OVERdrive ™.  OVERdrive bidrar til å gi maksimal utholdenhet under kraftig fysisk aktivitet, øker energiproduksjonen og bedrer restitusjonstiden.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

Hvordan kroppen er bygget og fungerer
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Heidi Ødegaard Gammelsrud
ENERGIOMSETNINGEN.
Foredrag eldrerådskonferanse 5/9 2011
Søppel skaper trøbbel for havet
Harald Munkvold Høsten 2006
Forvandle livet ditt på 90 dager
Bra mat kurs Lillehammer Bra mat kurs Erfaringer fra Modum kommune.
Å opprettholde et godt immunforsvar
Sone 1 (aerob) % av makspuls, lav intensitet
Råd for et sunt kosthold (1)
Fysisk aktivitet og helse
Hva er Oppvarming? Treningslære Jim-Cato Johnsen 06/07
Omstilling uten nedbemanning
Helse og sykdomsbegrepet
Aminosyre Arginin.
Maten er halve helsa ! Pernilla Egedius Seksjonsleder Forpleining
Ikke gjør det vanskeligere enn det er!!!
Hverdagsrehabilitering
Overtrening En ikke planlagt reduksjon i prestasjonsevnen i fravær av sykdom og til tross for normalt eller økt treningsnivå. Skyldes for stor belastning.
Kosthold og trening, noen grunprinsipper
Fit tilbyr en annerledes, og smartere, tilnærming til endring av kroppsfasong. Med Fit handler det ikke om tallene på vekten, eller om telling av kalorier..
Generelle ernæringsanbfalinger
Energibalansen.
Marianne Dahlum Helsesøster
Motivasjonsgrupper Diabeteskonferansen 2010
Restitusjon og kosthold
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Oslo kommune Sykehjemsetaten ERNÆRING I SYKEHJEM.
Innføring i behovet for ernæring i et fysiologisk perspektiv
Innføring i behovet for ernæring i et fysiologisk perspektiv
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
Betyr ernæring noe for evne til fysisk aktivitet?
GODT HUMØR • Bevegelse og fysisk aktivitet gjør   deg glad og gir mer energi • Å være aktiv sammen med venner gir   trygghet og fellesskap • Nysgjerrighet.
Eldre & bevegelse Et møte med brukere av eldresentre
Fordøyelsessystemet Næringsstoffene i maten er store molekyler.
Utestengning - den største trusselen mot menneskers helse Russeminar – Komité for helse og sosial 22. januar 2008 Anne Loennechen Leder Strax-huset, Bergen.
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
Intervallarbeid Naturlig intervalltrening:
Fysisk aktivitet Bra for helsa!.
Tema: Prosjekt Byggfag Navn: Kim Johnsen
FRA TALENT TIL TOPPEN HVA KREVES ??. MENGDE TRENING regelen Konsekvenser:  Tåle trening  God restitusjon  Mindre tid til TV dataspill  Mindre.
1 Informasjon om energiutnyttelse av avfall NRFs arbeidsgruppe for energiutnyttelse, Februar 2002.
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Grunnleggende ernæring
Bruk av alkohol og medikamenter blant eldre (60+) i Norge.
Vitaminer og mineraler
Sykdommer knyttet til livsstil
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
Mulighetenes Oppland Oversikt over helsetilstanden og påvirkningsfaktorer som grunnlag Folkehelseloven stiller krav til fylkeskommuner og kommuner om å.
TR90 ® Endre livet ditt på 90 dager. Over en TREDJEDEL av EUs voksne befolkning er nå overvektige Situasjonen i EU.
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
Muskelstyrke blir definert som den evnen en muskel eller en muskelgruppe har til å utvikle kraft. Styrketrening.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Tryggleik og ernæring for trivsel og god eldrehelse
Trygg mat og næringsstoffer
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Hva gir oss energi i maten
Karbohydrater Karbohydrater er den viktigste energikilden for størstedelen av jordens befolkning. I fattige befolkningsgrupper i utviklingsland kan.
Vitaminer og mineraler
Vitaminer og mineraler
Grønnsaker, frukt, bær og poteter.
Vitaminer og mineraler
Utskrift av presentasjonen:

OVERdrive ™

 OVERdrive bidrar til å gi maksimal utholdenhet under kraftig fysisk aktivitet, øker energiproduksjonen og bedrer restitusjonstiden

Ernæring for kraftig fysisk aktivitet  Personer som i perioder er i kraftig fysisk aktivitet  har tilsvarende matinntak som den allmenne befolkningen  bør optimalisere ernæringen for å kunne yte maksimalt  unike næringsbehov som følge av innsatsen krevde  en periode med vekttap eller annen begrensning av kostholdet  styrking av immunforsvaret før hard trening  hjelp til restitusjon etter treningen

Mennesker som i perioder utøver kraftig fysisk aktivitet, har tilsvarende matinntak som den allmenne befolkningen  Utilstrekkelig inntak av viktige vitaminer og mineraler er vanlig i vestlige land  Det er vanskelig for folk flest å ha et kosthold med en tilstrekkelig mengde viktige vitaminer og mineraler i henhold til Recommended Dietary Allowances (RDA)

Idrettsutøvere har tilsvarende matinntak som den allmenne befolkningen  I 1995 ble andelen av voksne som spiste minst fem frukter og grønnsaker, estimert til å være 20 % i USA og 3 % i Skottland (Br J Nutr 1998;80: ).

 Studier har dokumentert at tilstrekkelig ernæring er viktig for fysiske prestasjoner.  Områder der ernæring kan gi størst innvirkning på fysiske prestasjoner:  Kroppsvekt og fysikk  Tilgjengelighet av energetiske substrater  Restitusjon etter trening  Immunforsvarets funksjon

Unike næringsbehov som følge av kraftig fysisk aktivitet  Vekttap  Enkelte kan ønske å bli kvitt noen kilo eller kroppsfett for å få mer muskler.  Fysiske prestasjoner og næringsinntaket kan forringes ved høy energiforbrenning. Ved for høy forbrenning er det i tillegg en risiko for at kroppen ikke bare bryter ned kroppsfettet, men også muskelmassen.

Unike næringsbehov som følge av kraftig fysisk aktivitet  Et press om å få en lav kroppsvekt eller oppnå en bestemt vekt kan føre til at noen setter strenge begrensninger på sitt eget matinntak.

Unike næringsbehov som følge av kraftig fysisk aktivitet  Reiser  Personlige erfaringer og reportasjer i media  Ernæring  Tilgjengelighet til mat  Matvaresikkerhet  Dehydrering  Endringer i kroppsmassen (tap av magert vev på lange reiser).

Unike næringsbehov som følge av kraftig fysisk aktivitet  Støtte til immunforsvaret trengs  Kraftig fysisk aktivitet kan ha negative virkninger på immunforsvaret og øke forekomsten av infeksjoner i de øvre luftveiene

Unike næringsbehov som følge av kraftig fysisk aktivitet  Restitusjon etter perioder med kraftig fysisk aktivitet  Et av de viktigste aspektene ved en persons evne til å yte maksimalt er evnen til å la de fysiske aktivitetene være så intense som mulig uten å strekke seg for lang og til slutt overanstrenge seg.

OVERdrive ™  OVERdrive inneholder:  Mineraler  B-kompleks-vitaminer  Antioksidanter  Proteolytiske enzymer  Erstatter mineraler og elektrolytter  Tilfører mineraler til musklene

OVERdrive ™  Hvem bør ta OVERdrive?  Alle som har perioder med kraftig fysisk aktivitet eller trening  Virker styrkende i løpet av og etter perioder med kraftig fysisk aktivitet  Doseringen beregnes på grunnlag av kroppsvekten og den fysiske aktivitetens varighet