Praktisk tilrettelegging, hvilke muligheter finnes?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
En reise med Hurtigruten Mai-seminaret 8. mai – 5. juni 2001.
Advertisements

FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
Copa Catalunya 6-13 juli 2013 G2000 på fotball tur 2013!!
Aktivitetsdagen for ditt nærområde
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
Driftsassistansen i Hordaland – Vann og avløp IKS
Hva er aktivitet og deltakelse?
Svømmingens Dag Lørdag 8.mai 2010 Svømmingens Dag Aktivitetsdagen for ditt nærområde.
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
LEVEKÅRSDIMENSJONEN I PASIENTFORLØPET
Sola for alle? Sluttrapport 2. Sola for alle? Mål / målgruppe Mål: En tilrettelagt reise med muligheter for kommunale tjenester Målgruppe: Personer som.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Rune Sødal, NF og Odd Haddal, NKF
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Aktivetsleir på stallen. Blir avholdt uke Fra kl 9.00 – mandag til fredag Vi koser oss med puss og stell av hest i stallen. Det vil være 1.
Vox_high.wmv.
VELKOMEN TIL ÅRETS FAGSAMLING Med tema: Samfunnstryggleik og beredskap Opning ved fylkesmann Lars Sponheim.
 Ett klubb til klubb utvekslingsprogram  Distrikt/multidistrikt er sentrale støttespillere og koordinatorer  Se
Lærlingordningen Bergen kommune
Treningsøkta.no Online trenarverktøy.
Svømmingens Dag Lørdag 8. mai 2010 Aktivitetsdagen for ditt nærområde Svømmingens Dag lørdag 8. mai.
Endrede treningstider for Moss Svømmeklubb Oversendt Skole Oppvekst og Kultur utvalget i Moss første gang Oppdatert pr For mer informasjon,
Aktiv på Dagtid Førde (ApD Førde) Eit haldepunkt i kvardagen – ein sosial møteplass harald munkvold.
Erfaringer fra modellkommuneforsøket
Arna Rotary Klubb Utdanning- og rekrutteringsmesse i Bjørnarhallen, Garnes.
Fornybar verdiskapning Hardangerrådet Ulvik, 13
Kurs Aktiv Ungdoms kursaktiviteter TCA Kurs arrangert av Aktiv Ungdom/ Bufdir Kurs arrangert av kollegaer i nettverket av nasjonale kontorer Fordele.
Camping Card Scandinavia
Praktisk informasjon om Marihøna barnehage
KLASSEKONTAKTER: RANDI TONJE HELENE ELIN.  Et godt samarbeid skole/hjem er grunnlaget for en god opplæring og utvikling. Vi må sammen slutte om skolen.
Positiv fritid!. Hovedmål for NIF Å organisere idrettsaktivitet for alle funksjonshemmede ved at alle særforbundene tar det fulle ansvar for å gi et tilbud.
Lise Fornes Sosialfaglig rådgiver Trondsletten habiliteringssenter
FRISKLIVSSENTRALEN I STRYN
Nettverksmodernisering I løpet av Q2/15
”Ungdomstrinn i utvikling”
Diverse tema Kurs for lokale tillitsvalde Loen mars 2011.
Zell am see Korpstur fom 19.juni tom 23.juni. Avreise gruppe 1 40 stk Fra Trondheim kl Mellomlander i Oslo og København Lander i Munchen kl
Vestlandet Fjorder og fosser!.
Psykologer i kommunene
Utdanningsvalg for skoleåret 2015 –
Litt om oss Vi er en gjeng som brenner for å gi ungdommene våre et variert og utfordrende fritidstilbud. Noen av oss er selv foreldre å noen av oss bruker.
En kort presentasjon Presentasjon på Medlemsmøte 1.
Høyringsuttalar tannhelseutgreiinga Fase II v/Clara Øberg.
Til beste for folk, samfunn og livsgrunnlag Status for kommunane 2015 Revidert nasjonalbudsjett 2016 Kommuneproposisjon 2017 og nytt inntektssystem. Kommunekonferansen.
Velkommen til tilbuds konferanse 25. August 2015 Vestlendingenes egen miljøbedrift.
Gode venner som hjelper andre
Strategi Fortsatt fokus på utvikling av Voldsløkka
SAKSBEHANDLINGSTIDER
Kulturkortet for ungdom
Auka verdiskaping på ammeku
Kommunestruktur i Sogn og Fjordane Fylkesmannen si tilråding
Flyktningsituasjonen i Sogn og Fjordane
Dialogmøte Hafs Korleis arbeider vi med kvaliteten i grunnopplæringa i Sogn og Fjordane?
Dialogmøte Sunnfjord Korleis arbeider vi med kvaliteten i grunnopplæringa i Sogn og Fjordane?
Dialogmøte Sogn Korleis arbeider vi med kvaliteten i grunnopplæringa i Sogn og Fjordane?
Å få barn Skal – skal ikke ????
Dialogmøte Nordfjord Korleis arbeider vi med kvaliteten i grunnopplæringa i Sogn og Fjordane?
Distriktssekretær I LO Nils P Støyva.
Distriktssekretær I LO Nils P Støyva og LO-sekretær Terje Olav Olsson.
Dialogmøte i regionane
Om Huset i bygda Årsmøte i SOFUL Underdal ungdomshus
Status for opptrappingsplanen for habilitering og rehabilitering i Hordaland Møteplass for habilitering og rehabilitering 23. oktober 2018.
Ny fylkesinndeling og reformer i lokal- og regionalforvaltninga
Plan for prehospitale tenester
NORDFJORDHALLEN – VÅGSØY KOMMUNE
Kulturkortet for ungdom
Status for opptrappingsplanen for habilitering og rehabilitering i Hordaland Møteplass for habilitering og rehabilitering 23. oktober 2018.
UKM-festivalen Vestland
Regionalt planforum Hordaland
Fakta om Florø SK Handball
Utskrift av presentasjonen:

Praktisk tilrettelegging, hvilke muligheter finnes?

Beitostølen helsesportsenter Sophie-dagene Fjellfunkis Barnas ridderrenn Individuelle opphold Kommune-modellen www.bhss.no

Ridning Ordinær rideskole Hjelpemidler Terapiridning – her i Bergen driver fysioterapeut Elin Fuglesett med terapiridning på Stend jordbruksskole Norges rytterforbund Beitostølen har gitt ut et hefte - Ridning for alle - her er mange gode tips til hjelpemidler og tilrettelegging Ved mange ordinære rideskoler er det fult mulig å ri selv om man er funksjonshemmet – det lurest er da å begynne på grunnkurs, der tempo er rolig og hestene har ”leier”. Dra på besøk, se forholdene an, og avklar på forhånd hvilke ekstra tiltak som må være på plass før barnet kan begynne Hjelpemiddelsentralen har lite utvalg i hjelpemidler til ridning – men det finnes mye på markedet selv om ikke hjelpemiddelsentralen har fått dette inn i sortimentet sitt. Beitostølen helsesposrtsenter har laget et hefte som heter: Ridning for alle og her finner en oversikt og navn og tlf. nr til ulike levrandører av hjelpemidler Dette er et godt organisert tilbud der barna rir i små grupper og leierene er elever ved hestelinjen på jordbruksskolen. De har både inn og utebane og turterreng like utenfor stallen. En må har rekvisisjon fra lege og godkjent fra trygdekontoret for å få terapiridning. Det er en absolutt maks grense på inntil 30 behandlinger pr år. Norges rytterforbund har gode nettsider en kan besøke dersom en lurer på hvilke tilbud som finnes for ridning der du bor.

Svømming www.svomming.no Svømmemerker finnes på alle nivå Norges svømmeforbund Oppvarmet basseng www.svomming.no Et godt tips å gi videre til lærere. De fleste kjenner til svømmeknappen, men ferdighetsmerker er nok ikke så godt kjent ute blant lærere og førskolelærere. Oversikt over de forsjellige merkene og hvilke krav som er satt til de ulike merkene finner dere på Norges svømmeforbunds hjemmesider. Norges svømmeforbund er et av de særforbundene som er kommet langt når det gjelder integrering av funksjonshemmede – de arrangeres kurs for lokale svømmeklubber som har medlemmer med funksjonshemming Barn med CP kan med fordel bade i oppvarmet basseng. Finnes ikke dette der du bor - ta kontakt med kommunen for å søke om varmere vann for eksempel en dag i uken.

Rollespill Engasjerende og sosial hobby, minimum 3 personer Ingen krav til forkunnskaper for å spille Ingen krav til motoriske ferdigheter Outland (het tidligere Avalon) i sentrum arrangerer kurs for dem som måtte ønske det, men er ikke et krav for å begynne, problemfylt å komme seg inn der med rullestol Outland har også en oppslagstavle med kontaktformidling for spillesugne ungdommer

Brann stadion Interessert i fotball? Brann stadion har reservert 18 plasser for funksjonshemmede Ta kontakt med administrasjonen for bestilling av billetter

Ledsagerbevis Ordningen med ledsagerbevis er for funksjonshemmede som har behov for følge eller assistanse for å gå for eksempel på kino, idrettsarrangement, teater, konsert, i svømmehall, eller å reise kollektivt. Ledsagerbeviset skal gjelde i hele landet der arrangører, transportselskap eller institusjoner som krever inngangspenger har akseptert ordningen. Fordi kortet ikke er akseptert alle steder, må en selv ofte undersøke om kortet aksepteres på det aktuelle stedet. Hovedregelen er at ledsagerbeviset gir ledsageren fri adgang til de stedene og arrangementene som aksepterer ordningen. Den funksjonshemmede som er eieren av beviset/kortet, betaler selv gjeldende inngangspris. I praksis ser en ofte at det er varierende rabatter. Ordningen med ledsagerbevis administreres enten av kulturetaten eller helse- og sosialetaten i de fleste kommuner. Ledsagerbevis kan søkes om fra fylte 8 år.

Følgende kommuner i Hordaland, Sogn og Fjordane har ledsagerbevis-ordning Askøy, Austevoll, Austrheim, Bergen, Bømlo, Etne, Eidfjord, Fedje, Fjell, Jondalen, Kvam, Kvinnherad, Masfjorden, Os, Osterøy, Stord, Sveio, Ullensvang, Vaksdal og Voss. Askvoll, Balestrand, Bremanger, Eid, Fjaler, Flora, Førde, Gaular, Gulen, Hornindal, Hyllestad, Jølster, Leikanger, Luster, Lærdal, Naustdal, Selje, Sogndal, Vik, Vågsøy og Årdal

Jorunn

IKKE MYE ER UPRØVD, MED HELL OG UHELL Danseskole Svømmekurs 4H Musikkskole Slalomkjøring Hundekjøring Ulriken utfor i rullestol Skoletur med skøyter som tema Marsteinen fyr Kystkulturdager i båt og kano Telturer / lavvo Overnatting i snøhule Skoledisco Aktiviteter i skolens regi

Hjelpemidler og rettigheter Nye arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV) sin nettside er nyttig www.nav.no

CP-foreningens tilbud Furuneset – CP-foreningens feriesenter Oppvarmet basseng og boblebad på Haukeland hver tirsdag fra kl. 18-20 Høstfest og juletrefest Fageråsfondet Tur til Reuma-sol, Alicante, Spania sommeren 2007 Sporadiske tilbud om teater, vinkveld og lignende Foreningen er interessert i at medlemmene kommer med ønsker og ideer – og ikke minst at medlemmer/foreldre er aktivt med på praktisk gjennomføring www.cp.no/hordaland