BUSKERUD AV ISVANDRERNE Buskerud.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nærmiljøet under fingrene: Om talende, taktile kart
Advertisements

Skjønnlitterær fortelling
RESSURSER, NÆRINGER OG BOSETTINGER
TAKK, GODE GUD FOR ALLE TING (281)
En reise med Hurtigruten Mai-seminaret 8. mai – 5. juni 2001.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Industribyen Notodden
Skrevet av Elias Januar 2007 Klikk deg frem . -Bang, sa det da beskyttelsesskjoldet sprakk i to og for i hver sin retning ut i verdensrommet. -Så ble.
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Buskerud.
DET STØRSTE KJENTE LEIRRASET i NORGE. 19.MAI 1893.
Kapittel 28 Norgeskartet
Forurensing Forurensning er utslipp av skadestoffer i naturen.
Kroatia Et ferieparadis.
25 spørsmål. Du skal lese selv inni deg. Så skal du si svaret høyt ! Klar ?
Elektronisk meldingsutbredelse
REGNSKOGEN MENNESKENE HUGGER NED TRÆRNE I RENGSKOGEN
DRAMMEN Les og svar på oppgaver
Quiz 3 våren februar 2014 Spørsmål til temaet: Vintersport.
Norge.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Pellets i Hallingdal er kortreist og miljøvennlig energi!
Galileo Galilei ble født i Italia i 1564, og døde 1642.
Programområde 6 Kultur + idrett Økonomiske utfordringer Analyse på grunnlag av Kostra-tall for Drammen og de ni andre største kommunene i landet.
Side Oppgave Kondisjonalis jeg – kjøpe – den kjolen Jeg skulle ha kjøpt den kjolen, besøke – han – sin gamle mor Han skulle ha besøkt.
INF 295 forelesning 14 - kap 8 Disjunkt mengde ADT Hans Fr. Nordhaug (Ola Bø)
Nytt Vestre Viken-sykehus (NVVS)
Geografi Quiz!.
OPPLEVELSER FOR LIVET… Kina er det 3 største landet i verden etter Russland og Canada Kina har de høyeste fjellene, de dypeste dalene og noen av de lengste.
Av Lars ,Sindre, Marina ,Linnea og Isabell.
Les og svar: Kirre er en gul katt. Hun liker fisk. Kirre sover mye. Da drømmer hun. Ofte drømmer Kirre at hun spiser fisk. En gang drømte hun at en fisk.
Hellas 2007 En tur du aldri vil glemme!. På to ukes seiltur blir det å gå fra Lavrion og rett ut i Kykladene! Hvilke øyer eller steder vi stopper på kan.
Nysgjerrigperprosjekt
Det er viktig å strekke seg etter nye utfordringer i løpet av livet, å ville mestre større utfordringer, å alltid ville nå det grønnere gresset på den.
BTV-konferansen juni 2011 VELKOMMEN TIL VRÅDAL TELEMARK Randi Skauen – deltaker i arbeidsutvalget.
Italia.
Felles Blåbukk Da er den første måneden i 2015 ferdig alt. Vi har opplevd mye moro med barna deres, kong vinter kom på besøk, hvilket gjorde at vi fikk.
Høgskolen i Buskerud!.  2600 studenter  220 ansatte  Over 40 godkjente studietilbud  Tre studiesteder Akkurat passe stor...
Reisetall og kundetilfredshet 2014
LAGET AV : | Karina, Borgar, Shanya og Petter
Fylker, Byer, Elver, Vidder
Natur Ressurser Fylker områder
Lekseplan for 5.trinn uke 18 Mandag 27. april– torsdag 30. april.
MÅLENE SOM SKAL NÅES Ski: 18 Drammen: 50 Oslo: 39 Lillestrøm: 19 Bergen: 33 Stavanger: 14 Nord: 11 Trondheim: 6.
Modum mot år 2050 …hvor lander vi ?. Hvordan har samfunnet utviklet seg siden 1982 ? Det er da ikke så lenge siden.
VANN. VANNETS KRETSLØP Vannets kretsløp et det viktigste av naturens kretsløp. Det rinner ut i havet.: Vann fordamper. Det blir kondensert. Vannet faller.
Loe konsernet. Loe Konsernet Består av 2 produksjonsbedrifter: - Loe Rørprodukter AS - Loe Rørprodukter AS - Loe Betongelementer AS - Loe Betongelementer.
 Hva vet dere om den industrielle revolusjon?  Begynte i Storbritannia på slutten av 1700 tallet.  Det var stor befolkningsvekst.  Jordbruket ble.
Buskerudbyen Seminar 15. juni 2011 – Union Scene Nye trender og lokalisering for næringslivet i Buskerudbyen Daglig leder Fredrik A. Haaning Buskerud Næringsmegling.
Fjell og vidde i Norge Læringsmål: Kunne noen fjellområder, daler og vidder i norge.
KAP. 1 LANDSKAP I EUROPA. EUROPA TOPOGRAFISK KART OVER EUROPA FJELLKJEDENE 1.ALPANE 2.PYRENEANE 3.SIERRA NEVADA 10. KAUKASUS.
Jordas ytre krefter.
Rapport fra Verveutvalget Ledersamling – Tyrifjord Turisthotell 24. september 2015.
Kommunereformen Nytt inntektssystem Økonomiske virkemidler knyttet til strukturendringer Runar Hannevold,
1 To kulturhus i Drammen Scener AS To kulturhus i Drammen Scener AS DRAMMEN SCENER AS Presentasjon Ny Kulturplan 14. september 2016.
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR APRIL Hva har vi gjort i mai?
Vårmøte Alpint Sole Hotell 6 mai 2017
Jordas ytre krefter.
SpareBank 1 cup i samarbeid med Buskerud Skikrets
Gruppeinndeling oppgave 1 og 2
Dette er Storvik i Trøndelag
Snah Shahin.
Konsept: Økonomi Drammen kommune
København er hovudstaden i Danmark.
Landskapet vi ser rundt oss endrar seg stadig.
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
Hordaland fylke.
Jordas ytre krefter.
Kapittel 9 – på kryss og tvers i norske landskap
Kapittel 6 – klima og vegetasjon – del 2
Utskrift av presentasjonen:

BUSKERUD AV ISVANDRERNE Buskerud

LANDSKAP Buskerud strekker seg helt fra Hardangervidda til Oslofjorden. Her er det kyst, skoger, jordbruksomeroder og fjell. Høyeste fjell er Folarskarnut i Hallingskarvet som er 1930 meter over havet. Lengste elv er Numedalsågen og Drammensvassdraget. Den største innsjøen er Tyrifjorden. Numedal og Hallingdal er de største dalene. De største byene og tettstedene i Buskerud er Drammen, Hokksund og Hønefoss som er i Ringerike kommune. Den aller største byen som ikke er i Ringerike kommune er Kongsberg

KULTUR I Buskerud har de mange jordbruksområder. Der dyrker de grønnsaker og kornprodukter. Industrien er viktig for fylket. På Hurum er det en stor fabrikk som mottar avfallspapir for gjenvinning. I området rundt Drammen, for eksempel Lier, dyrkes det store mengder frukt og grønnsaker. Få steder i Norge dyrkes det like mye jordbær som her.

SØLVGRUVENE I KONGSBERG Kongsberg er kjent for sølvgruvene sine. Her var det gruvedrift fra 1623 – 1958, og mange arbeidet med og få sølvet ut av fjellene. Nå kan du besøke norsk bergverksmuseum og kjøre med tog inn i gruvegangene. Driften av Kongsberg sølvverk foregikk vesentlig i gruvekompleksene under berget og over berget, og resultatene svingte mellom 2-12 tonn per sølv hvert år.

KJENTE PERSONER Tiril Sjåstad Christiansen er fra Geilo og deltok i twintip OL 2014 Carsten Skjelbreid er fra Kongsberg, og er født den 12. juni 1972. Han er programleder i skal vi danse, som går på TV2. DJ Broiler er norges best kjente DJ’r og er fra drammen.

HEMSEDAL Hemsedal er en av Norges største alpinanlegg og en av Norges beste alpinanlegg. Hemsedal er en av stedene mange skibumser drar på ferie. Da er den beste turen og kjøre i gummiskogen. De to beste hotellene i Hemsedal er Lodgen og Skarsnuten Panorama. I Hemsedal ligger Europas beste Afterski, den heter Stavkroa.

DRAMMENSBADET Drammen Her finner du både stille vann, kaldt vann, varmt vann, bølgete vann, masserende vann, skliende vann, hoppevann, svømmevann og badevann. Drammensbadet er Norges største badeanlegg, med totalt 8 bassenger ute og inne. I tillegg har vi tre boblebasseng, en kaldkulp, tre vannsklier og en liten barnesklie, strømkanal og klatrevegg. Union Scene er et stort kulturhus i de gamle papirhallene i Drammen. Her er det alltid noe som skjer: Rockekonserter, konferanser, musikkundervisning, flerkulturell formidling og teaterforestillinger. DRAMMENSBADET

Kongsberg Kongsberg er kjent for sine store sølvgruver De har en fabrikk som lager Norges mynter I kongsberg ligger en våpenfabrikk. Den har bl.a. Laget pingvin raketten og var viktige for oppbyggingen av norsk industri etter andre verdenskrig.

SLUTT