FS 4 Styremedlemmer - Diabeteskonferansen 2010

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
12.Studienreise nach Finnland,
Advertisements

Kvinner og politikk Kvinnelig valgmobilisering i Nord-Norge: Glasstak eller etterslep? Marcus Buck.
Ta med Jordball Isopormåne Liten jordball Solomkrets Solsystemskalafil.
Veiviser for distribuert registrering av forventet ventetid på www
Ungdiabetes Av: Marianne Sparby. Ungdiabetes: ”Alle ungdommer med diabetes skal leve lenge og godt” •Ca 3200 medlemmer (ungdom i alderen 14 – 30 år) •Tett.
Litt mer om PRIMTALL.
Velkommen til Grunnkurs for tillitsvalgte
Sunndalsøra Registertjenester Per Ivar Larsen Sugar
Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
En orientering om FFO og FFO Finnmark
Fredagsforum Februar Forretningsmuligheter i sentral- og øst Europa Møte med: Eksportsatsing Trøndelag, Næringsforeningen i Trondheim og Innovasjon Norge.
Nasjonal strategi for diabetesområdet
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
SAFO Sør-Øst SAFO konferansen 2012 MBO 2011.
AVDELINGENES ÅRSMØTER I Temaer •Region Øst sin tiltaksplan for 2014 •Region Øst planlagte møter i 2014 •Årshjulet.
Starten på en suksesshistorie om tilrettelegging for innvandrerbefolkningen Nina Skille, forbundsleder Bjørnar Allgot, generalsekretær.
2. Planter. Del 1 (1–4). Nivå 2. Side 19–24
Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Kapittel 14 Simulering.
Seniorene – morgendagens arbeidskraft! 5. desember 2006 Senter for Seniorpolitikk NAV Arbeidslivssenter Akershus NAV Arbeidslivssenter Oslo.
OVER 15 ÅR? BLI MED PÅ AKTIV UNGDOM KURS I GJESVÆR JUNI!
Helge Brunborg Statistisk sentralbyrå
Pensjonistene i Utdanningsforbundet Hamar, 6. april, 2011.
Highlights fra markedsundersøkelse Utarbeidet av Inger Marie Brun,
Diakoni og trosopplæring ! Prostisamlinger
Kretssamling 95/96, februar Eidehallen PROGRAM TIL SAMLINGEN feb 2011 Norges Fotballforbund | 2 Fredag 25;
Brukernes talerør i Helse Nord-Trøndelag
TANKESMIA AS Medieanalyse for Helse Midt-Norge Stjørdal
Årshjulet 2014 Region Øst.
1 Kommunal selskapsstatistikk Kilde Brønnøysund, september 2009 Bedriftsstyret Marianne B. Skou.
Diabeteskonferansen 2010 Vekst og verving. Vekst i alt vi gjør Det er ikke målet som er veien, men veien som går til målet. 2 Vi ønsker en medlemsmasse.
Opplæring av tillitsvalgte FS 4 Styremedlemmer - Diabeteskonferansen 2010.
Diabetesforbundet – en organisasjon som teller
Hvordan kan samhandlingsreformen gi bedre diabetesomsorg?
Vekst og Verving.
VEKST- OG VERVESAMLING lørdag 29.mai 2010
Diabeteskonferansen 2013 Medlemsvekst og verving, hva må til? 1.
Vekststrategi for Norges Diabetesforbund
Markedsføring av diabeteslinjen på urdu /punjabi Shaista Ayub
VELKOMMEN til Vekst – og vervesamling på Gardermoen mai 2010.
prof. dr. med., leder av HUNT
DIS-Norge og DIS-Finnmark Årsmøte i DIS-Finnmark 2006 Hammerfest 4. mars 2006 Vidar Øverlie DIS-Norge
1 BM-dagen 29.okt BM1 Fysisk miljøplanlegging Studieprogram for Bygg- og miljøteknikk Meny Prosjektoppgaven Arealbruk og befolkning Transport og.
Informasjon til fylkes- og lokallag
Barn med atopisk eksem Pårørende samling
Handicamp Norway Mål – Gjennomføring – Resultater Orientering på Rotary International (RI) Distrikt 2250s Distriktskonferanse, søndag 19. september 2010.
Krav om politiattest i Norsk Folkehjelp Stor del av frivillig sektor i Norge innfører eller har innført krav om politiattest. NF Styre har vedtatt krav.
Barn som pårørende – satsning og lovendring Bergen 3.desember Siri Gjesdahl.
Bjørnar Allgot generalsekretær
Hva er landsmøtet?  Øverste besluttende organ = sjefen over alle sjefer!  Lokallaga sitt møte  Møteplass  Mye moro!
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
En mini-presentasjon for å vise Diabetesforbundets syn på at kommunen bør ha et Lærings- og mestringssenter og en Frisklivssentral, og at de bør samarbeide.
Befolkningsundersøkelse juni 2014 For Skatteetaten.
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
Fra skole til arbeid FOTO: NTB Scanpix. Arbeidskraftens bidrag til verdiskaping Inngangsalde r.
Presentasjon Robert Ruud
Unge gjengangere Politirådet, , Soria Moria Av Ove Kristofersen, SaLTo-sekretariatet Sammen Lager vi et Trygt Oslo.
Den norske jordmorforening
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Norges Diabetesforbund
Barnevernet i Norge - fakta og utfordringer Nina Hjertø Ingebrigtsen, KS tlf: / Anne Jensen, KS
Foto: Bjørn Erik Olsen Tittel på presentasjon Navn Etternavn Dato Helse og oppvekstfag Fagsamling i Bodø 4 – 5 mars 2015.
Samhandlingsreformen Hva kan dette ha å bety for kommuner og helseforetak? Daniel Haga 1.
Befolkning og arbejdsmarked 7. Mikroøkonomi Teori og beskrivelse © Limedesign
Hva er klokka?
Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner.
Norsk Fosterhjemsforening <fylke>
Utskrift av presentasjonen:

FS 4 Styremedlemmer - Diabeteskonferansen 2010

Overordnede mål: At personer med diabetes ikke skal få sitt liv forkortet eller sin livskvalitet redusert på grunn av sin sykdom Å stimulere til forskning slik at vi i framtiden kan helbrede og forebygge diabetes og dens komplikasjoner

Sentralstyret Foran fra venstre: Erlend Gjevre, Siri Ø, Blom, Nina Brun Hansen, Nina skille Andre Rekke: Vigdis Tangen, Ronni Reitan, Sindre Børke og Sonja Håland Tredje Reke: Vidar Jansen, Mari Liavaag Holm og Kjetil Dreyer

Ungdiabetes – Styret ”Legge til rette for at flest mulig ungdommer ønsker å bidra i Ungdiabetes sitt arbeid enten som tillitsvalgte eller frivillige for øvrig” 5 – 6 årlige møter Generalforsamling Ledertreningskonferanse Kurs, konferanser og samlinger Prosjekter – som for eksempel ”hvordan bli en bedre pasient”

Ungdiabetes: ”Alle ungdommer med diabetes skal leve lenge og godt” 3200 medlemmer (ungdom i alderen 14 – 30 år) Nasjonalt styre, leder og fem styremedlemmer Egne fylkesvise styrer Tett samarbeid med sekretariatet og sentralstyret Deltar i ulike utvalg og prosjektgrupper Medlem i Unge Funksjonshemmede (FFO) Nordisk ungdomssamarbeid

De tre ulike enhetene i sekretariatet De tre ulike enhetene i sekretariatet. Til venstre informasjon, i midten organisasjon, til høyre økonomi. Er ansatte i Diabetesforbundet. Det er 23 ansatte i sekretariatet De arbeider med forskjellige ting i organisasjonen alt fra medlemsservice, bestillinger, regnskap, oppfølging av tillitsvalgte, arrangering av konferanser, motivasjonsgrupper, bladene, nettet, vekst, media, politisk arbeid, oppfølging av helsepersonell, bistandsprosjektet i Zambia osv. Noen av de ansatte har diabetes selv, noen har det i familien og noen har det ikke, men alle har et engasjement for diabetessaken, ellers hadde de ikke arbeidet i Diabetesforbundet. Sjekk www.diabetes.no for navn og oppgaver.

Regionskontakter Nord: Midt: Vest: Sentralstyret: Vidar Jansen, tlf 915 55 941, e-post vidar.jansen@diabetes.no Sekretariatet: Liv Nordby, tlf 464 46 783, e-post liv.nordby@diabetes.no Midt: Sentralstyret: Vigdis Tangen, tlf 976 19 876, e-post vigdis.tangen@diabetes.no Sekretariatet: Kathrine Hestø Hansen, tlf 950 67 994, e-post kathrine.hansen@diabetes.no Vest: Sentralstyret: Sonja Håland, tlf 908 39 582, e-post sonja.haaland@diabetes.no Sekretariatet: Marianne Todorovic, tlf 934 19 643, e-post marianne.todorovic@diabetes.no

Regionskontakter Sør: Øst: Sentralstyret: Mari Liavaag Holm, tlf 938 49 522, e-post mari.liavaag.holm@diabetes.no Sekretariatet: Torhild Karlsen, tlf 466 25 772, e-post torhild.karlsen@diabetes.no Øst: Sentralstyret: Ronni Reitan, tlf 484 84 821, e-post ronni.reitan@diabetes.no Sekretariatet: Helene Eide, tlf 957 97 310, e-post helene.eide@diabetes.no

Regionsansvarlig – styret i Ungdiabetes

Diabetesforbundet Diabetesforbundet er en frivillig organisasjon hvor mesteparten av arbeidet som gjøres ute i fylkes- og lokallag, gjøres på fritiden. Informasjonstiden er lenger, i motsetning til hva en kan forvente i en bedrift med ansatte som gjør tilsvarende arbeid.

Medlemmene Betydelig større prosentandel medlemmer blant personer med type 1-diabetes enn blant personer med type 2-diabetes. Det største potensialet i økt medlemsmasse er likevel blant personer med type 2-diabetes. Blant personer med type 1-diabetes er det også vekstpotensiale.

Diabetesforbundet i dag Det er pr dags dato 40 445 medlemmer april 17/Sted endres i topp-/bunntekst

Medlemmene Medlemsmassen i Diabetesforbundet er i aldersgruppen 0-99 år. Vi har om lag 2500 medlemmer under 20 år. Nær 2/3 deler er over 50 år, slik som i befolkningen ellers i Norge. For 20 år siden hadde vi nesten ikke medlemmer over 80 år, nå har vi over 3000. Dette kan bety at medlemmene lever lenger med sin diabetes og forblir medlemmer lenger.

Prosjekter

Diafonen  Diabeteslinjen Nytt navn – en tjeneste på telefon og nett Mulighet til å få svar på urdu og punjabi på fredager Det skal trykkes og distribueres markedskort og A4-plakater på både urdu og norsk

Diabeteskompetanse på nett Hvis du har nettilgang kan du godt vise en film for å illustrere hvordan det fungerer. Hva er diabetes? Blodsukkermåling Insulininjeksjoner Mat og diabetes Fysisk aktivitet og diabetes Diabetes i kombinasjon med andre sykd. Diabetes og senkomplikasjoner Å leve med diabetes (Nasjonale faglige retningsl

Vi jobber alle mot samme mål… …til det beste for alle med diabetes!