Digitalisering av tellinger i Digitalarkivet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nedlasting av apper på Apple
Advertisements

Kjøpte produkter - Rabatter - Budsjett 3 moduler som er integrert i SuperOffice Påfølgende bilder vil vise en enkel forklaring og noen skjermdumper om.
Support, nye funksjoner og tjenester fra Uni Pluss
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Demo av portalen LOG - Leverandørnett Olje og Gass.
Dokumentstyringsmodulen, TQM Enterprise Vinterseminar mars 2010.
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
© 2006 IFS AB. All rights reserved.
1 Brukerveiledning for løpssøknad på internett. 2 Hvem skal søke via elektronisk løpssøknadsskjema ? Alle o-grupper som skal arrangere kretsløp, skal.
Muligheter med kilder i Reunion
Hvordan lager du en konto?
Hendelsesmodulen, TQM Enterprise
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
Teknisk brukerstøtte system For Noroff Instituttet Avdeling Bergen Oppgave 49E av Gisle Johannessen, HiST V2007.
INTRODUKSJON TIL SLEKTSFORSKNING I NORGE
Saker og dokumenter på Internett
BokSurf Admin. Åpne hyller nå!. 5. ALEPH Brukermøte Bibliotekenes hus Fredag 19. august 2005 David Massey, Bibliotekenes IT-senter AS.
D EBATTFORA I D IGITALARKIVET - erfaringer - Anette Skogseth Clausen rådgiver Digitalarkivet/Statsarkivet i Bergen Desember 2008.
Spørreundersøkelse 2013 Einar Laukli Fagnettverk 2013.
Opplæringstilbud rettet mot pasienter og pårørende Nasjonal kursdatabase.
Service Requests. 2 Service Requests - Henvendelser •I modulen Service Requests kan du registrere henvendelser og følge med på status på eksisterende.
Nattcup & Sprintcup i Bergensregionen • Enkle løp med liten stab og minst mulig for-og etterarbeid. • Et o-løp med deltagere kan med letthet arrangeres.
Heuristisk evaluering Evaluering av gruppe 08s nettsted Gruppe01.
Unio Min side Oppdatering av e-post og mobil
Presentasjon av Concrea
Biblioteksøk – fjernlån Svein Arne Brygfjeld Nasjonalbiblioteket
Standardisering og arkitektur. SSP 2008 Av programleder Standardiserings- og samordningsprogrammet Avdelingssjef Bjarte Aksnes, KITH.
Rapportering til SSB og Udir. Brio-kontroller.
ByggSøk i Skedsmo BEdagene, 31. mars 2005 Hans Petter Grønås
Sari Ormstad, Forskningsbibliotekar Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten Systematiske litteratursøk for metodevurderinger.
Slektsforsking i Norge 19. mars 2011 Uddevalla Torill Johnsen.
Hvor finner vi Digitalarkivet?
6 Utvid arbeidet og lær mer om slektsforsking Delta i lagsaktivitet
Søking Gravminner i Norge Digitalarkivet Folketellinger Emigranter
Landsby 63 og 64. (Dobbel landsby) Skolegården. Et sted å være – et sted å lære. Intensiv landsby, januar 2010.
Andre funksjoner. Her kommer en beskrivelse av søkefunksjoner, knapper og annen funksjonalitet. 2.
eSøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler. Kort presentasjon av endinger i forbindelse med søknad.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Interkommunalt arkiv i Vest-Agder IKS (IKAVA)
Nytt vedr. Ankomstregistrering i AP - Oracle 11i Signe Marie Bjordal / Januar 2003.
Plan- og byggesak 2010 Rammer for arbeidet med digitalisering av regulerings- og bebyggelsesplaner i Telemark Planforum september 2008 Tore Bø Prosjektleder.
Ting å huske, samt en tidslinje for prosjektet Frode Svartdal 2. Desember 2014.
Online løpssøknad via ”Klubben Online” For O-sesongen 2006 skal alle orienteringsgrupper søke om sine arrangementer via elektronisk søknadsskjema i ”Klubben.
TDT4851 Eksperter i Team, vår 2009: Samarbeid over internett.
Innrapportering via mobil enhet Hovedprosjekt 2004.
Kommunekonferansen 10. februar 2009 Status og samarbeid med kommunene ved Tor Saglie, Arbeids- og velferdsdirektør.
Feilkoder Innsamlede data fra 7 HF. Samlet oversikt føringer.
Forskningsstøtte -Ekstern finansiering -Nytt prosjekt -Prosjekt databasen EUTRO -Lagring av data Forskningsadministrativ støtte:
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Registrering av testresultater Trinnene i prosessen Logg deg inn på Admin-sidene Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer.
ØKS Økonomisystem for Skogordningene Skogfaglig samling Per Olav Rustad, SLF.
Klassifikasjonspraksis og klassifikasjonspolitikk Ingebjørg Rype Nasjonalbiblioteket.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Skogbruksplanlegging Skogfaglig samling, Sandnes, Rogaland september 2010 Jan-Erik Ørnelund Nilsen Svein Ola Moum.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
KOSTRA arbeidsgruppe IPLOS
Overgang til nytt SAS Hvordan ta vare på data fra Vigo Voksen?
Regjeringens digitaliseringsprogram Hvorfor, hva og hvordan
EDAG og a-ordningen Besøk Universitetet i Bergen Britt Visedo - Bluegarden 12. Mai 2014.
Gode alene – enda bedre sammen?
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Vi må informere om bruk av informasjonskapsler (cookies)
Registrere økter Driftslogg SjåførApp
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Status i digitaliseringsarbeidet
Hva betyr det at fremtiden er digital i Lier kommune
Utgiftsrefusjoner Høgskolen i Østfold
Utskrift av presentasjonen:

Digitalisering av tellinger i Digitalarkivet - valg og strategier - ved Anette Skogseth Clausen rådgiver Digitalarkivet/Statsarkivet i Bergen Desember 2008

Folketellingene fulltranskriberte - alt er søkbart tilgjengelig for søk både i enkeltlister og I landsomfattende søk 1801-tellingen registrert med lite standardisering tellingene fra 1865, 1885, 1900 og 1910 er registrert etter standarden HistForm de digitale folketellingene i digitalarkivet er de som omfattet hele landet - egen registreringsenhet som har sørget for å registrere 1865 og 1900 - 1801 registrert i regi av historisk institutt i bergen

Status på digitaliseringsarbeidet 1801-tellingen ferdig registrert på 1970-tallet og allment tilgjengelig på internett i 1995 kodet utgave - viktig for forskerne pga manglende standardisering i registreringen revidert versjon i løpet av desember/januar 1865-tellingen og 1900-tellingen lagt ut i 1998 og 1999 standardisert på enkelte felter internasjonalt prosjekt med koding av tellinger 1910-tellingen er ferdig registrert, men sperret for annet enn forskerinnsyn til slutten av 2010   ....fortsetter.... 1801-tellingen var den første landsdekkende tellingen som også var nominativ, tellinger tidligere gjaldt enten kun for et område, eller deler av befolkningen, eller de var rene tellinger, dvs. numeriske   historikere i bergen tok for seg 1801-tellingen på 70tallet og fikk den registrert og kodet - så kildetro som mulig, deretter kodet 1801-tellingen gjennomgått for feil og mangler og blir lagt ut på nytt ved årsskiftet registreringen av 1865 og 1900-tellingene gjort av registreringsenheter i arkivverket - de fulgte en standard, histform, samtidig som de registrerte så kildetro som mulig kodet utgave av 1865, 1900 og det som finnes av 1875 er tilgjengelig fra i år av på et amerikansk universitetsnettsted 1910-tellingen klar allerede, men sperrefrist gjør at vi ikke legger den ut før rundt årsskiftet 2010/2011

...fortsettelse... (Status på digitaliserings-arbeidet) 1885-tellingen - en bytelling - i registrering nå skannede bilder av tellingen kobles med dataene de første tellingslistene legges ut ved årsskiftet 1875-tellingen - tilgjengelig både med lands-dekkende søk og søk i enkeltlister, men langt fra komplett lister fra andre tellingsår er tilgjengelig, men lite systematisk registreringsarbeid og varierende bruk av registreringsstandard  registreringsenhetene i digitalarkivet arbeider for tiden med 1885-tellingen - den tar kun for seg byene - deler er registrert allerede, registrert av statsarkiv og privat initiativ, så det er et lite prosjekt for å få på plass resten - her finnes det skannede bilder av mikrofilmen av 1885-tellingen og disse vil vi koble til dataene slik at brukere selv kan kontrollere de transkriberte opplysningene - publisering rundt årsskiftet   1875-tellingen ligger også hos Digitalarkivet, mesteparten er registrert ved RHD i Tromsø, men vi er flere som håper at den kan prioriteres og bli ferdigregistrert også andre tellingslister finnes, fra 1660-tallet og 1701, f.eks., men det har ikke vært utført noe systematisk registreringsarbeid med dem og de fremstår kun som enkeltlister

Strategier og valg registrere kildetro OG standardisert gjøre jobben selv, evt. sammen med utvalgte samarbeidspartnere Koding av materialet - gjøre jobben selv eller la forskerne ta jobben? og kanskje "leke" seg litt med dataene også?   oppsummere de valg og strategier vi har gjort   finne balansegangen mellom kildetrohet og brukervennlighet hvis en skanner kildene, vil en alltids ha tilgang til "originalen" men en må samtidig ikke gjøre transkriberingen om til en tolkning - da kan en heller benytte koding hvem skal ta seg av kodingen? hos oss er det utelukkende historikere, men skal vi åpne opp for en kodet versjon alle kan bruke, kan en historikers kodebehov bli for spesialisert for andre 1900-tellingen åpner for lek med bildeopplastingsmodul