Fornye titler som ikke har reserveringer Reservering. Låner kan velge å få beskjed i appen når den reserverte tittelen er ledig, eller på sms eller epost. Automatisk innlevering ved forfall Innlevering før forfall Tid viser hvor lang tid som er estimert for å lese denne boka. Tilpasses låner etter noen gangers lesing. Endre fonter, linjeavstand, tekststørrelse og bakgrunnsfarge - ligger på tittelnivå Åpnes der boka ble lukket Tilgjengelig offline, gjelder også e-lydbøker Huskeliste for bøker man vil låne senere Under utvikling: Ord til lyd Filtrering i søk. Kan også søke i tittelens beskrivelse/omtale Klikkbare metadata Grafikk Avgrense søk til å vise kun ledige titler, sjangre, format, språk, målgruppe, forfatter Forstørrelsesglass i teksten Integrasjon mot web og sosiale medier Oversikt over og bla-funksjon i bokas innhold Innkjøpsfunksjon i dashboard Min lesning E-bok-samlingen: Kjøpte e-bøker: 3 år fra innkjøpsdato. K-fond: 5 år fra mottaksdato Pr april-18: forlagene og biblioteksentralen i forhandlinger. E-bøker gått ut på dato trekkes automatisk tilbake

3 https://login.bookbites.com/dashboard
Alle bibliotek har admin-tilgang for statistikk og tilordning av lister/kategorier. Statistikk: Statistikk for leseadferd kan brukes til å måle responsen på kampanjer og planlegge formidling.  Hyller: Her kan dere tilordne lister/kategorier. F.eks. hvis dere har et foredrag om et tema, så kan dere lage en liste med bøker om dette temaet og formidle de. De hyllene som fylket lager for hele konsortiet, blir da liggende nederst.

4 Alle nye titler av Paul Auster vil automatisk bli lagt til denne lista
Alle nye titler av Paul Auster vil automatisk bli lagt til denne lista. Det samme skjer med alle lister.

5 Låner registrerer seg en gang, logger inn med lånenummer og pinkode og velger primær bibliotek. Neste gang du åpner appen, er du innlogget. Du må aktivt velge ‘Logg ut’ for å gå ut av appen.

6 Under menyen vil det bli mulig å velge språk, og å skifte bruker hvis flere bruker samme nettbrett. Her finner dere også opplysninger om versjoner.

7 Min lesning: Her kan du bla i boka.

8 Ny innkjøpsmodell for e-bøker
Eksemplarmodell: - E-bøkene vi får fra k-fond - Tilgjengelig i 5 år Lisensmodell: - Gjelder for bøker 2 år eller nyere - En lisens gir ti utlån - Må kjøpes inn Klikkmodell: - Gjelder for bøker 1 år eller eldre hvis boka først er utgitt som papirbok - Gjelder for bøker 2 år eller eldre - Betaler pr. lån ved klikk. Pris: maks. 10 % av utsalgspris - Et klikk gir et utlån Forslaget kom mai Skal evalueres 3 år etter at den er tatt i bruk av bibliotekene. Utlån telles når 10% av sidene i e-boka er åpnet.


Laste ned ppt "Biblioteksjefmøtet, Tromsø, mandag 16. april 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google