Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Flaggbruk Når er et forsøk avsluttet? Dommerseminaret 2009 Garder Kurs-og Konferansenter.
Advertisements

Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Styrke Sidene i læreboka.
Plassering i NGTFs utdanningstilbud
Løpeteknikk - Økt fart, færre skader.
6:0 FORSVAR MED FREMSKUTTE 3-ERE Laget av Kenneth Gabrielsen
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
”The Downwind Turn” Mange piloter har sterke meninger om dette med å svinge inn i medvind !
Hvordan kroppen er bygget og fungerer
utnytte ledg rom/medløpspasning
4 Bruk øynene riktig.
Klargjøring og tilpassing av utstyret
VELDIG GREIT Å HUSKE PÅ....
Lykke til alle sammen og ha en kjempefin sommer
Intensivt uttalekurs 40 timer 40x12 setninger.
En tilsynelatende god knestilling
Plassering i NGTFs trenerutdannelse
Teknikktips av Øyvind Røsland
Innføring i et standardisert klatrespråk
Innhold Måltaging Tippepunkt Valg av hjul og drivringer Forflytning
Ironman Testbatteriet
LØS OPP KONTORMUSKLENE.
BASISTRENING TJENSVOLL FK JENTER
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
AD SIGNALER Innkast Ad markerer når ballen er ute av spill.
Retningslinjer og regelnytt Fair play og respekt  Viktig område for NFF – og fotballens omdømme  Felles ansvar – bevissthet på ulike.
GODT HUMØR • Bevegelse og fysisk aktivitet gjør   deg glad og gir mer energi • Å være aktiv sammen med venner gir   trygghet og fellesskap • Nysgjerrighet.
Eldre & bevegelse Et møte med brukere av eldresentre
Til deg som har fått halvsidig kneprotese
Lagoppstilling (förutom 2 sista åren)
Fremtidens keeper. Ready sine ønsker 1.Offensive. 2.God med ballen i beina. 3.Taktisk dyktig i oppbyggende spill. 4.Kommunikasjon. 5.Lederskap. 6.Galskap.
10 Superlesing.
Dårlig kontakt i h/skulder
Stående skytestilling
Stående skytestilling STÅENDE - UTTRØNDELAG
SAMLING PÅ NORDSETER 25. – 27. NOVEMBER 2011 Gruppe Junior/senior Trener: Eirik Dessverre lite snø – men vi skal ha det moro likevel.
SAMLING PÅ GOMOBU 20. – 22. NOVEMBER 2009 Gruppe 7-10 år: Endelig er det tid for Gomobu-samling og på med skiene! Vi skal trene både skøyting og klassisk.
SAMLING PÅ GOMOBU 20. – 22. NOVEMBER 2009 Gruppe år Trenere: Anette, Ole Kristian, Lars, Christopher, Caroline og Eirik Endelig kan vi bytte ut rulleskiene.
= pasning = løp uten ball = føring av ballen PASNINGSØVELSE
dekke opp innenfor egen 16-meter
Flere har etterspurt et slags rammeprogram for sesongen, dette er et forslag som sendes ut på høring.   Nå er sesongen i gang. Da må vi kutte litt ned.
Oppvarming Ways of the rifle.
Norsk Schäferhund Klub HBU 2008
Innlæring av rundering med klikkertrening
Innlæring av feltsøk med klikkertrening
TEKNIKK KVELD VIKERSUND 1.november 2010
Sommerbane 2013 – fast oppsett
HURTIGHET TJENSVOLL FK JENTER
Her er en test på SONY`s siste teknologi
13-16 år år Økter for unge utøvere Øktene bør inneholde: Organisering/feedback: Oppvarmingsdel (generell og spesiell) Hurtighet/spenst Utholdenhetsdel.
Rød 1 Dette skal Stavanger TKs spillere klare etter tennistimer Ballkontroll * Sprette ball på racket * Sprett ball ned i banen * Rackethodekontroll.
Dommerens plassering og bevegelse
Kraft og bevegelse Kap 9.
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Slik lager du sjablonger med Gimp!
Styrke og kroppsholdning - uke 4 -. Hvorfor trene styrke? Økt muskelstyrke Bedre kroppsholdning Økt forbrenning Forebyggende for skader og en rekke livsstilsrelaterte.
1 Ha det kjekt med fotballen i sommer Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig flyt i det vi gjør,
HVA SKAL TIL.... For å kjøre fort på ski må man ha en meget god forståelse og kunnskap om det utstyret man har, hvilke krefter som blir skapt, hvilke.
MINDE – FORSLAG TIL EGENTRENING I FERIEN 1. HA DET KJEKT MED FOTBALLEN! Det å spille og trene fotball skal være kjekt. Noen dager har vi skikkelig flyt.
Egentrening i ferien Minde Storm. 2 Ha det kjekt med fotballen Det å spille og trene fotball skal stort sett alltid være kjekt. Noen dager har vi skikkelig.
Landeveistrening Kjøring i feltformasjon © IF Frøy.
Sommertreningsprogram Copyright © Sirkeltrening. RIHK Sirkeltrening Oppvarming i 2 minutter. Hver øvelse skal utføres i 30 sekunder. Hvile i 3 minutter.
Kjernetrening – Stabiliserende muskulatur Sommertreningsprogram Copyright ©
Egenskaper til krefter
KRAFT OG BEVEGELSE Fysikk.
Foreldremøte DFI ski november 2016.
Velkommen til skyteskole - Kveld 4 -
Finter og vendinger Quiz
Info til dommermøter Turn Menn
Eine og Andri på viktig oppdrag
Utskrift av presentasjonen:

Skistua 15. desember 2007 Sindre Bergan

Grunnprinsipper Kompetanseflyt prosjektet NSF-langrenn Klassisk Grunnprinsipper Kompetanseflyt prosjektet NSF-langrenn

Diagonalgang Grunnposisjon Kroppen i fall framover. Når føttene passerer hverandre skal kroppen være i godt fall framover. Denne posisjonen skal være mest mulig stabil gjennom hele syklusen.

Diagonalgang Fall - litt det samme som pkt.1 Hofta ofte brukt som ref. Dette er en vanskelig oppgave og forholde seg til. Oppgaven bør heller være: * Spark bakover med den fot\ hoft som det skal sparkes fra med uten å knekke av. Da kommer motsatt hoft fram. * Linjene legg\ rygg er parallelle. * Overkropp ligger stabilt hele veien. Ikke opp å ned. * Mindre fall i slak motbakke.

Diagonalgang Innledning til fraspark Ikke søk for langt fram med foten uten at hofta\ kroppen er i posisjon over foten. Foten\ leggen for langt fram betyr seint fraspark. Viktig at foten er rett under kroppen. (tyngdepunktet) Kun da kan en starte et fraspark.

Diagonalgang Fraspark Kontant fraspark der en kjenner trykket ned i bakken. Tidlig fraspark.

Diagonalgang Tyngde overføring Her spiller overkroppen en vesentlig rolle. Søk ned med armene i framføringen. I siste fase går imidlertid skuldrene og armen opp og overkroppen bringes over den fot\ hoft en skal sparke fra med. Ikke søk for langt fram med armene, da går rumpa bakover. Stå med foten under deg i glidfasen.

Diagonalgang Rytme og flyt Kanskje det viktigste punktet. Har en ikke rytmen og flyten er det sannsynlig at noen av forannevnte punkter ikke er som de skal. Viktig at alt går i en bevegelse og bevegelsen ikke stopper opp.

Staking Jobbe mest mulig framme. Det er her man er sterk. Stavtaket avsluttes rett bak låret. Få opp armene, stavene skal ha god fart i det de treffer bakken. Ikke søk for langt fram med strake armer. Da kommer ”rumpa” bak. Kroppen\ rumpa skal være på høyde eller foran hælen i det stavene treffer bakken. Stabilisere opp så ikke kraften går bakover men ned i stavene og videre ned i bakken. Få hjelp av tyngdekraften.

Dobbelttak m/fraspark Grunnposisjon også her. Kroppen ligger stabilt hele veien mens armene opp og henter kraft. Stabilisering. Fraspark som i diagonalgang. Litt fram med leggen og trykk ned i bakken. (tyngdeoverføring) Stavtaket avsluttes rett bak låret.

Styrke og form er en vesentlig del av teknikk. ”Alle” klarer å gå teknisk riktig når de er uthvilt. Ikke alle klarer det når de blir slitne. Viktig å få automatisert bevegelsene så de sitter også når en er sliten.

Styrkens innvirkning på teknikk Stabilisering muskulatur er veldig viktig for å ikke knekke av og få krafta i den retning man ønsker. Spesielt nedre buk muskulatur. Bare fantasien setter begrensning i øvelser. Jo mer man skøyter jo sterkere blir man i skøyting og kan holde teknikken lenger. Viktig også å trene i den farten man har i skirenn. Dvs .i høy fart….

Det viktigste punktet: Grunnposisjon!!!!!