Storsekkløft 1200 Gudbrand Hoff Verksted og Konstruksjon

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Et lite tilbakeblikk for å se hvor vi startet.
PowerPoint nr 2 Energi – ting skjer
Vernetjenesten i Kristiansund
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Dimensjonering ved kortslutning
Krav til dokumentasjon i kap
Puls-jet Trike.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Dimensjonering av vedkløyver
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Konstruksjon av pallegaffel
Erik B. Nes Handelshøyskolen BI 1 Du planlegger å kjøpe en ullgenser i en rabattbutikk her på stedet. Alle faktorer tatt i betraktning; hvordan vil du.
Dimensjonering av Permanente forankrings-system
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Produktkalkulasjon Læringsmål i kapitlet:
Kapittel 2: Sammensatte system
STORE ER DE OG UTE STÅR DE En undersøkelse om oppbevaring av store løse gjenstander ved SIKA-museene.
Mange har opplevd at det virkelig gikk galt
Resultater fra drop-tester
Bruken av storsekkløft
Av Simen Fougner, Pål Odnæs & Fredrik Sætren
Harald Throne-Holst Forbruksvarer med CO 2 - merking Synspunkt fra forbruksforskningen Presentasjon for politisk ledelse i BLD, 14. januar 2008.
Kap. 3 - Likevekt Statisk likevekt Grafisk Analytisk.
Prosjekt i Verksted & Konstruksjon høst 2007
Presentasjon av resultater for gruppe 5 Eksperter i Team, vår 2004
Enkel forklaring av hvordan bygge nettverk i euroSMART!
Juni 2008 Momenter som kan innvirke på kvaliteten av MT og PT NDT-konferansen Haugesund 1. til 3. juni 2008 Momenter som kan innvirke på kvaliteten av.
Leksjon 4 - mekanikk - s. 95 – 120 Konstruksjoner i likevekt - analytisk analyse
Leksjon 11 - mekanikk - s.242–263 Laster, tøyninger og spenninger i konstruksjoner
Leksjon 9 - mekanikk - s.242–263 Laster, tøyninger og spenninger i konstruksjoner Laster på konstruksjoner Jevnt fordelt last y q - kN/m x.
Forside Korteste sti BFS Modifikasjon Dijkstra Eksempel Korrekthet Analyse Øving Spørsmål Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no.
Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no
Eksempel AOA (Activity On Arc)
Skape kundeverdi, tilfredshet og lojalitet
Likevekt og Elastisitet
Pallegaffel.
Kadaverkassa 500.
V angtilhenger Det trygge valg Eit prosjekt på Blæstad.
Mette Mikkelsen, Erik Kvam og Truls O. T. Hansen
Kilde: Hjemmeside til Konkurransestrategi (2003), Fagbokforlaget
”Sykkeljakke”.  Om tekonikk  Problemstilling  Valg av oppgave  Vår løsning  Problemer med jakka  Konklusjon  Forbedring av prosjektet  Vårt produkt.
Konstruksjoners sikkerhet
Felteksperiment - OU. Eksperiment Test av en teori, dvs. test av noe som foreligger forut for eksperimentet. Eksperimentet blir dermed styrt av teorien.
Sats på nyskaping – utnytt skatteFUNN
Informasjonssikkerhet
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Vorspiel En vakker vårdag ringer rådmannen i Hamar til en av sine sjefer, og de begynner å diskutere status i kommunen…
Montering av veggabsorbenter Klikk deg steg for steg gjennom anvisningen.
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Å tenke på ved kjøp av MC utstyr
Mappeoppgave i Verksted og konstruksjon
100 lure ord å lære.
Braut produkter.
Og.
7. Typography, Readability & Legibility Lesbarhet.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Taksikring for både galv- og langvegg !
Sentral vs. desentral økonomifunksjon
LOG530 Distribusjonsplanlegging
Sannsynlighet og kombinatorikk
Undervarmeanlegget kommer til Bjøråsen Onsdag 23/9-09 ankom paden Paden er laget av resirkulert materiale Rørene hvor varmen skal transporteres skal legges.
SVEISESERVICE SVEIS – MASKINERING - PÅBYGG. Om oss Sertifiserte sveisere. Arbeider med stål, rustfritt stål og aluminium. Mobilt serviceteam som kan utføre.
Økonomistyring Kjell Magne Baksaas, Øystein Hansen og Trond Winther Gyldendal Akademisk Produktvalg © Gyldendal Akademisk Innholdet i dette dokumentet.
1. KRANBANE FOR KRANBRO Kranbanen må være dimensjonert for den belastningen som oppstår når traverskran med last kjører på kranbanen. Dette kan direkte.
(Forskrift om utførelse av arbeid)
Utskrift av presentasjonen:

Storsekkløft 1200 Gudbrand Hoff Verksted og Konstruksjon Eivind Hafslund Simen Bergseng Eirik Sperrud Verksted og Konstruksjon 2010 Storsekkløft 1200

Kravspesifikasjoner Skal kunne kobles på frontlaster med HMV-kobling/eurokobling. Skal tåle belasting på 1200 kg. Skal kunne transportere sårbare sekker stabilt og uten å påføre dem skade. Skal tåle å stå ute. 100 % av materialet skal kunne gjenvinnes.

Kravspesifikasjoner Skal kunne plukke opp sekker uten at man trenger å gå ut av traktoren. Skal kunne typegodkjennes. Hele konstruksjonen skal bestå av stålprofiler med stålkvalitet S235. Markedsbedømning. Dokumentasjon.

Produksjonsmetode Storsekkløfteren er sammensatt med sveis. Produksjonen krever kapping, sveising, sliping, og lakkering. Vi har allerede eksisterende stålkonstruksjonsverksted Vårt verksted innehar blant annet laserskjærer, sveiserobot og knekke.

Alternative løsninger Ikke mulighet for justering av høyden, også dermed intet vedlikehold. Valg av annen type (sterkere) stål for å få en slankere konstruksjon. Trekanktkobling framfor HMV- eller/og EURO-kobling Skrueforbindelse på Euro-koblinger.

Regler og forskrifter Forskriften som omfatter vår type produkt er ”Forskrift om maskiner”. Vi har tatt utdrag fra forskriften for det vi mener er relevant for vårt produkt. §1. Virkeområde §2. Definisjon §5. Hvem forskrift retter seg mot §9. Samsvarsvurdering §11. CE-merking

Fordeler ved produktet Enkel justering av redskapens høyde. Enkel konstruksjon. Enkel tilkopling for frontlastere. Enkel og oversiktelig håndtering av storsekker. Billigere enn tilsvarende produkt fra konkurrenter. Lite vedlikehold

Ulemper ved produktet Dårlig stabilitet ved parkering. Mulig bevegelse i forlengelesesforbindelsen på armen. Ett vedlikeholdspunkt, en smørenippel.

Materialkostnader og prisoverslag

Materialkostnader og prisoverslag

Styrkeberegning

Beregning av bolt Storsekk løfteren skal løfte 1200kg og har justerbart tårn, som holdes oppe ved hjelp av en skrue. Denne skruen må dimensjoneres. Tar utgangspunkt i 8.8 kvalitet. Tårnet består av to profiler, 70x70 og 80x80. Disse går inn i hverandre og låses med en bolt. Skrue : 640 N/mm² Hullprofil : 235 N/mm² Sikkerhetsfaktor : 2,5

Beregning av bolt Vi ender opp med å bruke en M14 bolt med kvalitet 8.8 Hvis bare skulle holde oppe lasten med bolten, hadde vi klart oss med M8. Men fordi vi bruker stålkvalitet 235, må vi øke dimensjonen på bolten for å få et hullflate areal som bærer lasten.

Beregninger av sveising på HMV- kobling Vi regner med at den totale lasten på 1200 kg blir jevnt fordelt på de to HMV koblingene som blir sveiset til ramma og at de tar opp halvparten av krafta hver. Største bøyemomentet i sveisene er når den legges horisontalt for å hekte på og løfte opp en storsekk.  

Beregning av sveis i tårn

Beregning av sveis i tårn Når vi har beregninger på tårnet, bruker vi hulprofil 70x70x5 i S235, og at øverste del av tårnet er vinklet 45º utover, avstanden ut til kroken der kraften virker er da 300 mm. De to delene er sveiset sammen med buttsveis. Som da forutsetter at sveisen er mer enn sterk nok, og at det derfor er materialet som er svakheten. Derfor dekomponerer vi kreftene og regner på hvilke krefter hulprofilen blir utsatt for.

Konklusjon