Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fellessøk i Trøndelag Fylkesbibliotekene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag finansierer og etablerer klient for fellessøk i 2007. Konkurransegrunnlag og.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fellessøk i Trøndelag Fylkesbibliotekene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag finansierer og etablerer klient for fellessøk i 2007. Konkurransegrunnlag og."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fellessøk i Trøndelag Fylkesbibliotekene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag finansierer og etablerer klient for fellessøk i 2007. Konkurransegrunnlag og kravspesifikasjon ferdig i løpet av oktober og systemleverandørene inviteres til å gi tilbud basert på dette. Klienten gir alle bibliotek mulighet til å vises i et søk for Trøndelag. Dette gir brukere mulighet til å søke på tvers av kommune, fylke og bibliotekstype i et søkegrensesnitt.

2 Fellessøk i Trøndelag Hva er Fellessøk (Samsøk)
Mulighet til å søke samtidig i flere bibliografiske databaser som er tilgjengelige via søkeprotokollen Z39.50 (eller SRW-protokollen) Kan gruppere baser i presentasjonsgrupper. F.eks. geografiske områder (Namdalsbibliotekene, IKS-prosjekt), bibliotekstype (fag, skole, folke). Kan søke i hele presentasjonsgrupper eller velge enkeltbibliotek fra forskjellige presentasjonsgrupper.

3 Fellessøk i Trøndelag Prinsippskisse

4 Fellessøk i Trøndelag 19 av 25 kommuner med søkbar katalog på nett i S-T (76%)

5 Fellessøk i Trøndelag Hva kan komme….
Muligheten for en rasjonell og effektiv kjørselsordning for frakt av medier mellom de samarbeidende bibliotek i Trøndelag vurderes og alternative logistikk ordninger prøves ut av aktører i markedet. Brukerinitiert innlån - Formålet med prosjektet er at låneren skal kunne bestille lån direkte fra andre bibliotek enn sitt eget. (Basebiblitoek må definere regioner) Innlevering overalt – Registrering av innlevert materiale på andre bibliotek enn eierbiblioteket. På plass i Bibliofil. Utviklet i samarbeid med de andre systemleverandører. Alle vil tilby dette snart.

6 Fellessøk i Trøndelag Hva må hvert bibliotek gjøre for å bli søkbare i fellessøk? Må anskaffe Z39.50 protokoll for sin database.

7 Fellessøk i Trøndelag Kostnad for Z39.50
Alephbibliotek har allerede dette (Rissa og Røros). Mikromarc – etablering ca ,- + årlige lisens- og driftskostnader Bibliofil – etablering ca ,- ingen årlige kostnader.

8 Spørsmål?


Laste ned ppt "Fellessøk i Trøndelag Fylkesbibliotekene i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag finansierer og etablerer klient for fellessøk i 2007. Konkurransegrunnlag og."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google