Kapittel 10: Litt om norsk musikk, kunst og litteratur på 1900-tallet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

For å sitte og ikke gjøre noen ting
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.
Skjønnlitterær fortelling

Av: Kjetil Johnsen 3 venner.
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Fra håndverk til industri
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Skrevet av Elias Januar 2007 Klikk deg frem . -Bang, sa det da beskyttelsesskjoldet sprakk i to og for i hver sin retning ut i verdensrommet. -Så ble.
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Barns fortellinger ”Mamma bruker å slå han også, og han er bare tre år.” ”De slår og så kan det hende de begynner å blø, jeg vet ikke helt.. Men jeg hører.
Sett inn riktig tid/form av verbet
Kapittel 5 oppgave a) Fra presens til preteritum 
Å skrive en god innledning
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Kapittel 7 Johanne har ingen klær.
Språkstimulering og barnelyrikk
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Velkommen til stabbegudstjeneste. Velkommen til stabbegudstjeneste.
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Bodøs store komponist.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Romantikken
En presentasjon av May og Espen
Kapittel 42 Religioner i Norge.
SKRIV OM SLIK AT SETNINGENE BETYR OMTRENT DET SAMME Kapittel 10 oppgave j.
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Edvard Hagerup Grieg (1843 – 1907)
Vokabular til kapittel 10: Litt om norsk musikk, kunst og kultur på 1900-tallet Bilde: ER/symboler_til_web/29_mu sikk_w.jpg.
Sett inn riktig tid/form av verbene.
d. Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
O PPGAVE 24 Side 144 – 145 Sett inn riktig tid av verbet. Om Henrik Ibsens forfatterskap.
Hai ! Hai !.
Forandring fryder.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Matteus 2,1-12.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Elevens valg – ”Bygda mi”
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
100 lure ord å lære.
100 høyfrekvente ord Trykk F5 for å starte, deretter klikker du på ønsket hastighet 2 sekunder 1 sekund Blink Randi Orten og Thomas Melby, Stenbråten skole.
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Grammatikk tirsdag 14. oktober Læringsmål: - Lære når du bruker og - Lære når du bruker å.
Og.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Repetisjon og fortsettelse!
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Kroppen som Gud har villet
“Disippel-høring”.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Livsstilsending - uke 5 -
Kapittel 13 I begravelse.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Stiklestad og Olav den hellige.
Fakta om Edvard Grieg Oppvekst Kjente verk Nasjonalromantikken Kildeliste Musikk Slutt.
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig Kapittel 10 oppgave b.
Det var en gang en liten skilpadde.
Venner og valg Film og samtale.
Utskrift av presentasjonen:

Kapittel 10: Litt om norsk musikk, kunst og litteratur på 1900-tallet Hovedpunkter

Generelt om musikk på 1900-tallet Edvard Grieg Folkemusikken som inspirasjon 1960-tallet: et veiskille i de norske musikkmiljøene Musikken i dag: med et stort mangfold Punk og rock: identitetsskapende og samlende Hva er konsekvensene av fildelingen på internett? Hip-hop-feber i Norge sommeren 1984

Folkemusikk Tradisjonsbundet musikk. Uten kjent opphavsmann. Utviklet seg litt etter litt, fra en utøver til en annen. Skrevet ned på 1800- og 1900-tallet. Folkemusikkens rolle før – og i dag.

Noen internasjonalt kjente grupper og artister i nyere tid DumDum Boys a-ha Jan Garbarek Röyksopp deLillos Naivismen på 1990-tallet i musikk, litteratur og kunst

Kunst Edvard Munch Skrik (1893) Munch vanket i bohemmiljøet Motiv fra barndommen gikk igjen i Munchs kunst Skrik og Madonnak ble stjålet i 2004! Odd Nerdrum: kitsch-maler. Hva er ”kitsch”? Vebjørn Sand. Har du sett Kepler-stjernen ved Gardermoen lufthavn? Per Spook – norsk moteskaper Høstutstillingen i Kunstnernes Hus i Oslo

Litteratur Sigrid Undset: kjønnsrollekonflikter og –mønster Bjørnstjerne Bjørnson Knut Hamsun Hamsun var ikke tilfreds med realismens skildring Ibsen og Kielland fikk passet sitt påskrevet av Hamsun Hamsuns forhold til nazismen Hadde Hamsun svekkede sjelsevner? Agnar Mykle og Lasso rundt fru Luna Jens Bjørneboe

Litteratur Jan Kjærstad Erik Fosnes Hansen Jon Fosse

Jan Erik Vold Tale for loffen Jan Erik Vold: Jeg vil holde en tale for de tykke og de smale - nei det vil jeg ikke, jeg vil snakke om loffen, vår alles venn i brødveien, loffen sprø og fersk og rykende varm like fra butikken, som man stakk fingeren inn i og grov ut varmt deilig hvitt loffestoff og kom opp med etter handelen, loff åpnet av papiret i den ene enden og utminert alt hva en tiårs pekefinger formår, skorpens gylne nybakthet lå vernende omkring og skjulte loffhulens åpning et stakket sekund - hva min mor kunne ha sagt i sakens anledning er glemt, levende tilbake står loffens varme innside, man blir tykk av å spise loff, sies det, det er ikke sunt - mulig det mulig det! men viktigere er det (som jeg tror) at man blir blid av å spise loff, spør nå det første blide menneske du treffer om han liker loff. Vent så bare på svaret. (Eller spør meg!)