TIL MAIHAUGEN Et vandrespill om

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Arrangør: Tasta Barnegospel1 Barnegospel-HAPPYning Rogaland 2006 I m i Forum 21. Oktober Trykk på mellomromstasten/venstre musetast for neste.
Insert company logo here. Bergensregionen Insert company logo here Kunnskapsbaserte næringsklynger ENERGI: Olje, gass og fornybar energi MARITIME NÆRINGER:
Dialogmøte med biblioteksjefene februar – mai 2011 Oppsummerte fokusområder.
Bokanmeldelser..
Omvisning med guide 1. Bilde Gamlebyen
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
Våre presentasjoner Jón Steinar Guðmundsson Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk NTNU Februar 2009.
Forretningsdriften – strategi og muligheter
Innfall (svinkler) og sammenhenger Lokal kultur administrasjon – finnes den? Kultur aktiviteter – hva er det? Kultur og ………… – bindestreksatsinger.
Hyttetun på Høvringen for salg.
American Express – Ny medlemsfordel i YS
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
En presentasjon av: Kyrsten, Denise, Dove, og Jess
Presentasjon av Trafikkprosjekt for ungdom TS Fokus Lillehammer 2005.
Nidarvoll skolemusikkorps
Krakow Et av Polens mest populære reisemål er Krakow.
Møte mellom Hordalandsbenken og Bergen kommune 3. januar 2012 Byråd for kultur, Næring, Idrett og Kirke Gunnar Bakke.
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Bodil Nysveen.
HISTORIKK Historikk: Solan Gundersen Vinterleker ble første gang arrangert i 1998 etter at hoppanlegget Sandeggbakken ble full restaurert og gjenåpnet.
B for bibliotek Bibliotekledermøtet 26. januar 2012.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Ung i verden Verden er stor, men mindre enn noensinne. Hvordan påvirker det deg? Ung i Verden Verden er stor, men mindre enn noensinne. Hvordan påvirker.
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
NYTT BADELAND I MOLDE PROSJEKT: Badeland Spa Fysioterapi Trening
Global Dignity Day Klikk for film:.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Foto: Helén Eliassen Hva er de strategisk viktigste forskningstemaene fremover? Helge Garåsen, 10.januar 2012.
Drama og teater ved Høgskolen I Vestfold
100 lure ord å lære.
John og Odilla. Burundi/Gjøvik
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
HAR OG KAN«DIALOGEN» HA BETYDNING FOR LOKAL OG REGIONAL NÆRINGSUTVIKLING? torsdag 30. oktober 2014 Bjørn F. Nordmo Daglig leder.
Neste års PETS og Distriktskonferanse:
Cafédialog – elevmedvirkning
Devoldholmen.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Treningsmentalitet -Hva kjennetegner de som ble best?
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Idrettsrådets ansvar og rolle
Tanker og utfordringer D Mitt Rotary Medlem fra 2001 President i Huseby -Flatås 2007 – 2008 District Trainer i Distrikt 2280 i
Litteraturhus Nord-Trøndelag -Arrangørerfaring fra små og mellomstore bibliotek Kari Hortman, Nord-Trøndelag fylkesbibliotek.
Stjernemennesker på Jorden
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Nord-Østerdal skyttersamlag. Arrangør av 2. runde i Norgescupen i baneskyting Det frivillige Skyttervesen Forsvar, sport og god våpenkultur.
Strategi- og aktivitetsplan
Kulturturisten Derfor er Bergen strategisk riktig
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Månedsplan for Froskene Mai 2015
BRNO AKADEMIA REISE TSJEKKIA Historiske steder i Europas hjerte UNESCO minnesmermerker.
VELKOMMEN TIL RIMINI 27. JUNI – 2. JULI Hotell Cortina er der vi skal bo.
«Æventyrlige Byen Vårres»
NÆRMILJØRAPPORT Klasse – Skolens navn1. Prosjektarbeid for 8. trinn HVORFOR ER NÆRMILJØET VIKTIG FOR OSS? Ordet miljø brukes om omgivelsene vi lever i.
Er…. – glede – samhold – sosialt – utfordrende – krevende – følelse av mestring – voksenopplæring.
Frem.
Kamp eller samarbeid?.
«Bare bok gjør ingen klok»
Samarbeid som løfter alle
Bergen 950 år i 2020 presentasjon eksterne
Regional næringsplan Regional formannskapskonferanse 2019.
Utskrift av presentasjonen:

TIL MAIHAUGEN Et vandrespill om Anders Sandvig og hans verk, til 150-årsdagen, den 11. mai 2012 Idé: Morten Jostad

En mann med stor betydning for reiselivet i distriktet Anders Sandvig bygget opp den største reiselivsbedriften i Lillehammer 2 ansatte i 1904, 90 ansatte i 2011. 100 ekstra ansatte hver sommer Fra 30 000 besøkende første åpningsår har besøkstallet hatt en stigende utvikling Enorme ringvirkninger i regionen En stor museumsbygger som byen og regionen kan være stolt av Mottok æresgasje fra byen – gjennom dette eneste æresborger i Lillehammer Mottok borgerdådsmedaljen i gull – høyeste utmerkelse man kan få i fredstid Museet han skapte er fortsatt en av de største og viktigste kulturattraksjonene i regionen

Anders Sandvig, en mann som bør feires! Målet er å hedre Anders Sandvigs minne ved å formidle hvordan Maihaugen ble til og hvordan Sandvig engasjerte Lillehammers befolkning. Opptoget og vandrespillet vil bidra til positivt samarbeid lokalt og regionalt. Vandrespillet vil gjøre stas på flere steder i Lillehammer sentrum, som Skysstasjonen, Stortorget og Sigrid Undsets plass som nettopp er pusset opp. Disse stedene vil bli stoppesteder for vandrespillet hvor vi ønsker å formidle museets, byens og Gudbrandsdalens historie.

Anders Sandvig, en mann som bør feires! Arrangementet vil involvere lokale kulturkrefter, profesjonelle og amatører, spesielt teaterlagene i Lillehammer, Fåberg, Øyer og Gausdal Arrangementet vil være med å bygge oppunder et yrende kulturliv i regionen Det historiske spillet vil bli unikt og gi publikum en uforglemmelig opplevelse

Premiere: 11. mai Forestilling: 12. mai Forestilling: 13. mai

Hovedidé: Å knytte sammen Lillehammer by og Maihaugen ved å kombinere opptog og vandrespill

Opptog og ”Sandvig på lasset”: Hesteskyssen med Tannlege Anders Sandvigs samlerlass og han selv som kusk kommer gjennom gågata med et stort følge etter seg

Opptog og ”Sandvig på lasset”: Sandvig skal trekke oss alle med seg opp fra byen til hans egen verden på Maihaugen

Vandrespill med mange aktører: 100 aktører fra Lillehammer Amatørteater, korps, kor og handelstand Samarbeid som vil profilere byen lokalt, regionalt og nasjonalt Hva hadde Lillehammer vært uten Anders Sandvig?

Medvirkende: Morten Jostad: Dramatiker og regissør Har tidligere skrevet og regissert følgende vandrespill på Maihaugen: ”SØLVSKATTEN”, 1987 ”VESLEFRIKK”, 1988 ”ET ST.HANS NATTS EVENTYR”, 1989 ”ST. PETER PÅ MAIHAUGEN”, 1999 ”SVALELETT OG SPURVEGLAD” 2008 Ole Gunnar Nagelsett: Produsent

Medvirkende: Nils Ole Oftebro som Anders Sandvig Helena Klarén som fru Sandvig

Medvirkende: Endre Skjåk som Trond Eklestuen Olemic Thommessen som Kjøgemesteren

Spillesteder: Skysstasjonen – prolog. Fokus på Sandvigs bolig i Jernbaneparken hvor de første husene stod.

Spillesteder: 2) Stortorget med Sandvig statuen Fokus på Sandvigs ungdom, tiden før Lillehammer, sykdommen og reisen hit.

Spillesteder: 3) Sigrid Undsets plass med nytt podium og storskjerm Moderne allroundteater, utnytte forskjellen mellom nåtid og datid. Sigrid Undset fører ordet fra talerstolen.

Spillesteder: 4) Skoleparken (publikum i Storgata) Tema: Sandvig og Lillehammer, kampen han måtte føre mot dumhet og fordommer i byen for å realisere sin store tanke. Skolen som bakgrunn er akkurat som på Sandvigs tid.

Spillesteder: Ferden går videre opp til Maihaugen og monumentet som er åpnet samme dag. 4) Nordre tjern på Maihaugen Spillet foregår på østsiden av tjernet, mens publikum står ved Prestegården. Dette området rommer mange av de helt sentrale temaene og fortellingene i Sandvigs livsgjerning. Fokus på historien om Garmokirkens gjenreisning og arbeidet til Trond Eklestuen og Anders Sandvig.

Spillesteder: En fantastisk presentasjon av Sandvigs livsverk, gjort av Anders Sandvig selv i hans eget miljø. Spilletid: ca 2 timer og 15 min

Opptog, vandrespill og formidling i Anders Sandvigs ånd!