Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv 2006-2009 Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Innvandrerbefolkningen, utvikling
Advertisements

IA avtalen - bakgrunn Om avtalen Parter i avtalen
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.
Hvordan tillitsvalgte kan bidra til et mer inkluderende arbeidsliv
Trygdeetatens arbeidslivssenter Hans Henrik Andresen Rådgiver.
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
Ny IA-avtale – hvor står vi? Tor Idar Halvorsen Rådgiver i LOs Forhandlings- og HMS avdeling.
Hva skal til for å lykkes ?
Videreføring / Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005 Tone.
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Målet med IA-arbeidet Et arbeidsliv som gir plass til alle som vil og kan arbeide Snakk sammen! Et godt samarbeidsklima og åpenhet mellom partene er en.
Hvordan jobbe godt med IA!
Ny IA-avtale. Utdanningsforbundet Troms Noen viktige tiltak i protokollen – en gjennomgang Poetisk ordstilling Utdanningsforbundet Troms.
Kjernen Arbeidsgiver og arbeidstaker har et ansvar sammen (med god oppfølging fra trygd, aetat og bedriftshelsetjeneste) ArbeidstakerArbeidsgiver.
Norsk Industri – Inkluderende arbeidsliv i praksis
Hva skal vi snakke om? IA arbeid Ny IA avtale og tidsaksen
Intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv – 31
Intensjonsavtalen – Evaluering 2005  Evaluering forankret i koordineringsgruppen: Arbeids- og sosialdepartementet Moderniseringsdepartementet Rikstrygdeverket.
Landsorganisasjonen i Norge Et mer inkluderende arbeidsliv: Det skal være godt å jobbe Inkluderende arbeidsliv.
IA-avtalen – viktig brikke i regjeringens velferdspolitiske strategi LO STATs IA-konferanse i Oslo 21. mai 2007 Statssekretær Jan-Erik Støstad Arbeids-
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Midlertidige ansettelser i usikre tider
Side 1 Fornying, fleksibilitet, inkludering Øyvind Johnsen
Oslo kommune Sykehjemsetaten Arbeidsmiljøloven Kai Jensen.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Oslo Kommune og inkluderende arbeidsliv
Ola Heen Strømmen, oktober 03
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
1 SENIORPOLITISK KONFERANSE Senter for seniorpolitikk Oslo 5. desember 2007 Åsmund Lunde.
August 14 1 Presentasjon av Inkluderende Arbeidsliv Personalforum ved UiB, 26.mai 2004 Ved rådgiver Ingvild Eikeland Trygdeetatens Arbeidslivssenter.
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
IA-avtale og IA-arbeid i Bergen kommune
IA avtalen -Innholdsfortegnelse
Tilrettelegging med TG som virkemiddel gir mennesker muligheter!
Implementering av IA- avtalen Oppgavebeskrivelse
1 Losam utdanning og læringskvalitet Inkluderende arbeidsliv Anne Lise S. Larsen Personalavdelingen Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel.
IA-ledelse – 2 nye tilbud fra KS WORKSHOP
Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende.
FREDRIKSTAD KOMMUNE Plan for arbeidet med det inkluderende arbeidsliv i Fredrikstad kommune PIA.
Vigdis Solheim - Rikstrygdeverket Januar Attføringsmessa 2006 Det inkluderende arbeidsliv. Erfaringer og veien videre.
Tariffkonferanse i Larvik 10. juni 2010 Nytt fra KS.
Sykefraværsoppfølging LAMU 17. april 2015
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
IA-avtalen og HMS-arbeid i Halden kommune 10.januar 2014 – 31.desember 2018 ATV-kurs
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
Intensjons- og samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Oppdatert pr
Spilleregler i arbeidslivet. Arbeidslivet består av arbeidstakere og arbeidsgivere Arbeidstakere: er ansatt og får betalt for arbeidet de gjør Arbeidsgivere:
Hva er IA-avtalen? GRUNNOPPLÆRING NYE TILLITSVALGTE TRINN3 STAT: ARBEIDSRETT.
Ny IA - avtale Litt om IA, mye om annet Øyvind Steinklev, rådgiver NAV Arbeidslivssenter Aust-Agder.
Hva er IA-avtalen? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
HTV-konferanse februar
Kapittel 13 Lønn og lønnsforskjeller.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva var nytt?
Trepartssamarbeidet i IA-avtalen
Trepartssamarbeidet i IA-avtalen
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
Hvorfor satse på IA? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
Hvorfor satse på IA?.
Oppfølging av langtidssykmeldte Tilretteleggings- og medvirkningsplikt
Oppfølging av langtidssykmeldte
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Utskrift av presentasjonen:

Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005

Intensjonsavtalen Avtalepartene Intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv varer fra – og er inngått mellom  Regjeringen v/arbeids- og inkluderingsministeren  Arbeidsgiverorganisasjonene ved NHO, HSH, KS, NAVO og staten som arbeidsgiver v/fornyingsministeren  Arbeidstakerorganisasjonene ved LO, Unio, YS og Akademikerne

Intensjonsavtalen Intensjonsavtalen skal bidra til  at en får et mer inkluderende arbeidsliv til beste for den enkelte arbeidstaker, arbeidsplass og for samfunnet  reduksjon sykefravær og uføretrygd  at den enkeltes ressurser og arbeidsevne utvikles og benyttes i aktivt arbeid

Intensjonsavtalen De overordnete nasjonale mål er:  Å forebygge sykefravær, øke fokuset på jobbnærværet og hindre ”utstøting” fra arbeidslivet  Å øke rekrutteringen til arbeidslivet av personer som ikke har et arbeidsforhold

Intensjonsavtalen Konkretisering av målene/operative mål:  Å redusere sykefraværet med minst 20 % i forhold til 2. kvartal 2001  Å få tilsatt langt flere arbeidstakere med redusert funksjonsevne  Å øke den gjennomsnittelige avgangsalderen

Intensjonsavtalen I løpet av 1. halvår 2006 skal partene  konkretisere målformuleringer nasjonalt og på virksomhetsnivå for delmål 2 og 3 og  utvikle og tilpasse virkemiddelbruken for disse delmålene Dette vil nedfelles i det pågående arbeidet med Stortingsmelding om arbeid, velferd og inkludering

Partene Om forebygging og tilrettelegging: Et godt arbeidsmiljøarbeid fokuserer løpende og systematisk på forebygging og tilrettelegging og er en forutsetning for å fange opp arbeidstakere som er i ferd med å utvikle et helseproblem og hindre at disse faller ut av arbeidslivet Partene er enige om at i det videre IA-samarbeidet skal fokus i større grad rettes mot forebygging og systematisk HMS-arbeid.

Intensjonsavtalen Myndighetene vil i løpet av 2006  Utvikle en nye samhandlingsmodell mellom henholdsvis Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet og den nye arbeids- og velferdsetaten  I samarbeid med partene i avtalen vurdere å iverksette en særskilt forsterket arbeidsmiljøsatsing i to bransjer med høyt sykefravær

Intensjonsavtalen Partenes forpliktelser Alle partene forplikter seg til forsterket innsats for å nå målet om et reelt inkluderende arbeidsliv Det viktigste arbeidet foregår på den enkelte arbeidsplass i samarbeid mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Myndighetenes rolle er å støtte opp om dette arbeidet gjennom et koordinert og målrettet virkemiddelapparat.

Intensjonsavtalen Regjeringens forpliktelser  Videreføre dagens virkemidler.  Vurdere innretningen på virkemidlene i IA-avtalen, herunder tilretteleggingstilskuddet og redusert arbeidsgiveravgift for personer over 62 år  Opprettholde trygdeetatens/arbeids- og velferdsetatens tjenester overfor virksomhetene i NAV. Myndighetene tar i tillegg sikte på å bygge ut disse tjenestene i tråd med veksten i antall IA-virksomheter

Intensjonsavtalen Avtalepartenes forpliktelser  Bidra til at flest mulig virksomheter slutter seg til IA-avtalen  Arbeide for et godt og målrettet arbeidsmiljøarbeid med vekt på toleranse og mangfold  Arbeide aktivt for at enkeltvirksomheter i økt utstrekning stiller opplærings- og arbeidstreningsplasser til rådighet for personer som ikke har et arbeidsforhold  Arbeide for bevisstgjøring ved ansettelse for å forebygge diskriminering for eksempel begrunnet i kjønn, alder, etnisitet eller funksjonsevne.

Intensjonsavtalen Enighet om at forankringen på den enkelte arbeidsplass må forsterkes Organisasjonene i arbeidslivet har et spesielt ansvar for å komme med konkrete forslag til hvordan arbeidstaker- og arbeidsgiversiden kan sikre en bedre forankring av intensjonene bak IA-avtalen på den enkelte arbeidsplass.

Intensjonsavtalen Samarbeidsavtalen Samarbeidsavtalen videreføres med en tydeliggjøring av de ulike parters forpliktelser. Alle delmål er likeverdige. IA-virksomheter som har inngått samarbeidsavtale med trygdeetaten trenger ikke inngå ny avtale. Det vises imidlertid til gjennomgangen av målformuleringer og virkemidler som vil kunne føre til justeringer i samarbeidsavtalen.

Intensjonsavtalen Oppfølging og evaluering  Partene skal hvert halvår følge med og vurdere oppnådde resultater i henhold til alle avtalens mål.  Hvis resultatene utvikler seg i feil retning, vil myndighetene ta initiativ til drøftinger med partene om hvilke justeringer som er nødvendige  Hvis det åpenbart ikke er mulig å nå alle/enkelte operative mål med de avtalte virkemidler, opphører avtalen med mindre partene blir enige om noe annet